سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ممکان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

افزایش سرسام‌آور قیمت کالاها باعث تلخ شدن طعم کالابرگ یک میلیونی شد

نماینده مجلس می‌گوید افزایش بسیار سرسام‌آور قیمت کالاها باعث نارضایتی مجدد مردم و تلخی طعم آن یک میلیون تومانی که دولت برای هر نفر در نظر گرفته بود، شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی - حاکم ممکان سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره شیوه جدید دادن کالابرگ به مردم گفت: در راستای اینکه دولت در چند روز اخیر اعلام کرد نزدیک به یک میلیون تومان به هر فرد در قالب کالابرگ به‌صورت شارژ اختصاص خواهد داد تا شرایط معیشتی مردم بهتر شود، کمیسیون اقتصادی دیروز جلسه‌ای با دوستانمان در تیم اقتصادی دولت برگزار کرد که در این جلسه دو سؤال بسیار مهم که دغدغه ما بود مطرح شد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس اظهار کرد:  سؤال اول این بود که دولت این مبالغ را می‌خواهد از کجا تأمین کند؟، چون به هر حال ارز ترجیحی تا ابتدای دی، به‌صورت کامل و در حدود ۱۰ میلیارد تومان براساس بودجه ۱۴۰۴ پرداخت شده بود. اگر دولت بخواهد از محل ارز ترجیحی این مبلغ را تأمین کند، اما ارز ترجیحی وجود ندارد و اگر بخواهد از صندوق توسعه ملی برداشت کند، اجازه برداشت از آن صندوق به دولت داده نمی‌شود و اگر هم به‌صورت تنخواه اقدام کند، این موضوع خود باعث افزایش پایه پولی و ایجاد تورم جدید در بازار خواهد شد. 

این نماینده مجلس اظهار کرد: موضوع دوم این بود که اگر دولت این مبلغ را تأمین و در اختیار مردم قرار دهد، قطعاً مردم برای تأمین کالاهای مورد نیاز خود به فروشگاه‌ها مراجعه خواهند کرد. موضوعی که وجود دارد این است که آیا دولت این کالاهای مورد نیاز را در انبارها و ذخایر خود به‌درستی و به اندازه کافی پیش‌بینی کرده است تا در صورت مراجعه مردم با کمبود مواجه نشوند؟، که متأسفانه در دو سه روز اخیر شاهد کمبود کالاها در فروشگاه‌ها بوده‌ایم و افزایش قیمت بسیار سرسام‌آور آنها باعث نارضایتی مجدد مردم و تلخی طعم آن یک میلیون تومانی که دولت برای هر نفر در نظر گرفته بود، شده است.

ممکان تصریح کرد: این وظیفه و رسالت مجلس است که حتماً ورود کند و از اختیارات نظارتی خود استفاده کند. آماری که دیوان محاسبات ارائه داد نیز نشان می‌داد که با آمار دولت همخوانی لازم را ندارد. همه این موارد نشان می‌دهد که ما از دوستانمان در حوزه حکمرانی اقتصادی دولت می‌خواهیم که خواهشاً به‌صورت جزیره‌ای عمل نکنند، بلکه کاملاً کارشناسی، مدون و در قالب یک برنامه مدت‌دار که قابلیت اجرایی فوری داشته باشد، اقدام کنند و در اینجا اعلام می‌کنیم که ما شرمنده مردم هستیم. علی‌رغم این‌که تمام تعامل و تلاش خود را با دولت داریم، اما در مورد وضعیت معیشتی، درآمدی، حقوق کارکنان و کارمندان و اقشار ضعیف اصلا با دولت تعارف نداریم.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به سوالی مبنی براینکه مجلس چه راهکاری را می‌خواهد در نظر بگیرد تا این مشکلات برطرف شود؟، گفت: در بودجه‌ای که تقدیم شد، کلیات آن را دیدید. برای اولین بار بود که کمیسیون تلفیق با اکثریت مطلق آرا کلیات بودجه را رد کرد، اما دولت بلافاصله ورود کرد و قرار شد دغدغه‌هایی را که هم مردم و هم مجلس داشتند را اصلاح کند. این اصلاحات در بازه زمانی چندروزه انجام شد و کلیات به تصویب رسید، اما این به آن معنا نیست که دولت احساس کند که کلیات مصوب شده و ما در جزئیات دیگر نگرانی‌ها و دغدغه‌های مردم را دنبال نخواهیم کرد.

این نماینده مجلس بیان کرد: تا جایی که امکان دارد، ما هم شرایط اقتصادی کشور و هم شرایط دولت را در نظر می‌گیریم، اما با وجود این، باید مشکلات و مطالبات مردم را اولویت‌بندی کنیم. دولت باید بداند که بحث معیشت، درآمد و ارتزاق مردم باید در اولویت اول قرار بگیرد و سایر اولویت‌ها و نیازها را می‌تواند در اولویت‌های پایین قرار دهد. در این شرایط جنگی، دولت باید بتواند با تیم اقتصادی خود، باعث رضایتمندی شود و ما نمایندگان بدون تعارف با دولت، هر شخص یا هر دستگاهی، در راستای مطالبات و معیشت مردم تلاش خواهیم کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۰ دی ۱۴۰۴
دوتا پنیر میشه خرید
محمد
۱۰:۵۳ ۲۰ دی ۱۴۰۴
مجلس اگه به فکر مردم بود الان پزشکیان رئیس جمهور نبود
ناشناس
۰۲:۱۶ ۲۰ دی ۱۴۰۴
کاش کارخانه داران و تولید کنندگان به فکر اقشار کم درآمد بودند و قیمت‌های اجناسشان روبالا نمی بردند و به داد مردم می رسیدند .
ناشناس
۲۲:۲۹ ۱۹ دی ۱۴۰۴
پول دو شانه تخم مرغ به مردم دادید ،و بقیه چیزها مثل مرغ، روغن . شکر و.... را در نظر نگرفتید .
ناشناس
۱۰:۰۱ ۲۰ دی ۱۴۰۴
مگه قبلا مجانی بوده
خداشناس
۱۸:۵۳ ۱۹ دی ۱۴۰۴
افزایش سرسام آور و کمیاب شدن برخی کالاهای اساسی مورد نیاز مردم اگر در دست دولت است این یعنی گول زدن مردم . یک میلیون میدهند چندین میلیون به کالای اساسی مورد نیاز مردم اضافه می شود و اگر در دست مافیا است پس چرا دولت با آنها برخورد و جلوی آنها را نمی گیرد .
ناشناس
۰۱:۴۰ ۲۰ دی ۱۴۰۴
هوس نون و پنیر کردم
ناشناس
۱۶:۳۳ ۱۹ دی ۱۴۰۴
این مبلغ بابت روغن و مرغ و تخم مرغ داده شده نه چیز دیگه
ناشناس
۱۰:۰۲ ۲۰ دی ۱۴۰۴
اونم ما به التفاوت نه اینکه قبلا مجانی بوده باشه
ناشناس
۱۲:۱۹ ۲۰ دی ۱۴۰۴
حقیقتش اینه که فقط تخم مرغ میشه یه شونه خرید با شاید یه دونه روغن یه لیتری پس مرغ رو بیخیال
ناشناس
۱۵:۱۲ ۱۹ دی ۱۴۰۴
این چه مدل حمایته، خریدی که در هفته قبل با ۲ میلیون میشد انجام داد الان همان میزان خریدو نمیشه با ۵ میلیون انجام داد یعنی با احتساب ۱ میلیون یارانه شما میشه ۳ م تومن، حالا بایستی ۲ تومن هم از جیب بدیم بشه ۵ میلیون تا همان خرید یک هفته قبل را به همان میزان انجام بدیم!!!
این اسمش حمایت نیست بلکه بدبختیو فقرو دزدی آشکار از جیب ملته مگر اینکه یارانه را به نفری ۳ میلیون در ماه افزایش بدید.
ناشناس
۱۱:۲۱ ۱۹ دی ۱۴۰۴
عناصر منافق و سلطنت طلب تروریست شب گذشته در نقاطی از شهر تهران تجمعاتی پراکنده داشتند.
در این تجمعات، خودروهای شخصی مردم، موتورسیکلت ها، اماکن عمومی مثل مترو و خودروهای آتش نشانی و اتوبوس به آتش کشیده شد.
در برخی شهرهای کشور هم عوامل تروریست تحت حمایت آمریکا و رژیم صهیونی به اموال عمومی و شخصی مردم خسارت وارد کردند.
اقدامات این تروریست‌ها در برخی از شهرها چند جان باخته و زخمی در پی داشت.
وحید
۱۱:۲۰ ۱۹ دی ۱۴۰۴
وقتی کالاها آزاد و حتی چند برابر گرانتر به ما میرسد چرا مجدد قیمت گزاری کردید اون یک میلیون یعنی حق ما بود از ارزها؟ جز دروغ و کلاهبرداری چیز دیگه ای نبود کارتان که از دشمن بدتر کردید که بجای اینکه صداقت داشته باشید و عدالت را اجرا کنید ف یا دادید م۹دد که
ناشناس
۱۱:۱۲ ۱۹ دی ۱۴۰۴
همه چی رو خودشون میدانند یک میلون را دادن تا زود بگویند ما یک میلیون دادیم این آقا هم یک عالم بی عمل