سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش الجزیره:

ترامپ در عرض چند ساعت موضع خود را از «مذاکره» به «بمباران ایران» تغییر داد 

به نوشته الجزیره موضع نهایی ترامپ درباره ایران بیشتر تابعی از چیزی است که در هر لحظه برایش جذاب‌تر به نظر می‌رسد.  

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - شاهد یک چرخش آشکار در موضع دونالد ترامپ درباره این حملات بوده‌یم. فقط چند ساعت قبل از آغاز تجاوز اسرائیل به ایران، اگر به خاطر داشته باشید، ترامپ به خبرنگاران گفت که نمی‌خواهد اسرائیل اقدام نظامی انجام دهد، چون این کار «مذاکرات هسته‌ای ایران با آمریکا را منفجر خواهد کرد.». 

اما تقریباً بلافاصله پس از حملات، ترامپ موضع خود را تغییر داد و با اشاره به اینکه از حملات اطلاع داشت گفت که این حملات، به قول خودش، «عالی» بودند. سپس ایران را مقصر این حملات دانست و گفت که دلیل آن، عدم پذیرش پیشنهاد آمریکا برای توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم توسط این کشور بوده است. 

او همچنین در «تروث سوشال» هشدار داده که حملات بیشتری رخ خواهد داد که حتی وحشیانه‌تر خواهند بود و تهدید که «اکنون زمان آن است که ایران برگردد و به توافق برسد.» 

آنچه اینجا شاهد آن هستیم، دوگانگی ترامپ بین دو انگیزه متضاد است که در واقع بازتابی از اختلاف درون حزب جمهوری‌خواه نیز هست. از یک سو، کسانی هستند که می‌خواهند ترامپ همان رئیس‌جمهور صلح‌طلب و دیپلماتیکی باشد که در سخنرانی مراسم تحلیف خود وعده داد. از سوی دیگر، فشار لابی حامی صهیونیست و جنگ‌طلبان برای درگیر شدن بیشتر آمریکا و حتی بمباران مستقیم ایران وجود دارد، تهدیدی که ترامپ نیز مکرراً آن را تکرار کرده است. 

اما به نظر می‌رسد موضع نهایی ترامپ بیشتر تابعی از چیزی است که در هر لحظه برایش جذاب‌تر به نظر می‌رسد. 

«میدل ایست آی» پیش از این افشا کرده بود که سازمان سیا در ماه‌های آوریل و مه (فروردین و اردیبهشت) در جریان برنامه‌های اسرائیل برای حمله یکجانبه به تأسیسات هسته‌ای ایران قرار گرفته بود. تحلیل سیستم‌های هدف‌گیری اسرائیل و برنامه‌های عملیاتی آن برای حملات سایبری همراه با حملات دقیق بدون مشارکت مستقیم آمریکا، مورد تحسین مقامات این کشور قرار گرفته بود. 

با این حال، رفتار ترامپ در ماه‌های اخیر این تصور را در ناظران و احتمالاً ایرانیان ایجاد کرده بود که او در برابر فشار‌های علنی بنیامین نتانیاهو برای همراهی با حملات مقاومت خواهد کرد. 

پایگاه خبری «اکسیوس» روز جمعه به نقل از دو مقام اسرائیلی گزارش داد که دولت ترامپ تنها «تظاهر» به مقاومت در برابر برنامه‌های حمله اسرائیل می‌کرد، اما در عمل مانعی ایجاد نکرد. 

ترامپ پس از حمله ادعا کرد که به ایران ۶۰ روز فرصت داده بود تا به توافق هسته‌ای جدیدی با دولت او تن دهد، در غیر این صورت حملات آغاز می‌شد. رسانه‌های اسرائیلی این ضرب‌الاجل را در مارس ۲۰۲۵ گزارش داده بودند. 

مذاکرات آمریکا و ایران از ۱۲ آوریل ۲۰۲۵ آغاز شد و حمله اسرائیل دقیقاً ۶۱ روز بعد صورت گرفت.

منبع: الجزیره

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۰۴ ۲۵ خرداد ۱۴۰۴
حالا مذاکره میکردید دیگه این همه فرمانده ها و مردم ایران کشته شدن فقط به خاطر لج بازی و یه دنده بودن مسعولین. ما مردم چطور بگیم غنی سازی نمیخوایم
ناشناس
۱۵:۵۷ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
هر شهید یک وعده صادق.در غیر اینصورت هیچ کاری نکردیم
ناشناس
۱۵:۴۷ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
ترامپ بخاطر خودشیفتگی غیر قابل پیش بینی است
نباید به هیچ وجه بهش اعتماد کنیم
ناشناس
۱۵:۳۷ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
ای بی شرف لجن کثیف
ناشناس
۱۴:۱۴ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
این شخص تروریستی بین‌المللی است سردار شهید سلیمانی و دیروز هم سرداران کشور را کشت و باید به دادگاه بین‌الملل شکایت شود
A3EILM2S2Y.
۱۲:۵۹ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
خاک بر سرت آمریکا !!
ناشناس
۱۲:۵۸ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
کسانی که خیال میکنند بامذاکره کردن تحریمها لغو نه کم میکنند واقعا احمق هستند
ناشناس
۱۲:۵۲ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
خفه شو ترامپ
بمیر ترامپ
تو دیوانه و احمق هستی
تو جنون آنی داری
از تو جز دو رویی چیزی بیرون نمی آید
صهیون هم آلت دست توست
ناشناس
۱۲:۴۷ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
نوبت این ترامپ مادر قحبه هم میرسه. این پدرسگ رو با موشک بزنیم پودرش کنیم.
ناشناس
۱۲:۴۶ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
متاسفم برای مردم امریکا که یک سالخورده Mody. دمدمی مزاج و کسی که مشکل تمزکز و تجزیه و تحلیل داره را
برای این پست انتخاب کردند
در هر دقیقه. یک حرف زد و نقص میزند .درست مثل بچه ها رفتار میکند
فرداست که برای امریکایی ها مشکلات بیشتری و برای بقیه کشورها بوجود اورد .
بالانس فکری ندارد
ناشناس
۱۲:۴۱ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
لعنت خدابرامریکا واسراییل باد
ناشناس
۱۲:۴۰ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
من معتقدم ترامپ فقط می ترسید از اینکه حمله کنه و موفق نشه و آبروی نداشتش بره تو دنیا.
الان هم مطمعن شده که میتونه بزنه و داره آماده میشه برای حمله.
منصور
۱۲:۳۹ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
من از همون اول گفتم ترامپ ماسش شله / کسی قبول نکرد
منصور
۱۲:۳۸ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
ترامپ و گفته هایش من را یاد یه برنامه ایی که در رادیو که منوچور نوزری خدا بیامرز نقش کسی بنام اقای ملون را صدا پیشگی میکرد
ترامپ اقای ملونه
ناشناس
۱۲:۳۸ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
تا حیفا و تل اویو با خاک یکسان نشه اروم نمیگیریم
ناشناس
۱۲:۳۰ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
مرتیکه منافق،خوک زددپیر،لنشالاه به ابروی امام علی علیه السلام نوچه تورادراسیا ازبین می بریم الاغ نجس
ناشناس
۱۲:۲۲ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
باید چند تا موشک خدمتت امریکایی ها بفرستیم.
ناشناس
۱۲:۲۲ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
روانی
ناشناس
۱۲:۱۵ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
مقامات ایرانی ساده اند طرح حمله درزنان بایدن برنامه ریزی شده بود حتی چندین هواپیمای اف35ازخاک ترکیه وارد آذربایجان شده بودند ترکیه و آذربایجان دراین طرح نقش داشته اند فرمانده آن سه کشور چندین جلسه آشکار و پنهان با صحیونیصم ها داشته اند
ناشناس
۱۲:۱۰ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
ترامپ غلط می‌کند کوچکترین اشتباهی انجام دهد تمام پایگاه‌هایش و ناوهاش شخم زده خواهد شد وذلیلانه با دههاهزار تابوت سربازان خود منطقه را ترک خواهد کرد
حسن
۱۱:۵۷ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
این کاملا منطقی است همانند شطرنج باید طبق حرکت حریف حرکات خود را تنظیم کنی تا به هدف خود که کیش مات یا تسلیم حریف و در بدترین اتفاق حداقل پات است برسی.گاهی باید تهاجمی بود گاهی تدافعی و گاهی حرکات بی اثر کرد و منتظر اشتباه حریف ماند.
ناشناس
۱۱:۵۲ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
1- شهادت جمعی از خوبان ایران زمین را تسلیت می گویم. مردم وطن پرست ایران بزرگ متحد و با قدرت پشت سر نیروهای مسلح ایستاده اند و خواستار حملات متقابل برابر و حتی بیشتر به مراکز نظامی و حیاتی رژیم شیطان اسراییل هستند. ایران بهیچوجه از اقدامات تلافی جویانه تا پشیمانی دشمنان خود نباید پا پس بکشد.
2- ایران باید به پشتوانه خواست مردمی و قوای مسلح خود باید اعلام کند که کمترین سطح غنی سازی مورد نظرش 20 درصد همراه با نگهداری مشخصی از مواد غنی شده 60 درصد خواهد بود.
3- ایران برای چانه زنی آتی پر قدرت با غربی ها، هم اکنون بایستی دست خود را پر کند و زمان اینکار، همین حالاست. وطن پرستان ایرانی به کمتر از نگهداری صنعت و فناوری غنی سازی در کشور با سطوح مورد نیاز، رضایت نمی دهند. درود بر ایران قوی، متحد و دشمن شکن.
کاظمی
۱۱:۵۱ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
تو روخدا مذاکره رو رها کنید که هیچ سودی ندارد اول اسرائیل رو شخم بزنید و کارش رو یکسره کنید بعد نوبت ترامپ حرومزاده هستش
ناشناس
۱۱:۴۹ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
بابا هنوز نفهمیدید این مرتیکه هیچ کاره هست، دستورات رو اربابهای بی صفت یهودیش میدن. ای بابا
ناشناس
۱۱:۴۰ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴
غلط زیادی کرده