موضوع «خانواده» یک سوژه بینالمللی است و همه مردم جهان علاقه دارند ببینند هر ملتی چه تجربهها و درسهای مهمی در مورد خانواده دارد، اتفاقا خیلی از فیلمهای معروف ایرانی درباره خانواده و احساسات انسانی است و سینماگرانی که به ایران سفر میکنند علاقه دارند درباره فرهنگ و روابط خانوادگی در ایران فیلم بسازند.
در گفتگو با هنرمندان خارجی، موضوع و مسائل خانواده و خصوصا ارتباط بین افراد به قدری جالب توجه بود که آنها را برای ساخت فیلمی درباره ایران ترغیب کرده بود.
یانگ گوانگجینگ
داستان خانواده ایرانی در فیلمها جالب توجه است
یانگ گوانگجینگ گفت: از کشور چین و جشنواره بینالمللی فیلم شانگهای به ایران آمدم، اگر بخواهم درباره ایران فیلم بسازم، شاید یک داستان خانوادگی بین یک زوج یا شاید درگیریهایی بین زن و شوهر را بسازم؛ مثلا آنها در خانه با هم جر و بحث دارند و میخواهند یکدیگر را متقاعد کنند تا باهم کنار بیایند.
چه چیزی باعث میشود که چنین موضوعی خانوادگی را انتخاب کنید؟
چون خیلی از فیلمهای معروف ایرانی درباره خانواده و احساسات انسانی است.
سینما و تولیدات فیلم از یک کشور چگونه میتواند تصویر آن کشور را برای سایر مردم در سراسر جهان شکل دهد؟
فیلم مثل یک زبان بینالمللی است و طی یک داستان ۹۰ دقیقهای میتواند احساسات مخاطب را درگیر کند؛ بنابراین فکر میکنم این راه خوبی برای برقراری ارتباط با مردم کشورهای دیگر است. همچنین راه خوبی برای ایجاد درک بیشتر میان مردم در این کشورها است. گفتن اینکه فیلم سیاه و سفید چه تصویر و تصوری از یک کشور منعکس میکند، کمی سخت است، زیرا هر کشوری دو رو دارد. اما اگر داستان به اندازه کافی خوب باشد، میتواند نگاه کشورهای مختلف را تغییر دهد.
چه فیلمهایی در جشنواره فجر در ایران دیدهاید؟ کدام کارگردانهای ایرانی را میشناسید و کدام را دوست دارید؟
زمانی که در ایران بودم فقط دو فیلم ایرانی دیدهام و از یکی به نام نپتون خوشم آمد. این فیلم داستان یک خانواده است. من تحت تاثیر خود داستان و رابطه بین افراد در فیلم قرار گرفتم. بسیاری از کارگردانان مشهور ایرانی مانند فرهادی و عباس کیارستمی میشناسم، اتفافا هر دو در چین بسیار محبوب هستند.
یولیا لوکاشوک
فیلمی درباره ارزشهای خانواده میسازم
یولیا لوکاشوک از سینماگران روسیه وضیح داد: اگر بخواهم در مورد ایران فیلم بسازم به سراغ ارزشهای خانواده در ایران میروم، زیرا موضوع و سوژه بینالمللی است و برای همه مهم است که بتوانند فرهنگ و ارزشهای خانوادگی نزد سایر ملتها را کشف کنند. اینکه هر فرهنگی چه نوع تجربه و درسهای مهمی در مورد خانواده دارد و چگونه میتوانند در مورد آن از یکدیگر بیاموزند.
چگونه تولیدات سینمایی و تولیدات هنری می توانند تصویر واقعی یک کشور را برای مخاطب بین المللی شکل دهند؟
رسانه و فیلم یکی از قدرتمندترین ابزارهای تاثیرگذار در سطح بینالمللی هستند، فیلمهای ایرانی هم در سطح بینالمللی پیش میروند و آنچه ما در رسانه و فیلم به تصویر میکشیم، نوعی نمایش برای مخاطبان دیگر است.
حفیظ الدین منا
حضور قاچاقی کارگران بنگلادشی در خاوریانه؛ سوژه ساخت فیلم
حفیظ الدین منا تهیه کننده فیلم از بنگلادش هم درباره اینکه اگر بخواهد درباره موضوع بینالمللی فیلم بسازد سراغ چه سوژهای میرود، گفت: بسیاری از کارگران مهاجر از بنگلادش برای کار در خاورمیانه به کشورهایی مانند ابوظبی، ایران، دوبی و برخی جاهای دیگر میآیند که بسیاری از آنها از طریق قاچاق و غیرقانونی وارد این کشورها میشوند. همین سوژههای زیادی برای ساخت فیلم به وجود میآورد. مساله مهاجرت و حتی حقوق بشر یک مساله جهانی است؛ بنابراین این موضوع را انتخاب میکنم.
منبع: ایرنا