سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آب را دوبار نگذارید بجوشد!

این عقیده وجود دارد که با جوشاندن مکرر آب، ترکیباتی مانند آب سنگین، نمک معدنی غلیظ و ماده های سمی از جنس کلر در آن ایجاد می ‎شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان - مطمئنا همه می‌دانند که نوشیدن آب شیر دلچسب نیست و بسیاری از مردم فکر می‌کنند آیا امکان دوباره جوشاندن آب وجود دارد؟ از آن گذشته، این عقیده وجود دارد که با جوشاندن مکرر آب، ترکیباتی مانند آب سنگین، نمک معدنی غلیظ و ماده‌های سمی از جنس کلر در آن ایجاد می‌شوند، درنتیجه، نوشیدن همچین آبی برای سلامتی خطرناک است.

کیفیت آب در کشور‌های مختلف متفاوت است، اما اگر شاخص‌های کلی در نظر گرفته شود، ممکن است برخی ناخالصی‌ها در چنین آبی وجود داشته باشد که اولین ماده کلر است که به منظور تصفیه شدن آب استفاده می‌شود. ماده‌ی خطرناک بعدی، نمک‌های کلسیم و منیزیم هستند که وقتی به جوش می‌‎آیند روی دیواره‌های داخلی کتری به شکل رسوب می‌چسبند و فلزات سنگین مانند سرب، استرانسیم و روی نیز ممکن است در دوز‌های کم وجود داشته باشند.

درباره مضرات آب چندبار جوشانده شده

بر همین اساس عقایدی نادرست در مورد مضرات آب چند بار جوشیده شده به وجود آمد:

جوشاندن آب منجر به تشکیل به اصطلاح «آب سنگین» می ‎شود که حاوی دوتریوم و ترتیوم است و با این حال پس از جوشیدن آب این دو ماده با اندازه‌های بسیار ریز تشکیل می‌شوند و آسیبی به همراه ندارند.

وقتی آب می‌جوشد، غلظت نمک‌های معدنی در آن افزایش می‌‎یابد چرا که آب تبخیر می‌شود، اما نمک‌ها باقی می‌مانند و به همین خاطر نمک‌ها به راحتی داخل کتری رسوب می‌کنند و این رسوب‌ها بی‌خطرند، اما بهتر است کتری مرتبا تمیز شود.

هنگام جوشاندن آب، کلر با ترکیبات آلی موجود در آب تعامل دارد و مواد سمی بیشتری ایجاد می‌کند پس برای تصفیه کردن آب شیر به آن کلر اضافه می‌کنند که البته کلر برای سلامتی مضر نیست، اما آب کلرشده پوست را خشک می‌کند و می‌‎تواند موجب تشدید آکنه شود؛ بنابراین اگر از آب مرغوب استفاده شود و رسوبات داخل کتری مرتبا تمیز شود، می‎‌توان آب را بار‌ها و بار‌ها جوشاند، چرا که هیچ خطری برای سلامتی فرد ندارد.

تمام این عقاید رد شده است و باید بدانید که آب لوله کشی چندین بار جوشیده شده برای سلامتی انسان مفید نخواهد بود.

منبع: روزنامه هفت صبح

برچسب ها: آب جوش ، سلامتی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
کیومرث
۲۳:۳۷ ۲۲ تير ۱۴۰۴
اگر سه بار بجوشه چی؟
ناشناس
۲۱:۱۹ ۲۲ تير ۱۴۰۴
مشخص نکرده بالاخره ضرر داره یانه؟
ناشناس
۱۹:۲۶ ۲۲ تير ۱۴۰۴
پارگراف آخر می گوید آب لوله کشی چند بار جوشیده شده برای سلامتی انسان مفید نخواهد بود!
باشگاه خبرنگاران جوان منظور مقاله بالا بنده نفهمیدم
آیا جوشاندن آب ضرر دارد یا بی ضرر است؟؟
ناشناس
۲۰:۴۳ ۲۲ تير ۱۴۰۴
ضرر داره ،
ناشناس
۱۹:۱۷ ۲۲ تير ۱۴۰۴
ما که نفهمیدیم چی شد ؟
بلاخره آب دو بار جوشیده ضرر دارد با نه؟
همش جمله بندی ها منفی مثبت شده
انشای نگارش اصلا خوب نیست
باید مجددا درسهای استعاره در ادبیات را مرور کنیم
تا بفهمیم منظور نگارنده البته اگر نگارنده این مقاله
مطلب را درست نگاشته باشد!
ناشناس
۱۹:۱۳ ۲۲ تير ۱۴۰۴
خداییش نویسنده متن خودش فهمیده چی گفته ؟؟؟!!! آخرش به چه نتیجه ای رسیده ؟ بالاخره مضرر هست یا نه
ناشناس
۱۸:۴۳ ۲۲ تير ۱۴۰۴
بازم که تو خط آخر هر چی قبلش گفت بودید رو بردید زیر سوال واقعا چند چندید با خودتون
ناشناس
۱۸:۴۲ ۲۲ تير ۱۴۰۴
به قول شما سرطان زاست
ناشناس
۱۸:۴۱ ۲۲ تير ۱۴۰۴
درست. افرین ? ? ? ما هم همینجور انجام میدیم
ناشناس
۱۸:۳۹ ۲۲ تير ۱۴۰۴
اب. دو باره را. نگذارید. بجوشد
ناشناس
۱۸:۳۵ ۲۲ تير ۱۴۰۴
پس آب سماور ناسالم هستش ؟؟؟ لطفا درباره آب جوش سماور هم از یک کارشناس ، مطلب بگذارید. با تشکر
ناشناس
۱۸:۱۷ ۲۲ تير ۱۴۰۴
نوشتید همش الکیه. مضر نیست.
بعد آخرش نوشتید رد شده و مضر است.
ما که نفهميديم جی شد
ناشناس
۱۸:۱۶ ۲۲ تير ۱۴۰۴
چی شد اخرش همرو رد کردید و گفتین به سلامتی خوب نیست!!؟
ناشناس
۱۷:۵۲ ۲۲ تير ۱۴۰۴
ندونستیم ضرر دارد یا ندارد؟
هادی
۱۷:۲۱ ۲۲ تير ۱۴۰۴
متن مبهم
ناشناس
۱۶:۳۳ ۲۲ تير ۱۴۰۴
همیشه سعی شود آب را به اندازه ای که می‌خواهیم مصرف کنیم در کتری بریزیم هم به صرفه جویی کمک میکنه هم اب سالم خواهد بود