باشگاه خبرنگاران جوان - باقر لاریجانی در نشست «کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر» که با حضور محمد رضا ظفرقندی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و معاونان و مدیران ارشد این وزارتخانه برگزار شد، به ارائه اهداف و برنامههای سند ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر پرداخت.
وی افزود: این سند با همکاری پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، معاونتهای مختلف وزارت بهداشت و برخی سازمانهای مرتبط در حال نهایی شدن است.
بر اساس این گزارش، تمرکز اصلی این سند بر ۵ بیماری از جمله بیماریهای قلب و عروق، دیابت، سرطان، بیماریهای تنفسی، اختلالات سلامت روان و همچنین تصادفات است. همچنین ۵ فاکتور خطر دارای اولویت از جمله سیگار، الکل، فعالیت بدنی ناکافی، تغذیه ناسالم و آلودگی هوا در این سند مورد توجه قرار گرفته است.
هدف نهایی این سند، کاهش احتمال مرگ زودرس ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، سرطان و بیماریهای مزمن ریوی در گروه سنی ۳۰ تا ۷۰ سال کشور به میزان یک سوم نسبت به سال پایه تا سال ۱۴۱۰ است.
کاهش سالانه مرگ ناشی از تصادفات به میزان ۱۰ درصد و ثابت نگه داشتن بار ناشی از اختلالات سلامت روان در کشور در این بازه زمانی از دیگر اهداف این سند است.
منبع: وبدا