سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کارشناس مسائل بین الملل:

اساس نگاه ترامپ درباره سفر به منطقه کسب سود بیشتر و منافع اقتصادی است

به گفته صارمی‌راد، سرمایه‌گذاری میلیارد دلاری قطر، عربستان و امارات در آمریکا نشان می‌دهد که ترامپ به دنبال این است که کسب سود را در آمریکا افزایش دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدحسین نیک‌خوی متین - رضا صارمی‌راد، کارشناس مسائل ین الملل در گفت‌و‌گو با شبکه خبر درباره حضور ترامپ در منطقه و صحبت‌های عجیب او، اظهار کرد: قابل پیش بینی بود که ترامپ در سفرش به منطقه از چنین ادبیاتی استفاده کند. اما اساس سفر ترامپ و نگاه او نگاه اقتصادی بوده و قرارداد‌هایی هم که با عربستان و قطر بسته در حوزه نظامی است. ترامپ بیشتر به دنبال آن است که از ایجاد اختلاف در منطقه و بزرگنمایی تهدیداتی که وجود ندارد، سود خود را بیشتر کند.

صارمی‌راد بیان کرد: البته در میان سعودی‌ها نیز خیلی هم از صحبت‌های او و ادبیات او استقبال نشد و پس از صحبت‌های ترامپ وزیر خارجه عربستان تاکید کرد که راه پیشرفت منطقه صلح و ثبات در منطقه است. بیشتر احساس می‌شود که ترامپ به دنبال سرمایه‌گذاری‌های خود باشد. البته خیلی از این توافق‌های نظامی اجرایی نمی‌شود. مانند توافقاتی که در سال ۲۰۱۸ درخصوص فروش هواپیما‌های F-۳۵ داشتند که هنوز عملیاتی نشده است. به نظر می‌آید ترامپ به دنبال این است که اتفاقاتی که صهیونیست‌ها در غزه انجام داده‌اند و در حال انجام آن هستند را پوشش دهد.

این کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: سرمایه گذاری ۱۰۰۰ میلیارد دلاری عربستان و بیش از ۱۰۰۰ میلیارد دلاری قطری‌ها و همچنین اماراتی‌ها نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها به دنبال این هستند که فعالیت‌ها و کسب سود را در کشور خودشان فزایش دهند. عمده این پول‌ها به شکل اوراق قرضه در بازار‌های بورس آمریکا سرمایه‌گذاری می‌شود که به اقتصاد آن‌ها رونق می‌دهد.

صارمی‌راد گفت: با فشار‌های ترامپ قیمت نفت کمتر و بودجه عربستانی‌ها در سال ۲۰۲۵ دچار مشکل شده و برای تامین فعالیت‌های اقتصادی خودشان به مشکل خورده‌اند. بیشتر این توافقات به نفع آمریکایی‌ها است؛ به خصوص در بخش فروش سلاح و سرمایه‌گذاری‌هایی که در بخش هوش مصنوعی انجام شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۴۵ ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
این یک هنره که آدم بجای زدن جیب ملت خود به اسم بورس و مالیات کار اقتصادی با کشورهای دیگر بکند
ناشناس
۱۴:۲۰ ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
فکر منافع کشورش هست پس مثلا شما هست که سرمایه ایران توی سوریه به باد دادی
ناشناس
۱۲:۰۶ ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
بر خلاف شما گوساله ها که به فکر عدم نفع برای ملت خودتونید