سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دروازه کازرون نفس تازه می‌کند/احیای بافت تاریخی و رونق گردشگری

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهرداری شیراز، از آغاز ساماندهی صنوف پراکنده در محدوده تاریخی دروازه کازرون خبر داد و گفت: با انتقال کسبه به مجتمع بازار پروتئین، این محله تاریخی از معضلات بهداشتی، زیست‌محیطی و ترافیکی رهایی یافته و به مقصدی نوین برای گردشگری و اقتصاد شهری تبدیل خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان - پژمان شفیعی رئیس سازمان ساماندهی مشاغل و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری شیراز با اشاره به ضرورت ساماندهی و انتقال صنوف از محدوده تاریخی دروازه کازرون اظهار کرد: محدوده دروازه کازرون برای دهه‌ها میزبان انبوهی از صنوف پراکنده شامل فروش گوشت قرمز، مرغ، ماهی و میوه و تره بار بود که با گسترش شهر و افزایش جمعیت، این محدوده نه تنها پاسخگوی نیاز‌های روز نبود، بلکه خود به کانون مشکلات متعددی از جمله معضلات بهداشتی، زیست محیطی، اخلال در تردد عابران پیاده و دسترسی به بافت‌های تاریخی تبدیل شده و با نارضایتی عموم مردم؛ ساماندهی آن به یک مطالبه جدی و عمومی تبدیل شده بود.

صیانت از ارزش‌های تاریخی و فرهنگی دروازه کازرون

او با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های اصلی اجرای پروژه، صیانت از ارزش‌های تاریخی این محله بود، افزود: محله دروازه کازرون با بافت تاریخی و وجود بقعه امامزاده سیدتاج الدین غریب (ع)، از ارزش معنوی و تاریخی والایی برخوردار است که تغییر شیوه کسب و کار و افزایش جمعیت، معضلات این محدوده را تشدید کرده بود.

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری شیراز گفت: اولویت همه دستگاه‌های ذی ربط، شهرداری شیراز و شورای اسلامی شهر، در راستای کاهش فشار‌های ناشی از فعالیت‌های صنفی بر این محله تاریخی و بازگرداندن آرامش به آن انجام شده است.

شفیعی با اشاره به تعاملات انجام شده در اجرای انتقال کسبه به بازار پروتئین اظهار کرد: طی دو سال گذشته، اولویت ما بر تعامل، هم افزایی و ارائه مشوق‌ها بود که در این راستا جلسات بسیاری با مالکین، کسبه و فعالین قدیمی دروازه کازرون برگزار کردیم تا صدای آنها را بشنویم.

او افزود: با حضور معتمدین صنوف، جلسات مشترکی با حوزه دادستانی، فرمانداری، اتاق اصناف و اتحادیه‌ها داشتیم که نتیجه این تعاملات مستمر، وحدت کلمه برای حل این معضل دیرینه بود.

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری شیراز با بیان اینکه برای تسهیل این انتقال، طرح‌های تشویقی در نظر گرفتیم، گفت: لوایح تشویقی مناسبی برای تهاتر، فروش واحد‌های دروازه کازرون و همچنین اجاره و فروش واحد‌های مجتمع بازار پروتئین در نظر گرفته شد.

میزبانی بازار پروتئین با ۱۲۷غرفه از شهروندان

شفیعی با اشاره به مزیت‌ها و امکانات مجتمع بازار پروتئین به عنوان مقصد جدید برای کسبه و شهروندان، اظهار کرد: مجتمع بازار پروتئین در خیابان کارگر (گلکوب) با کمترین فاصله از دروازه کازرون، پس از سال‌ها توقف، با همت شهرداری تکمیل و راه اندازی شده که این مجتمع دارای ۱۲۷ غرفه تجاری در طبقات مجزا و نزدیک به ۵۰۰ واحد پارکینگ است.

او افزود: تمرکز و یکپارچگی واحدها، رعایت استاندارد‌های بهداشتی، دسترسی آسان، پارکینگ، امکان نظارت متمرکز و وجود کاربری‌های مکمل، بستری ایده‌آل برای کسبه فراهم کرده تا بتوانند خدمات بهتری به شهروندان ارائه دهند.

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری شیراز با اشاره به احتمال وجود نواقصی در مجتمع بازار پروتئین گفت: به دلیل ازدحام حضور صنوف و شهروندان و جدید بودن مجتمع، ممکن است نواقص یا محدودیت‌هایی در ابتدای کار وجود داشته باشد که با حضور شبانه روزی همکاران سازمان و مدیریت بهره برداری مجتمع و با همکاری همه مجموعه‌های شهرداری، آمادگی کامل داریم تا به سرعت هرگونه مشکل احتمالی را رفع کنیم و هدف ما ارائه بهترین تجربه به هر دو گروه کسبه و شهروندان است.

شفیعی با اشاره به چشم انداز آینده این پروژه و تاثیر آن بر شهر، اظهار کرد: این انتقال، تنها یک جابجایی فیزیکی نیست؛ بلکه یک پروژه اجتماعی، فرهنگی و مدیریت شهری به تمام معنا است.

او افزود: ما معتقدیم این بازار میتواند از یک کانون پرتنش، به قطب اصلی تامین مایحتاج شهروندان شیراز و حتی شهرستان‌های همجوار تبدیل شود که با حذف هزینه‌های ناشی از ترافیک و اتلاف وقت، افزایش رضایت مشتری و امکان ارائه خدمات مدرن، رونق اقتصادی برای کسبه و امنیت غذایی برای شهروندان بیش از پیش تضمین خواهد شد.

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری شیراز گفت: این پروژه نماد همگرایی مدیریت شهری و اصناف برای حل یک معضل دیرینه و حرکت به سمت شهری مدرن، پاک و منظم است و به نظر میرسد دروازه کازرون خاطره شلوغی را به فراموشی می‌سپارد و مجتمع بازار پروتئین به مقصدی جدید برای تامین نیاز‌های اساسی تبدیل میشود.

شفیعی با اشاره به طرح ساماندهی این محور تاریخی، اظهار کرد: با پایان پروژه بهسازی و ایجاد بازار پروتئین در محل کاربری‌های انتقالی، این دروازه به قطب اقتصادی زنده و پویا و همچنین مقصدی نوین برای گردشگران و زائران سومین حرم اهل بیت (ع) در ایران تبدیل خواهد شد.

منبع: شهرداری شیراز

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
حسین
۱۸:۲۲ ۱۹ مهر ۱۴۰۴
واقعا احسن به شهردار محترم اقدام بسیار عالی بوده و شهروندان از این منظره خیلی نا مناسب و نیز شلوغی و ترافیک راحت شدند موفق و موید باشند
ناشناس
۰۷:۲۷ ۱۹ مهر ۱۴۰۴
درود بر شهر دار محترم که این در‌وازه کازرون رو ساماندهی شد واقعا وضعیت بوی داشته بهداشتی و ظاهر شهر
ناشناس
۰۰:۲۷ ۱۹ مهر ۱۴۰۴
خوب این همه میوه فروشی لوکس و ماهی فروشی لوکس همه جای شهر هست


چرا شما میومدین تو این بقول خودتون اشغال دونی غیر بهداشتی ؟

میرفتین از مال های شیک معالی اباد خرید می کردین

اینجا چهارتا بدبخت بیچاره میومدن بلکه ارزان تر خرید کنن ، شما که وضعتون خوبه و پولدار شدین تو تورم ها برید از ماهی فروشی های معالی اباد و زرگری خرید کنید ، بشدت مخالف تع طیلی دروازه کازرون هستم


حالا قیمت گزاف اجاره ها میکشن رو اجناس همه جا گرون میشه


شما پولدارها رو می محبور کرده بیاین دروازه ، سر هرکوچه ای میوه فروشی هست اگر لوکس دوس دارید ! از همون جا بخرید. چیکار بدبخت بیچاره ها دارید .
مهدی
۲۳:۴۴ ۱۸ مهر ۱۴۰۴
درود ما ۷۰ سال خونه مون دروازه کازرون هست هنوز باید پاکسازی افراد ارزال و خلافکاران انجام بشه و جلو سید تاج الدین غریب خیابون کشی بشه راه ورودی آزاد بشه از اینور قانی نو که حتی اجازه خرید و فروش ندارن قرار خیابان بشه انجام بشه تا محیط باز و آزاد و شایسته اون چیز که هست بشه هم حالت سنتی و هم خیابون کشی مدرن پل کشی که لازمه انجام بشه
نیکیتا
۱۶:۲۹ ۱۸ مهر ۱۴۰۴
با سلام خدمت جناب اقای شفیعی شهردار محترم اقای شفیعی دروازه کازرون خیلی بوی بدی میده یعنی هر وقت ما از اونجا رد میشیم از بوی تعفن و غیر بهداشتی بودن تاسف میخوریم حتما این مغازه ها رو جا به جا کنید خیلی ترافیک و شلوغی هست اصلا از نظر بهداشت صفر هست یعنی شما حریف این مغازه دارها نمشید؟ اینها رو باید با زور جا به جا کرد چون احترام سرشون نمیشه تو رو خدا یه فکری به حال عابر پیاده کنید ممنون از شما
ناشناس
۱۵:۳۵ ۱۸ مهر ۱۴۰۴
چقدر فضای زشت و منظره کریهی بود .
بوی بد و نامطبوع و آزاردهندش کلافه کننده بود.
خدا را شکر که تصمیم گرفتند جمعش کنند.
فقط خواهشاً برج و پاساژ نسازید بذارید مردم یک کم نفس بکشند
نوروزی مسعود
۱۴:۵۵ ۱۸ مهر ۱۴۰۴
واقعا دروازه کازرون با این کاربری بیشتر به آشغالدونی شبیه بود تا بازار و اصلا زیبنده شهر زیبایی چون شیراز نبود.
بهتر که به پارک و فضای سبز با میزهای پینگ پنگ تبدیل شود.
ناشناس
۰۷:۴۷ ۱۸ مهر ۱۴۰۴
چی بود این اشغال دونی

باید همه را با لودر صاف کنند و برج و مجتمع تجاری شیک با پارکینگ زیر زمینی مرتب بسازند تا از این معتاد خونه خارج بشه
ناشناس
۱۲:۴۷ ۱۸ مهر ۱۴۰۴
در بافت تاریخی باید متناسب با آن کار انجام سود پاساژ شیک بدرد بافت تاریخی نمیخوره
لیلا.ج
۰۰:۵۹ ۱۸ مهر ۱۴۰۴
بافت تاریخی با بهای گرانی مرمت شد،بیکار شدن فروشنده های مغازه بدلیل اجاره بهای بیشتری،عدم توانایی پرداخت اجاره بها دربازار پروتئین جدید،عرضه محصولات با افزایش قیمت محصول....
امیر
۲۳:۱۵ ۱۷ مهر ۱۴۰۴
شهردار محترم ترمینال باربری هم نیاز مند یاری شهردار ودیگر ارگانها می‌باشد کامیون و تریلی چرا اینقدر به قلب شهر نفوذ پیدا میکند برای تعمیر . چرا در کنار باغ جنت این معضل باید باشد. لطفاً بداد مردم این منطقه برسید
سعید مرادی
۰۳:۴۴ ۱۸ مهر ۱۴۰۴
اون بنده خدا کامیون دارا از هفتاد سال پیش و قبل از شما اونجا هستن. شما رفتید اونجا تو حریم اونا خونه گرفتید
ناشناس
۱۲:۴۲ ۱۸ مهر ۱۴۰۴
احسنت
ناشناس
۲۱:۰۰ ۱۷ مهر ۱۴۰۴
خدا رو شکر که این آشغال دونی جمع شد اگر دور و اطراف حرم سید تاج الدین غریب رو هم فضای سبز کنن بسیار زیبا میشه شیراز رو با گنبدهای فیروزه ای علاوه بر حافظ و سعدی می‌شناسن جای بسیار زیبایی می‌شود برای گردشگری ه
ناشناس
۲۰:۵۶ ۱۷ مهر ۱۴۰۴
خدا خیرتون بده چقدر کار بزرگی انجام شد
موفق باشید خداقوت
ناشناس
۲۰:۲۵ ۱۷ مهر ۱۴۰۴
کار بسیار خوب و بجایی است و باید سال‌ها قبل انجام می‌شد
ناشناس
۱۷:۳۳ ۱۷ مهر ۱۴۰۴
هر چ زودتر بافت قدیم دروازه تخریب شود تا اگر اتفاقاتی رخ داد دوباره کسبه ای که منتقل شده اند برنگردند مانند جنگ دوازده روزه منظورم است .