سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نشنال اینترست:

موشک هایپرسونیک «زیرکان» روسیه به سلطه ناو‌های هواپیمابر هسته‌ای آمریکا پایان می‌دهد

به باور یک کارشناس نظامی ظهور موشک‌های هایپرسونیک «زیرکان» روسیه، توازن قوای نظامی جهانی را برهم زده و عصر سلطه ناو‌های هواپیمابر هسته‌ای آمریکا را به پایان رسانده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - براندون وایچرت، کارشناس نظامی و پژوهشگر دانشگاه آکسفورد در مقاله‌ای برای نشریه نشنال اینترست «The National Interest» هشدار داده که ناوگان آمریکا که تاکنون قوی‌ترین نیروی دریایی جهان محسوب می‌شد، اکنون با تهدید جدی موشک‌های هایپرسونیک روسیه رو‌به‌رو است.

موشک «زیرکان» با برد بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر و سرعت مافوق صوت (بیش از ۹ ماخ) قادر است هر هدف دریایی از جمله ناو‌های هواپیمابر را با دقت بالا مورد اصابت قرار دهد.

وایچرت تأکید می‌کند که کشور‌های غربی در حال حاضر هیچ سیستم دفاعی مؤثری در برابر موشک‌های هایپرسونیک ندارند. این موشک‌ها با پرواز در لایه‌های فوقانی جو و مانورپذیری بالا، رهگیری توسط سیستم‌های دفاع موشکی فعلی را تقریباً غیرممکن می‌سازند.

روسیه با تجهیز ناوگان خود به این موشک‌ها، به دنبال تغییر موازنه قدرت دریایی به ویژه در مناطق استراتژیک مانند دریای بالتیک، قطب شمال، و دریای سیاه است. 

موشک زیرکان هم‌اکنون روی ناوشکن‌های پروژه ۲۲۳۵۰، زیردریایی‌های چندمنظوره هسته‌ای «یاسن-ام» و زیردریایی‌های پروژه ۹۴۹آ «آنتِی» در حال نصب است. برنامه‌ریزی شده که تمام ناوشکن‌ها و کوروت‌های جدید روسیه به این موشک مجهز شوند.

وایچرت به آمریکا و متحدانش هشدار می‌دهد که اگر راه‌حلی برای مقابله با تسلیحات هایپرسونیک پیدا نکنند، مسکو به اهداف استراتژیک خود در تغییر توازن قدرت دریایی دست خواهد یافت.

این توسعه نظامی می‌تواند مفهوم سنتی برتری دریایی آمریکا را زیر سؤال ببرد، هزینه‌های دفاعی کشور‌های غربی را به شدت افزایش دهد و معادلات امنیتی در مناطق حساس جهان را دگرگون کند.

منبع: نشنال اینترست

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
شهروز
۰۸:۳۴ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
شما چرا خوشحالید ؟ روسیه رفیق قابل اعتمادی نیست . در کسری از ثانیه می‌زنه زیرش !
ناشناس
۲۳:۲۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴
روسیه از این بلوف ها زیاد میزنه و همش توخالی و دروغه
مهدی
۱۹:۰۶ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
نه روسیه توصنعت نظامی پیشرفته هستش
سیدعلبرضا
۰۶:۵۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴
چراباامدن‌اقای‌ترامپ‌روسها‌وهمه‌جهان‌درترس‌ووحشت‌هستند‌
amir
۲۳:۰۶ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴
روسیه فقط دروغ بلوف می نه مثل است 400 یا300که هیچ‌کاربردی نداره هنوز توان ساخت جنگنده نسل پنج نداره
ناشناس
۲۳:۰۳ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴
واقعیت اینه که امریکا یکصد سال ازروسیه در زمینه تسلیحات نظامی پیشرفته تره وبرای همینم است که روسها ازترس امریکا جرات عرض اندام ندارند
ناشناس
۲۱:۴۱ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴
سنگ روسیه روبه سینه نزنید چندساله اوکراین مونده کمککی به شما نمیتونه بکنه?
علی
۲۱:۱۶ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴
معمولا قلدران محله تعدادی نوچه هم دور برشان می‌چرخند برا محافظت
هنوز اتفاقی نیافتاده تا معلوم شود چند مرحله حلاجه مینونه از خود
دفاع کند یا نه
محمد امین کریمیان
۲۰:۳۵ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴
انشالله همینطور خواهد شد ، ولی الان روسیه باید روی هواپیما های پنهانکارسرمایه گذاری کند
ناشناس
۲۰:۰۷ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴
آمریکا رو ب افول است ،،،،،
ناشناس
۱۹:۴۹ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴
مگه خود آمر یکل هایپرسونیک نداره
ناشناس
۱۵:۵۹ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴
هر چیزی که تسلط دشمنان بشریت در منطقه مخصوصا آمریکا و اسرائیل را کم کند یا بر چیند نعمتی بزرگ از طرف خداوند است
انشاله به زودی نابودی آمریکا و..را به چشم ببینیم انشاءا...
ناشناس
۱۵:۳۰ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴
پس چراحریف اوکران فسقلی نمیشه؟نتیجه.بولوف.خخخخ