سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

اگر برخی مسئولان خودشان مستاجر بودند، فکری به حال مسکن می‌کردند/ بانک‌ها به جای مسکن، «مال» می‌سازند و هزینه آن را مردم پرداخت می‌کنند

عضو کمیسیون عمران مجلس می‌گوید اگر برخی مسئولان خودشان مستأجر بودند، آن وقت می‌فهمیدند که با حقوق ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان نمی‌توان مسکن اجاره کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - اخیراً خبر حذف ماده ۵۰ قانون جهش تولید مسکن به گوش می‌رسد؛ قانونی که تا امروز زمینه واگذاری رایگان اراضی به متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن را فراهم می‌کرد. حذف این ماده به معنای پایان واگذاری رایگان زمین است و کارشناسان معتقدند چنین تغییری می‌تواند مشکلات جدی برای متقاضیان ایجاد کند.

از سوی دیگر، خبر پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی به دولت برای حذف تبصره یک ماده ۵۰ قانون برنامه هفتم پیشرفت با این استدلال که «افزایش دو دهم درصدی ظرفیت سکونتگاهی کشور در برنامه پنج‌ساله هفتم از نظر علمی غیرعملیاتی است»، با واکنش‌های انتقادی گسترده‌ای از سوی نمایندگان مجلس و کارشناسان حوزه مسکن مواجه شده است.

همین موضوع بهانه‌ای شد تا با مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به گفتگو بنشینیم. آنچه در ادامه می‌خوانید حاصل این گفتگوی یک‌ساعته است.

درباره حذف ماده ۵۰ قانون جهش تولید مسکن که اخیراً بسیار خبرساز شده است، توضیح می‌فرمایید؟ نظر شما در این خصوص چیست؟

ببینید، امروز باید بپذیریم که مسکن به یکی از بحران‌های جدی برای اقشار ضعیف و متوسط جامعه تبدیل شده است. هم در حوزه رهن و اجاره و هم در خرید و فروش شاهد وضعیت نامطلوبی هستیم. رهن و اجاره در کلان‌شهرها به حدی گران شده که عملاً برای بسیاری از مردم محال است. بسیاری از خانواده‌ها مجبور شده‌اند از مراکز شهرها خارج شوند و در حواشی یا شهرهای پیرامونی زندگی کنند؛ این امر آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی فراوانی ایجاد کرده است.

من حرف آخر را اول می‌زنم: اگر برخی از مسئولان خودشان مستأجر بودند، آن وقت می‌فهمیدند یک بازنشسته، کارگر یا معلم با حقوق ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان چطور باید ۵۰۰ میلیون تومان پول پیش و ماهی ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان اجاره بدهد! اگر چنین درکی وجود داشت، برای این ابرچالش کشور فکری عاجل می‌کردند.

برخی مسئولانی که حتی نوه‌شان هم صاحبخانه است، متوجه مشکل مسکن نمی‌شوند

مجلس یازدهم و دوازدهم چه قوانینی در زمینه مسکن تصویب کردند و هدف اصلی این قوانین چه بود؟ 

بله، ما در مجلس یازدهم و دوازدهم قوانین خوبی داشتیم. یکی «قانون جهش تولید مسکن» و دیگری مواد ۴۹، ۵۰، ۵۱ و ۵۲ برنامه هفتم توسعه است. در ماده ۴۹، سنجه‌ها و تعهدات دولت برای دسترسی مردم به مسکن تعریف شد؛ یعنی مشخص شد دولت هر سال چه مقدار باید در ساخت مسکن شهری، روستایی و بافت فرسوده اقدام کند.

در نهایت هدف این بود که دولت سالانه یک میلیون واحد مسکونی بسازد و در طول پنج سال، پنج میلیون واحد تولید کند. این شامل مسکن روستایی، بافت فرسوده و مسکن حمایتی برای اقشار خاص مثل معلمان و کارگران نیز می‌شود.

در ماده ۵۰ به چه موضوعی اشاره شده و چرا این ماده برای شما اهمیت دارد؟

در ماده ۵۰ ما به موضوع «انحصار زمین» پرداختیم. ایران کشوری پهناور با ۱۶۶ میلیون هکتار وسعت است، اما فقط در کمتر از ۷ درصد این مساحت زندگی می‌کنیم. بیش از ۶۰ هزار روستا و ۱۴۸۰ شهر در همین محدوده کوچک متمرکزند. این یعنی ناکارآمدی و انحصار زمین.

در ماده ۵۰ پیش‌بینی کردیم که طی پنج سال، دو دهم درصد از اراضی کشور، یعنی حدود ۳۳۰ هزار هکتار به محدوده شهرها و روستاها اضافه شود (سالانه حدود ۶۶ هزار هکتار). این اقدام به‌منزله شکستن انحصار زمین و تسهیل ساخت مسکن است.

فقط ۱۸/۵ درصد از تسهیلات بانکها به مردم پرداخت شده است

اما گفته می‌شود وزارت راه و شهرسازی خواستار حذف یا تغییر این مواد قانونی شده است؟

بله، اخیراً نامه‌ای از سوی وزیر راه و شهرسازی و معاون ایشان ارسال شده که در آن خواستار تغییر و حتی حذف برخی مواد شده‌اند؛ از جمله ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن (که پرداخت ۲۰ درصد تسهیلات به بخش مسکن را الزام می‌کند) و ماده ۵۰ (الحاق زمین).

استدلال آن‌ها این است که منابع مالی لازم را ندارند و می‌گویند حدود ۱۱ هزار همت منابع نیاز دارند ولی مردم حدود ۶ هزار همت آن را تأمین کرده‌اند و دولت فقط حدود ۵۵۰۰ همت کمبود دارد.

اما من می‌گویم همین ادعا هم غلط است. چون فقط در محدوده شهرها ۵۰ هزار هکتار زمین در اختیار وزارت راه و شهرسازی است که اگر متری ۱۲ میلیون تومان محاسبه شود، بیش از ۶ هزار همت ارزش دارد. این زمین‌ها انفال و متعلق به مردم است. اگر دولت می‌گوید این زمین‌ها ارزش ندارد، بیاید مزایده بگذارد تا ببینیم کسی کمتر از این قیمت می‌خرد یا نه!

شما بارها گفته‌اید انحصار زمین باید شکسته شود. چرا این موضوع را کلید حل بحران مسکن می‌دانید؟

تجربه دنیا و دهه ۶۰ ایران نشان داده هر وقت زمین از انحصار دولت خارج شده، هم مشکل مسکن حل شده و هم کیفیت زندگی بالا رفته است. در شهرهای بزرگ مثل نیویورک، لندن و پاریس، تراکم جمعیتی در هر هکتار بسیار کمتر از تهران است. در نیویورک ۲۲ نفر، در لندن ۳۰ نفر و در پاریس ۷۰ نفر؛ اما در تهران ۱۵۰ نفر و در بافت‌های فرسوده حتی به ۴۰۰ نفر هم می‌رسد! این یعنی اینکه ما به‌جای توسعه افقی و واگذاری زمین، سراغ بلندمرتبه‌سازی رفتیم که هزینه‌بر و ناکارآمد است.

در لندن تراکمِ نفر در هکتار، ۳۰ نفر ولی در تهران بخاطر انحصار زمین توسط دولت، ۱۵۰ نفر است

وضعیت تأمین مالی مسکن و عملکرد شبکه بانکی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

اولین گام در حل مشکل مسکن، خروج زمین از انحصار است و گام دوم تأمین منابع مالی. در قانون جهش تولید مسکن (ماده ۴) پیش‌بینی کردیم که ۲۰ درصد تسهیلات بانکی هر سال به حوزه مسکن اختصاص پیدا کند. اما بانک‌ها این قانون را اجرا نکردند و ادعا کردند این کار تورم‌زا است. در سال ۱۴۰۲ شبکه بانکی حدود ۵۰۰۰ همت تسهیلات داد و در ۱۴۰۳ حدود ۷۰۰۰ همت، اما فقط ۱۸.۵ درصد آن مستقیماً به مردم پرداخت شد! بقیه‌اش صرف کارهای غیرمولد شد.

شما به موضوع بانک آینده اشاره کردید. چرا این بانک را مثال می‌زنید و مشکل کجاست؟

بانک آینده نماد ناکارآمدی شبکه بانکی ماست. ابتدا مؤسسه مالی بود، بعد بانک شد و منابع مردم را جمع کرد و بخش عمده تسهیلاتش را به خودش داد! پروژه‌هایی مثل ایران‌مال و مشهد‌مال حاصل همین عملکرد است. در نهایت این بانک با ۵۵۰ هزار همت ناترازی به بانک ملی واگذار شد و هزینه ناترازی آن را مردم باید بدهند.

می‌گویند دارایی این بانک (ایران‌مال) ۳۰۰ هزار همت ارزش دارد، اما کارشناسان می‌گویند کمتر از ۲۰۰ هزار همت است. این مابه‌تفاوت را چه کسی جبران می‌کند؟ باز هم از جیب ۸۵ میلیون ایرانی! پرسش من این است: آیا از سهام‌دار عمده بانک آینده (آقای انصاری که ۲۵ درصد سهام دارد) شکایت شده؟ آیا از اموال او برداشت می‌شود یا باز هم مردم باید هزینه این سوءمدیریت را بدهند؟

قوه قضائیه باید علیه آقای انصاری و سهامداران عمده بانک آینده اعلام جرم کند

دولت‌ها تاکنون در اجرای قانون جهش تولید مسکن موفق نبوده‌اند. آیا بهتر نبود هدف ساخت سالانه یک میلیون واحد کاهش پیدا کند تا واقع‌بینانه‌تر شود؟

خیر، چون نیاز واقعی کشور کمتر از این نیست. طبق سرشماری سال ۹۵، ۶/۵ میلیون خانوار مستأجر داریم. اگر دولت بخواهد سالی ۲۰۰ یا ۳۰۰ هزار واحد بسازد، یعنی شوخی کرده است! مسکن دغدغه اصلی مردم است. اگر خود مسئولان مستأجر بودند، حتماً برای آن  فکری عاجل می‌کردند.

درباره طرح «مسکن استیجاری» که دولت مطرح کرده هم توضیح دهید. آیا این طرح می‌تواند بازار اجاره را سامان دهد؟

این طرح در ظاهر خوب است، اما در عمل با ۵۰ تا ۶۰ هزار واحد، تأثیر چندانی بر بازار ۷ میلیون خانوار مستأجر ندارد. ما باید زمین ارزان یا اجاره ۹۹ ساله در اختیار مردم بگذاریم، ودیعه مسکن را پرداخت کنیم و تسهیلات ساخت را فعال کنیم. با این کار بازار اجاره متعادل می‌شود، نه با طرح‌های محدود.

امروز کارگر، کارمند و بازنشسته با حقوق ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان زیر بار اجاره‌های ۱۰ تا ۱۵ میلیونی کمرش خم شده است. اگر مشکل مردم را مشکل خود بدانیم، راه‌حل هم پیدا می‌کنیم. به جای ساخت ایران‌مال و پروژه‌های لوکس، منابع بانکی را باید به تولید، ازدواج جوانان و مسکن مردم اختصاص داد.

تعلل دولت در ساخت مسکن، زندگی مردم را به خطر انداخته است

درباره صنعت هوایی کشور نیز توضیح دهید. مجلس در این زمینه چه رویکردی دارد؟

صنعت هوایی فقط مربوط به جابه‌جایی مسافر نیست؛ یکی از پایه‌های توسعه توریسم و تجارت است. در بخش «کارگو» یا حمل بار تقریباً تعطیل هستیم. وقتی جنگ اوکراین و روسیه باعث شد روسیه به محصولات کشاورزی ما نیاز پیدا کند، به دلیل نبود هواپیمای باری و کامیون‌های سردخانه‌دار نتوانستیم استفاده کنیم و بازار را به رقبا دادیم.

در بخش مسافری نیز وضع خوبی نداریم؛ از حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ هواپیما، فقط ۸۰ تا ۹۰ فروند عملیاتی‌اند، اما بیش از ۲۰ ایرلاین کوچک داریم. این یعنی هزینه سربار بالا و قدرت رقابت پایین.

بسیاری از کشورها فقط دو یا سه ایرلاین بزرگ دارند اما با صدها هواپیما. ما باید شرکت‌ها را تجمیع کنیم و از صنعت هوایی حمایت کنیم. افزایش قیمت سوخت و نوسانات ارزی هزینه‌ها را بالا برده و مردم را از استفاده از هواپیما محروم کرده است. توسعه فرودگاه‌ها و ناوگان هوایی یعنی توسعه استان‌ها، گردشگری و سرمایه‌گذاری. نگاه به هواپیما نباید لوکس باشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۰
در انتظار بررسی: ۶
ناشناس
۱۳:۵۷ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
۱۰ ملیون حقوق یک معلم برای کرایه رفت وامدشم نمیشه نماینده مجلس توکه ۱۶ ساله مجلس ول نمی کنی خب بگذار لااقل یکی دیگه هم بره مجلس لااقل برای خودش وچهاردیگر لااقل کاری کنه توکه سیرشدی
ناشناس
۱۳:۴۴ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
ممنون گزارش دادی
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
برای کاهش تراکم جمعیت در شمال کشور به ویژه تهران و کاهش بحران های ترافیک آلودگی هوا و بی آبی هرگونه ساخت و ساز چه مسکن و چه تجاری باید در کرانه های مکران انجام شود و دادن هرگونه سوبسید مانند کلابرگ باید منوط به کوچ به کرانه های مکران شود.یعنی فقط کسانی که آنجا ساکن می شوند از کمنک های دولتی برخوردار شوند
ناشناس
۱۳:۲۱ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
نمایندگان محترم مجلس درراس امور می بایست درجهت کاهش تورم جامعه ، معیشت و حقوق کارگران ، و بازنشسته ، یارانه خانوار و دهک بندی آن رسیدگی وبرابر عدالت مد نظر قرار داده شود .
ناشناس
۱۳:۱۶ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
مسولین خودشان چندین خانه دارند وبه فکر اضافه کردن اجاره بها
مثل اکثرا بازنشسته اند وهنوز صندلی را ول نمی کنند .
چرا باید اجازه دهند کسی بعد از ۶۰ سالگی در پستهای مهم کشور تصمیم گیری کند نتیجه می شود اوضاع افتضاح این روزها.
ناشناس
۱۳:۱۲ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اتفاقا آقای نماینده مجلس
بیشترین تقصیر ۹۹درصد مربوط به شما نمایندگان مجلس است
اگه وزیر قانون جهش تولید مسکن رو اجرا نمیکنه، استیضاح اش کنید
آقای خمینی میگفتند:
مجلس در راس امور است
Mw
۱۲:۵۳ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
۴همت دیگر روگذاشتن هزینه منابع آب کنه بانک ملی که خشکسالی رو
پشت سر بزاریم
ناشناس
۱۲:۴۳ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
دمت گرم
ناشناس
۱۲:۱۸ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اگر مسولین مستاجر بودن به فکر خودشتان بودن نه فکر ما مستاجران خوبیش به اینکه همه مردم مستاجر خدا هستن
ناشناس
۱۲:۱۳ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
مملکت دست برره ای ها میداادن وضعمون بهتر بود
آقای خاص
۱۱:۵۸ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
لعن الله علی قوم الظالمین


خدا شاهد است با 15 میلیون درآمد ماهانه (کارمند/ به عبارت بهتر برده) دارای مشکل نازایی و مشکلات مربوط به بچه دار شدن .. مستأجر .. یعنی خاک بر سر مسئولی که اینها را میداند و کاری نمی کند یا نمی تواند بکند
ناشناس
۱۱:۵۷ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
چون هرکی می یادفقط حرف می زنه عمل نمی کنن. مملکت این قدداغون شد. این گرونی همه مردم داغون کرده. مستاجربودن بااین اوضاع واقعاسخت شده. بعددولت می گه حقوق 30داشته باشین یارانه قطع اخ بااین گرونی 30تومان که چیزی نیس. خودتون که جیباتون پر خونه های انچنانی دارین ازمردم بیچاره که توفشاروسختی هستن خبرندارین اهمیت نمی دین. فقط تامی تونید گرون می کنید
ناشناس
۱۱:۵۵ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
دگر ما را بخیر کسان امیدی نیست، و به تدبیر مسئولان نیز اعتمادی نمانده.
خانه شده آرزو، و آرزو شده کابوس شب‌های مردمان مستأجر.
برادر مجلسی، این سخنان تسکین نیست، تازیانه بر دل رنج‌دیده مردم است.
منصور
۱۱:۵۴ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
بندگان خدا یه عمری گشنگی خوردن / تازه به نوایی رسیدن
یخورده بدزدن اشکالی نداره / فقط باید مواظب باشن خودشون را خفه نکنن
ناشناس
۱۱:۴۴ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
یکی از دلایلش وجود امثال شما در مجلس است. بجای شعار قانون بزارید و عمل کنید
Kh
۱۱:۲۵ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اگر مستاجر هم باشن حقوقشان بالاست مثل ما نیستن که کل حقوقمون میره برای اجاره
ناشناس
۱۱:۲۴ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اداره کردن امور کشور نه با دعاست نه با سخنرانیست اگربادعا وسخنرانی بود پیامبراکرم ص وامامان معصومین ع می‌نشستند دعا سخنرانی می‌کردندهم معصوم بودند که دعای انهاراخداوند اجابت کند وهم درسخنرانی صادق بودندولی این کارهارو نکردند نیومدن فرزندان شهدای احد وخنده وبدر وصفین و.... رااستانداروفرمانداروزیرو....کنند آمدند ازبین نخبگان مسئول انتخاب می‌کردند و نظارت بررفتارواخلاق آنهارا داشتند
ناشناس
۱۱:۲۰ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
خیلی راحت میشود مشکل راحل کرد به نظر من اصلآساخت مسکن اشتباه است چقدرآپارتمان خالی داریم ...ازمردم کمک بگیرید. مردم اگردرهمسایگی شما. ملک خالی شامل آپارتمان هم میشود. وجوددارد این شماره گزارش بدهید پیامک کنید. اعلام کنیدخیلی راحت خیلی خیلی بیشترازنیازبازار ومستاجران آپارتمان خالی داریم. چرا احتکار شده به امیدگران فروشی
ناشناس
۱۱:۱۹ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
ای بابا عزیزم همه وزیران اومدن جیب خودشون و پر کنند .مگه وزیر کشاورزی پول گندم کاران رو داد که وزیر مسکن به فکر باشه.
ناشناس
۱۱:۱۳ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
حرف زدن ب درد ما نمیخوره عمل عمل عمل
کشور اسلامی و این همه مشکل خدا وکیلی جز اسلام تو این کشور هستش
ناشناس
۱۱:۰۹ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
سلام خدا حفظ تون کنه مرد حلال . من از اینا زیاد دیدیم . انشاله در دوره امام زمان حل میشه .
ایرانی
۱۱:۰۴ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
خودت مسئول نیستی ؟ فقط پاسکاری به بقیه
ع
۱۱:۰۳ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
دورودبه شرفت آدم فهمیده هرمسئولی یانماینده ای یک درصدبه فکرکردم بودایران گل وبلبل بودامامتاسفانه کو گوش شنوا
ناشناس
۱۰:۵۹ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
خب قشنگ حرف زدن را همه بلدند. اگر مسابقه ی زیبا و فریبنده حرف زدن بذارن مسئولین کشور مدال طلا میگیرن اما عمل کو؟!
ابراهیمی
۱۰:۵۲ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
عضو کمیسیون عمران مجلس می‌گوید اگر برخی مسئولان خودشان مستأجر بودند، آن وقت می‌فهمیدند که با حقوق ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان نمی‌توان مسکن اجاره کرد.
نقش شما عزیزان بزرگوار درمجس که نماینده همین مردم هستیدچیه؟
ابراهیم
۱۰:۴۹ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
ما را ب خیرشان امید نیست ،
ناشناس
۱۰:۲۸ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اگر اینطور است، چرا قوه قضائیه ساکت مانده ، چرا ؟؟؟؟
بکرانی
۱۰:۰۹ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
خدا بیامرزد اموات شما را اخه مسولان که فکر مردم نیستند اخه مسولان کدامشون اجاره نشین هستند که فکری به حال ما مستاجرها بی خانمان کنند الان ببین چقد خانه های خالی تو هراستان هست ولی با این کار میخواهند گرانتر بدند مسولین به داد مردم مستاجر برسد
ناشناس
۱۰:۰۷ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
هرچه زودتر وزیرمسکن ضعیف بی‌تجربه کم کارتعویض شود...بایدکاری کرد قانونی تصویب شود. مسکن ازحالت سرمایه گذاری خارج شود. پول داری سرمایه داری برو تو بورس یا تولید. روی مسکن سرمایه گذاری کردن باید سودآورنباشدمالیات سنگین بگیرید. این همه آپارتمان خالی دادیم دپو شده احتکارشده مافیای قوی دارد
ناشناس
۱۰:۰۳ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
داشتن بیش از یک آپارتمان درآمریکا جرم است مالیات سنگین داردشایدبیشتردوست دارندمستاجرباشندتاصاحب خونه چرامالیات سنگین مسکن ازحالت سرمایه گذاری خارج میشوداین قانون رو رعایت کنیداجراکنیدسخت نیست نماینده مجلس ۵۰آپارتمان داردچراازکجا آوردی. چرااحتکاردپوکردی. اگراین قانون مالیات برخانه های خالی آپارتمان های خالی مالیات برچندمسکن دارها اجراشودخیلی مشکل حل می‌شود. مسکن ازحالت سرمایه ای خارج شود
ناشناس
۰۹:۵۲ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
حرفای که همه میدونن چرا میاید خبر میرید اینا اگه کارکن بودن ی ........
محمد
۰۹:۴۸ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
حرف حسابی درد دارد مسئولان درک نمی کنند ایثار گری دارم مستاجر م خودم جبهه بودم خانواده ام زیر موشک بعدازچندین سال کار ت ایثار دادند فایده ای ندارد
علی
۰۹:۴۶ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
مسئولان نمی‌خواد به فکر خاندار کردن مردم باشند فقط لطفی بکنند به فکر کاریه خانها باشند که هر سال اینقدر زیاد نشود
ناشناس
۰۹:۲۹ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
مارو ببین چه فکری و خیالی داشتیم که زمین به ما میرسه!
بنده صاحب چهار تا فرزندم مستاجرام ههههه خداروشکر !
ناشناس
۰۹:۲۴ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
مردم چه کار کردین مسئولین انقدر از دستتون ناراحتن
ناشناس
۰۹:۱۶ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
تو که نماینده بودی چکار کردی ؟
تو هم تو مجموعه مسولینی
ناشناس
۰۸:۵۶ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
یکی مثل شهید رئیسی عزیز بود که می‌گفت دولت طبق قانون باید برای عوام مسکن بسازد یکی هم مثل این برادران که انتخاب کردیم آن زمین‌های قبلی را هم می‌گویند باید با واگذاری ۹۹ ساله باشد البته این‌ها همه خاک می‌خوره و کار جلو میره ولی ننگ است برای شما چنین حرف‌هایی
ناشناس
۰۹:۴۲ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
چرا از خدا نمی ترسی ودورغ می گویید ریسی عزیز بود ریسی برای مردم چه کرد هیچ ریسی له هیچ کدام از وعده هایشان عمل نکرده ریسی گوشت کیلویی 120هزارتومان را به 700هزار تومان رساند ریسی با حذف ارز ترجیحی یکشب تمام مایحتاج مردم را صد برابر کرانترین کرد ریسی فقط پول بودجه کشور را تو جیب موسسات مصباح یزدی و قاشمی و الی آخر ریخت ریسی از همه بدتر بود
ناشناس
۱۰:۲۴ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
چرا اینقدر بی سواد و مزخرف و بی منطق هستی ؟ رئیسی که گند زد به مملکت . رئیسی قول داده بود سالی یک میلیون مسکن می سازد ولی ۵۰۰ هزار مسکن هم تو ۳ سال نساخت . اینقدر بی منطق بازی در نیاور .
محمد
۱۱:۱۵ ۲۰ آبان ۱۴۰۴
درود بر شهید رییسی عزیز
در مسلخ عشق جز نکو را نکشند روبه صفتان زشت خو را نکشند
یه عده تو این سایت کارشون اینه که هر کی از شهید خدمت عزیز تمجید بکنه زود میان چند تا دروغ که بیشتر به خودشون میاد رو می چشبونن به شهید رییسی.