سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قدرت‌نمایی دموکراسی ایرانی

در این گزارش حضور مردم در سراسر کشور برای انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری بررسی شده است.

حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای، رهبرمعظم انقلاب اسلامی صبح دیروز جمعه درهمان لحظات اولیه آغازرأی‌گیری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) و در حضور بیش از ۱۰۰خبرنگار و تصویربردار از رسانه‌های داخلی و بین‌المللی، رأی خود را به صندوق سیار۱۱۰ انداختند.

رهبر انقلاب اسلامی بعد از انداختن رأی خود به صندوق، دو توصیه به ملت ایران کردند، اول؛ درکار‌های نیک پیشی بگیرید و در اولین ساعات رأی خود را به صندوق‌ها بیندازید و دوم؛ درهمه حوزه‌ها به همان تعدادی که لازم است، رأی بدهید؛ نه کمتر. حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای همچنین خطاب به ملت ایران افزودند: بدانید امروز چشم بسیاری از مردم و افراد دارای جایگاه سیاسی در دنیا به ایران دوخته شده است، پس دوستان را خوشحال کنید و بدخواهان را ناامید. رهبر انقلاب اسلامی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره کسانی که هنوز برای حضور در انتخابات مردد هستند، به شعری از حافظ شاعر بزرگ ایرانی اشاره کردند و گفتند: در کار خیر حاجت هیچ استخاره نیست. ایشان از خداوند متعال مسالت کردند که روز انتخابات، روز مبارکی برای ملت ایران باشد و انتخابات به نتایج مطلوب برسد و به نفع ملت ایران تمام شود.

برای وطن؛ ۶۱ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۲۹۸ نفر واجد شرایط که از این تعداد ۳۰ میلیون و ۹۴۵ هزار مرد و ۱۳۳ نفر و ۳۰ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۱۶۵ نفر زن بودند و جمعیت گسترده‌ای از این جمعیت در پای صندوق‌های رای حاضر شدند تا بار دیگر ثابت کنند پای آرمان‌های امام راحل و رهبر انقلاب ایستاده‌اند و همچنان پاسدار جمهوریت و اسلامیت نظام هستند. 

محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور هم دیشب به دلیل حضور مردم در صف‌های رای‌گیری از تمدید زمان انتخابات تا ساعت ۲۲ شب گذشته خبر داد. 

براساس اعلام ستاد انتخابات کشور، حدود ۱۵ هزار نفر برای رقابت در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تایید صلاحیت شده بودند که ۱۲ درصد زن و ۸۸ درصد مرد بودند و ۱۴۴ نفر هم در مجلس خبرگان رهبری تایید صلاحیت شده بودند. ۱۲۱۸ حوزه انتخابیه اصلی و فرعی و حدود ۵۹ هزار شعبه اخذ رای در ۳۱ استان تعبیه شده بود که ۱۵ هزار شعبه سیار و ۴۴ هزار شعبه ثابت بود. همچنین طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، انتخابات در چهار حوزه انتخابیه قم، رشت و خمام، آبادان و ملایر به صورت الکترونیکی برگزار شد. این چهار حوزه، ۱۷۰۰ شعبه داشت که برای هر شعبه پنج صندوق الکترونیکی و در مجموع ۱۰ هزار صندوق الکتریکی در نظر گرفته شده بود. بر اساس اطلاعیه ستاد انتخابات وزارت کشور فرآیند اخذ رای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری از ساعت ۸ صبح روز جمعه آغاز شد. 

در نهایت و با رای مردم ۲۹۰ نماینده راهی خانه ملت می‌شوند و ۸۸ نماینده هم به مجلس خبرگان رهبری ر اه می‌یابند. 

انتخاباتی پرشور‌تر از مجلس یازدهم 

هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان طی بازدیدی از ستاد انتخابات کشور در سخنانی با حضور خبرنگاران اظهار کرد: از ماه‌ها قبل عوامل اجرایی کشور، دستگاه‌های انتظامی و شورای نگهبان برنامه‌ریزی‌های متعددی داشتند. با آغاز فرآیند انتخابات، شاهد حضور مردم پای صندوق رأی بودیم. وی افزود: گزارشات جزئی در مورد تأخیر کار برخی شعب بود که مشکل آن‌ها رفع شد. سخنگوی شورای نگهبان افزود: در عین حال در چهار حوزه آبادان، ملایر، قم و رشت انتخابات به صورت الکترونیکی انجام شد. سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: مشکل خاصی در حوزه امنیت انتخابات نداشتیم و حسب اعلام قبلی، بیش از ۲۵۰ هزار نیرو، مسئولیت تامین امنیت انتخابات را برعهده داشتند. وی بیان کرد: طبق شواهد، درصد مشارکت خوب بوده و حتی نسبت به انتخابات مجلس یازدهم، این مشارکت بهتر بوده است، اما آمار نهایی و تکمیلی را پس از اتمام فرآیند، اعلام می‌کنیم. 

بیش از ۶۱ میلیون نفر واجد شرایط رأی دادن 

جمعه یازدهم اسفند مصادف با برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری بود، انتخاباتی که به گونه‌ای تعیین کننده سرنوشت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حتی روابط بین‌الملل ایران خواهد بود. روزی که منتخبان آن قرار است بحران‌های اقتصادی، زیست محیطی، اجتماعی و … را با تصمیمات سازنده خود به فرصتی برای کشور تبدیل کنند و با مصوبات درست و نظارت مستمرشان بار دیگر مُهر تأییدی بر اقتدار ایران در همه عرصه‌ها بزنند.

حماسه در راه 

در انتخابات امسال الزامی بر ممهور شدن شناسنامه فرد رأی‌دهنده وجود نداشت و رأی‌دهندگان با در دست داشتن یکی از مدارک پنج‌گانه گذرنامه، کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه رانندگی و کارت پایان خدمت در انتخابات مشارکت کردند. در این‌دوره از انتخابات، ۶۱ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۲۹۸ نفر واجد شرایط برای حضور پای صندوق و رأی دادن بودند؛ از این تعداد ۳۰ میلیون و ۹۴۵ هزار و ۱۳۳ نفر مرد و ۳۰ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۱۶۵ نفر زن بودند. بر اساس این گزارش، از جمله نوآوری‌ها در این دوره، یکی‌شدن برگه‌های تعرفه رأی بود؛ به‌این‌صورت که رأی‌دهندگان یک برگه تعرفه دریافت کردند که در بخشی از آن اسامی نامزد‌های خبرگان و در بخش دیگر، نامزد‌های مجلس شورای اسلامی را می‌نوشتند. سپس هر دو بخش را جدا و در دو صندوق مجزا می‌انداختند. همچنین با موافقت شورای نگهبان و اعلام ستاد انتخابات کشور، در این دوره از انتخابات مجلس و خبرگان رهبری در حوزه‌های انتخابیه رشت و خمام، قم، ملایر و آبادان به‌صورت تمام الکترونیک برگزار شد. با این‌که صبح دیروز هنوز زمان اخذ رای از مردم آغاز نشده بود، اما تعداد قابل توجهی از مردم در بسیاری از شعب اخذ حضور یافته بودند. علی‌اکبر ناطق نوری، رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی با حضور در حسینیه ارشاد رای خود را به صندوق انداخت.

رای اولی‌ها پای کار انتخابات

مسجد تاریخی لرزاده واقع در خیابان لرزاده، حضور پر شور مردم تهران را به خود دید. حسینیه ارشاد هم مثل همیشه پُر شور و شاهد حضور چشمگیر مردم بود.

حضور مردم شرط کافی برای تامین امنیت 

مسجد جامع ابوذر واقع در جنوب تهران، شاهد برخی چهره‌های نام‌آشنا بود. سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران صبح دیروز با حضور در این شعبه، رای خود را به صندوق انداخت و گفت: داشتن نیروی مسلح قوی، تجهیزات پیشرفته و امکانات شرط لازم است، ولی کافی نیست. وی افزود: شرط کافی برای این‌که ما بتوانیم امنیت خود را حفظ کنیم و قدرتمندانه در مقابل دشمنان بایستیم حضور مردم، هم‌گرایی وحدت و یکپارچگی است. فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران بیان کرد: ما یک روزی باید با سلاح در مقابل دشمنان در هشت سال دفاع‌مقدس و داعشی‌ها و سایر ایستادگی می‌کردیم که به همین شکل عمل شد و امروز با حضور پای صندوق‌های رای همان کار را انجام می‌دهیم. وی افزود: حضور مردم پر کردن خشاب و مشت نیرو‌های مسلح است که امنیت زاست و نباید از آن غفلت کنند. البته به هر گروه یا فردی که دوست دارند رای بدهند، ولی حضور مردم در انتخابات زنده بودن کشور و پشتوانه کشور است. محمدرضا عارف هم صبح دیروز با حضور در حسینیه جماران رای خود را به صندوق انداخت. 

۳۰۰ هزار نیروی امنیتی محفاظت از انتخابات را برعهده دارند 

سیدمجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در جمع خبرنگاران حضور یافت و گفت: ۱۱ اسفند روز به یادماندنی و خلق حماسه بزرگی توسط ملت شریف و بصیر ایران و روز غلبه ما بر دشمنان خود و شیاطین است. حجت‌الاسلام غلامحسین 

محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه هم با حضور در مسجد جامع لویزان رای خود را به صندوق انداخت. محمدباقر قالیباف، آیت‌ا... احمد جنتی، علی لاریجانی، محسن رضایی، محمدرضا عارف، حسین دهقان، محسن منصوری، سید‌محمد حسینی، علی بهادری جهرمی، حجت‌الاسلام مجید انصاری، محمود واعظی، دریابان علی شمخانی، محمد اسلامی، احسان خاندوزی، غلامعلی حدادعادل، بهرام عین‌اللهی، عبدالرضا رحمانی فضلی، غلامحسین اسماعیلی و حجت‌الاسلام محمد موحدی آزاد ازجمله مسئولانی بودند که آرای خود را پیش از ظهر به صندوق آرا انداختند.

مجلس آینده ضدتحریم است

علی مطهری، نماینده سابق مجلس درحسینیه ارشاد رای خود را به صندوق انداخت وگفت که مجلس آینده می‌تواند درانتخاب مدیران خوب و نیز رفع تحریم‌ها موثر باشد.

روحانی رأی خود را به صندوق انداخت

حسن روحانی با حضور در یکی از مدارس منطقه یک آرای خود در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری را به صندوق اخذ رأی انداخت.

فرمانده یگان ویژه: مشکل امنیتی نداریم؛ در برخی شهرستان‌ها با ازدحام رأی دهندگان مواجه هستیم

فرمانده یگان‌های ویژه انتظامی کشور با بیان این مطلب که مشکل خاص امنیتی وجود نداشت از ازدحام رأی‌دهندگان در چند شهرستان کشور و ورود یگان ویژه برای نظم بخشی به صف‌های رأی‌دهندگان خبر داد. سردار حسن کرمی، فرمانده یگان‌های ویژه پاسداران انتظامی کشور دیروز جمعه ۱۱اسفند۱۴۰۲ درگفت‌وگو با فارس درخصوص آخرین وضعیت امنیتی انتخابات در کشور اظهار کرد: هیچ مورد خاص امنیتی گزارش نشد و خوشبختانه با استقرار نیرو‌ها و اشراف اطلاعاتی و پیش‌بینی‌های لازم هیچ مسأله مهمی وجود نداشت.

رئیس ستاد انتخابات: آمار، حضور با شکوه‌تر مردم نسبت به دوره‌های گذشته را نشان می‌دهد

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: با وجود برف و باران شدید در برخی استان‌ها، طبق آمار و اطلاعی که از شهرستان‌ها داریم، شکر خدا تا این لحظه شاهد حضور با‌شکوه‌تر مردم نسبت به دوره‌های گذشته هستیم. طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان نیز گفت: طبق شواهد، درصد مشارکت خوب بوده و حتی نسبت به انتخابات مجلس یازدهم این مشارکت بهتر بوده است. اما آمار نهایی و تکمیلی را پس از اتمام فرآیند اعلام می‌کنیم.

واعظی: اگر مردم خواهان دولت و مجلس قوی هستند در انتخابات حضور پیدا کنند

واعظی، عضو دفتر روحانی پس از دادن رای در میان خبرنگاران گفت: کسانی که دولت و مجلس فعلی را به هر دلیلی قبول ندارند بیایند اینجا به کسی رای دهند که حرف آن‌ها را می‌زند.

استان‌ها پیشرو در انتخابات 

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: تا عصر دیروز استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری، گلستان، لرستان، قم، خراسان رضوی، خراسان شمالی، ایلام و کرمان در مشارکت پیشرو بوده‌اند.

میدان انتخابات بازنده ندارد

حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور، رأی خود را به صندوق انداخت. رئیسی پس از انداختن آرای خود به صندوق‌ها اظهار کرد: انتخابات، مولود انقلاب اسلامی است. رأی مردم تعیین‌کننده است و تمام بخش‌های کشور با رأی مردم رقم می‌خورد که این موضوع از افتخارات نظام اسلامی است.

منبع: جام جم 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۱۳ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
میزان مشارکت چقدر بوده؟
ناشناس
۱۳:۴۸ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
چند نفر شرکت کردند؟ اینو بگو
ناشناس
۱۳:۰۴ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
ایرانی هستیم وعاشق ایران
ناشناس
۱۱:۳۹ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
همه پرسی!