سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش رقم کالابرگ سه دهک اول به ۶۲۰ هزارتومان

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از افزایش مبلغ کالابرگ برای سه دهک اول از ۵۰۰ هزار تومان به ۶۲۰ هزار تومان خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان - احمد میدری با اشاره به اجرای مرحله پنجم طرح کالابرگ الکترونیک، از افزایش مبلغ کالابرگ برای دهک‌های پایین خبر داد و اظهار کرد: در نوبت پنجم، مبلغ پرداختی برای سه دهک اول از ۵۰۰ هزار تومان به ۶۲۰ هزار تومان افزایش یافته، اما برای سایر دهک‌ها (چهارم تا هفتم) ثابت است.

وی با اشاره به آغاز سیاست توزیع کالابرگ از اسفندماه ۱۴۰۳ گفت: تا پیش از نوبت پنجم توزیع کالابرگ، این طرح منابع مالی مستمر نداشت و به همین دلیل، هر زمان بودجه در اختیار ما قرار می‌گرفت، آن را میان حدود ۵۹ تا ۶۰ میلیون نفر مشمول دریافت کالابرگ، توزیع می‌کردیم؛ با این حال از نگاه ما و کارشناسان وزارتخانه، اگر منابع به طور مستمر فراهم شود، می‌توانیم برنامه‌های مختلفی طراحی کنیم و انتخاب بیشتری به مردم دهیم.

میدری معتقد است که می‌توان کالابرگ را در قالب دو مدل در اختیار مردم قرار داد؛ البته آنچه مورد توافق دولت و مجلس قرار گرفته و در قانون آمده این است که کالابرگ به دهک‌های پایین درآمدی داده شود. در قانون ساختار نظام جامع و رفاه و تامین اجتماعی مصوب سال ۱۳۸۳ نیز قرار بود یارانه به مصرف‌کنندگان پرداخت شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: یک مدل، پرداخت نقدی به مردم است تا بتوانند با امکان خرید اقلام تعیین‌شده و یا سایر کالا‌ها در حدود ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار فروشگاه، کالا‌ها را خریداری کنند که در کشور‌های دیگر نیز این مدل اجرا می‌شود. پیشنهاد کارشناسی نیز این است که به مردم هم حق انتخاب دهیم تا بتوانند بسته کالایی‌شان را دریافت کنند.

وی با تاکید بر اینکه اجرای این طرح نیازمند منابع مالی مستمر است، افزود: منبع مالی مستمر این است که ارز ترجیحی به جای ارائه به تولیدکننده، به مصرف‌کننده پرداخت شود؛ این موضوع تاکنون فقط درباره "برنج" طی این هفته اجرایی شد که منبع از تولیدکننده به مصرف‌کننده انتقال یافت؛ برنج از اقلامی است که ارز ترجیحی آن در یک سال، یک میلیارد دلار بوده که بخش عمده آن از قبل داده شده بود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این پرسش که آیا هنوز روش نهایی پرداخت کالابرگ انتخاب نشده است؟ گفت: مشکل درمورد روش اجرا نیست، بلکه درمورد تامین منابع است که ارز، از تولیدکننده گرفته و به مصرف‌کننده داده شود، زیرا بخش عمده‌ای از تعهد ارز ۱۴۰۴ تا شهریورماه ایجاد شده و لذا منبع زیادی برای تغییر روش در کالابرگ، وجود ندارد؛ اما وزارت رفاه معتقد است در صورت تامین منبع، می‌توان دو روش را اجرا کرد، اما برای روش ارائه کالا به مردم، به دو ماه فرصت نیاز داریم.

چقدر از منابع مالی کالابرگ از محل افزایش قیمت بنزین تامین می‌شود؟

میدری در پاسخ به پرسشی درباره تأمین بخشی از منابع کالابرگ از محل افزایش قیمت بنزین، گفت: هنوز مبلغی از محل بنزین اجرایی نشده و حتی در صورت اجرا نیز با توجه به اینکه افزایش از ۳۰۰۰ به ۵۰۰۰ تومان، برای مصرف مازاد است که بخش عمده‌ای از مردم، به استثنای کلانشهر‌ها همان سهمیه رایج خود را استفاده می‌کنند، بنابراین پیش‌بینی نمی‌شود منبع زیادی از این محل ایجاد شود، با این وجود، به دستور رئیس جمهور منبع مالی از این محل، به کالابرگ اختصاص می‌یابد.

به گفته وی و براساس برآورد اولیه صورت گرفته، پیش‌بینی می‌شود که حدود ۵ هزار میلیارد تومان از محل درآمد بنزین در سال به کالابرگ اختصاص یابد که این مبلغ در مقایسه با بودجه ۳۰ هزار میلیارد تومانی کالابرگ، رقم بالایی نیست و فقط می‌تواند به افزایش منبع مالی کمک کند.

برنامه دولت برای استمرار پرداخت کالابرگ در سال آینده

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به دستور رئیس‌جمهور برای اجرای مراحل بعدی این طرح نیز گفت: برنامه دولت این است که برای عید یا ماه مبارک رمضان، حداقل یک نوبت دیگر کالابرگ پرداخت شود و استمرار پرداخت در سال ۱۴۰۵ نیز مدنظر دولت است، اما وابسته به بودجه‌ای است که هنوز به مجلس ارائه نشده است.

منبع: ایسنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۷۶
ناشناس
۰۰:۳۸ ۱۸ آذر ۱۴۰۴
پس بقیه چی؟؟؟
ناشناس
۰۰:۰۸ ۱۸ آذر ۱۴۰۴
خاک بر سر مسئول بی کفایت
برنج پلاستیکی هندی شده کیسه ای دو میلیون
از ای به بعد مردم باید دنبال نان خشک بگردن
کالا برگ بخوره تو سرتان
رحمان
۲۳:۵۴ ۱۷ آذر ۱۴۰۴
وزیر کار در مجلس اعلام کرد یارانه ایثارگران و جانبازان قطع نمی شود حالا پس از گذشت دو ماه اعتراض در سامانه و مراجعه حضوری هنوز واریز نشده ، مجلس باید بابت ترک فعل و قصور در اجرای قوانین از سازمان هدفمندی یارانه و وزارت کار سئوال و پیگیری نماید . رعایت حقوق مردم طبق قانون اساسی وظیفه دولت و مجلس است . حقوق مردم ویترین و تریبون شعار نیست که پشت آن ژست حق به جانب بگیرید و مردم را فراموش کنید و چند صباحی در وزارت و مقام خود غره شوید. بنیاد شهید و جانبازان نیز در این مورد مقصر است .
ناشناس
۲۳:۵۱ ۱۷ آذر ۱۴۰۴
سلام نمیدونم چه بگویم اما قدرت توان مردم اومده پایین کاری میکنید که مردم به یکدیگر ظلم کنند دهک پایین روزبه روز فقیرتر می‌شوند به جای دادن کالا برگ به مردم به قیمت‌ها رسیدگی کنید ما خودمون جزء دهک ۳ جامعه هستیم هر روز قدرت خرید ما می‌آید پایین خدا روخوش نمیاد کاش مسئولین به جای ریاست یه بار زندگی ما فقرا می‌دیدند
ناشناس
۲۳:۵۱ ۱۷ آذر ۱۴۰۴
وزیر کار در مجلس اعلام کرد یارانه ایثارگران و جانبازان قطع نمی شود حالا پس از گذشت دو ماه اعتراض در سامانه و مراجعه حضوری هنوز واریز نشده ، مجلس باید بابت ترک فعل و قصور در اجرای قوانین از سازمان هدفمندی یارانه و وزارت کار سئوال و پیگیری نماید . رعایت حقوق مردم طبق قانون اساسی وظیفه دولت و مجلس است . حقوق مردم ویترین و تریبون شعار نیست که پشت آن ژست حق به جانب بگیرید و مردم را فراموش کنید و چند صباحی در وزارت و مقام خود غره شوید. بنیاد شهید و جانبازان نیز در این مورد مقصر است .
ناشناس
۲۳:۱۷ ۱۷ آذر ۱۴۰۴
با این تورم باید به همه کالا برگ بدین همه رو به فقر و فلاکت دارن می رن آقای وزیر رفاه و کار
ناشناس
۲۳:۱۴ ۱۷ آذر ۱۴۰۴
دوماه که کالابرگ کالابرگ کردین وندادین حالاهم که دادین فقط تحت پوشش کمیته وبهزیستی واینا رادادین بقیه دهک های ۳و۲وبقیه راندادین معلوم نیست چیکارمیکنید ؟!!!! اگه اینطوروضع گرونی ویش بره جز اون قشرپولدارهابقیه زیرپوشش کمیته میرن اگه هم تاحالانرفتن مردم بیچاره تواین گرونی صورتشوناباسیلی سرخ نگه داشتن وزیربارکمیته وهیچ بنیادی نرفتن
سیداسماعیل هاشمس قشمی
۲۳:۱۳ ۱۷ آذر ۱۴۰۴
واقعا متاسفم .من هم میبینم وهم می شنوم بیشترافرادی که ازاین یارانه ها استفاده میکنند هم ناراضی وهم ناسزاگویند اگر دولتها ومجالس میخواهند مشکلات مردم حل شودجلو قیمتهای دل بخواهی ووو را بگیرند مثل صحبتی که اقای قالیباف کردنند حقوق سالی یکبار چنددرصد اضافه میشود برای همه محصول وخدمات همان درصدرا تاپایان سالاعمال کنند یارانه هم‌لازم نیست
ناشناس
۲۳:۱۲ ۱۷ آذر ۱۴۰۴
خاک توسرتان با همون کالابرگ منت می‌ذارید در طول دو هفته برنج کیسه ای دو برابر شده
علی
۲۳:۰۷ ۱۷ آذر ۱۴۰۴
بخشندگی از که آموختی؟ از دولت پزشکیان
ناشناس
۲۳:۰۵ ۱۷ آذر ۱۴۰۴
وقراربو هر ماه کالا برگ بدهند وی شد احتمالا شد
ناشناس
۲۳:۰۳ ۱۷ آذر ۱۴۰۴
یک دبه ماست 170 هزار تومان، یک عدد نان 20 هزار تومان، گوجه کیلو 70 هزار تومان، سیب زمینی 50 هزارتومان، گوشت 1500 هزار تومان!!!اینهمه غوغا و بلوا برای 620 هزار تومان ؟؟؟
ناشناس
۲۲:۵۲ ۱۷ آذر ۱۴۰۴
کالا برگ دادن خوب است، ولی تبعات آن بررسی شده؟
تربیت و تحویل افرادی تنبل و مفتخور به جامعه. کارگر ساده گیرنمی آید. و همه می‌خواهند دارای مشاغل سبک دارای ضخامت نان و نازکی کار باشند. .
ناشناس
۲۲:۴۹ ۱۷ آذر ۱۴۰۴
خجالت نکشید.اخه ۶۲۰ تومن چی میدن واقعا خودتونو زدی کوچه فرعی .تورو خدا به فکر مردم باشین .آه مظلوم دامن گیره..
ناشناس
۲۲:۳۷ ۱۷ آذر ۱۴۰۴
چرا دهک بندی کردید مگه شما میدونید کی نون شب داره کی نداره والا تا دهک ۹ همه جزء دهک فقیر جامعه هستن
باران
۲۲:۳۳ ۱۷ آذر ۱۴۰۴
چرا انقد زیاد ۱۲۰تومن واای خیلیه
ناشناس
۰۰:۰۱ ۱۸ آذر ۱۴۰۴
جنساروباحقوق سالیانه افزایش بدین نه هردوهفته یکبار
ناشناس
۲۲:۱۸ ۱۷ آذر ۱۴۰۴
چرا دروغ میگید کو کلابرگ دهک ۱ هستم موجودی میگیرم ۰ تومن