سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فاز دوم شهرک شکوهیه باید همزمان با تصفیه‌خانه اجرا شود

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست قم با اشاره به توسعه فاز دوم شهرک صنعتی شکوهیه گفت: احداث این فاز باید به‌صورت همزمان با ایجاد تصفیه‌خانه انجام شود تا از تکرار تجربه‌های تلخ زیست‌محیطی در استان جلوگیری شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهره شعبانی -سیده مریم محمدی،مدیرکل حفاظت محیط‌زیست قم با اشاره به چالش‌های زیست‌محیطی شهرک‌های صنعتی قم اظهار کرد: توسعه فاز دوم شهرک شکوهیه نباید بدون احداث و بهره‌برداری از تصفیه‌خانه فاضلاب صورت گیرد، چراکه این مسأله می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به منابع آب و خاک استان وارد کند.

او افزود: متأسفانه تجربه‌های پیشین مانند شهرک پردیسان نشان داده است که توسعه بدون توجه به زیرساخت‌های زیست‌محیطی، از جمله سیستم‌های جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب، تبعات جدی برای سلامت شهروندان و اکوسیستم دارد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست قم با انتقاد از بی‌توجهی برخی دستگاه‌ها به اجرای مصوبات قانونی تصریح کرد: طبق قانون، شرکت شهرک‌های صنعتی موظف به ایجاد زیرساخت‌های فاضلاب هستند، اما در بسیاری موارد تا زمانی که شکایتی ثبت و حکمی از سوی دادگاه صادر نشود، این الزامات قانونی اجرا نمی‌شود.

محمدی با اشاره به اینکه استان قم دارای بزرگ‌ترین دامشهر کشور و رتبه چهارم در تولید مرغ و تخم‌مرغ است، ادامه داد: باوجود این ظرفیت‌های گسترده در حوزه دام و طیور، تاکنون اقدام مؤثری برای ساماندهی فاضلاب و بازیافت پسماند‌های دامی و صنعتی صورت نگرفته است.

وی همچنین وضعیت معاینه فنی خودرو‌ها در استان را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: باوجود وجود زیرساخت‌های لازم، به‌دلیل ضعف در اجرای قانون و اعمال نکردن جریمه‌ها، بسیاری از خودرو‌های فرسوده و فاقد معاینه فنی در سطح شهر تردد می‌کنند که این موضوع یکی از عوامل اصلی آلودگی هوا در قم است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست قم در پایان تأکید کرد: توسعه تصفیه‌خانه‌ها باید در صدر اولویت‌های استان قرار گیرد و انتظار می‌رود نهاد‌های متولی در این حوزه، مورد مطالبه‌گری و پاسخ‌گویی جدی قرار گیرند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.