سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جلوگیری از اسکب در انارستان‌های کیار

بیماری اسکب انار با لکه‌های برجسته چوب‌پنبه‌ای بر روی میوه، یکی از خسارت های شایع در انارستان های شهرستان کیار است که علل و راه های پیشگیری از آن بصورت فنی بررسی و منتشر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا خدابنده - مدیر جهاد کشاورزی کیار با توجه به اهمیت باغات انار در این شهرستان و خسارات ناشی از ترکیدگی میوه گفت: پنج عامل اصلی شامل نوسانات شدید دمایی، آبیاری نامنظم و تنش‌های آبی، کمبود عناصر غذایی (به‌ویژه کلسیم، پتاسیم، بور و روی)، آفات و بیماری‌ها (به‌ویژه کرم گلوگاه انار و بیماری اسکب انار ناشی از قارچ Elsinoe punicae) و رسیدن زودهنگام گل‌های اولیه در ترکیدگی انار نقش دارند.

وی افزود: بیماری اسکب انار که بارزترین علامت آن لکه‌های برجسته چوب‌پنبه‌ای بر روی میوه است، می‌تواند باعث بدشکلی، چروکیدگی، سیاه شدن گل‌ها و ریزش آنها شود.

وی با اشاره به توصیه‌های فنی برای پیشگیری از ترکیدگی انار و کاهش ریزش گل‌ها افزود: محلول‌پاشی با کود کلسیم بور در دو مرحله و تا ۸ هفته پس از ریزش گل‌ها، استفاده از کود‌های مناسب در آبیاری‌های اولیه (کود استارتر در آبیاری اول و نیترات کلسیم در آبیاری دوم) و تنظیم دقیق و منظم برنامه آبیاری به‌ویژه در دوره پر شدن میوه اثر گذار است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کیار از بهره‌برداران باغات انار ناغان خواست، با رعایت موارد فوق و دریافت مشاوره فنی از مرکز خدمات، در کاهش خسارات گام موثری بردارند.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.