سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دیدار و نشست رئیس سازمان اطلاعات مصر با اعضای کمیته تکنوکرات غزه

منابع مصری از دیدار سازمان رئیس اطلاعات مصر با اعضای کمیته ملی تکنوکرات غزه و گفت‌و‌گو درباره گام‌های عملی برای پیشرفت در مرحله دوم توافق آتش‌بس غزه خبر دادند.

باشگاه خبرنگاران جوان - به گزارش منابع خبری مصری، «حسن رشاد»، رئیس اطلاعات مصر و «علی شعث»، رئیس منتخب کمیته ملی اداره غزه و سایر اعضای آن، در قاهره پیرامون اقدامات عملی برای پیشرفت مرحله دوم توافق آتش‌بس با یکدیگر دیدار و گفت‌و‌گو کردند.

بر اساس گزارش این منابع، در این نشست بر حمایت جدی قاهره از کمیته تکنوکرات و مساعدت همه جانبه برای اداره غزه در دوره انتقالی تأکید شد.

علی شعث نیز در این دیدار با اشاره به نقش مهم قاهره در پیشرفت توافق آتش‌بس، از موضع جدی این کشور نسبت به اخراج فلسطینی‌ها و حمایت قاطع از آوارگان فلسطینی قدردانی کرد.

همچنین در این دیدار، تمرکز بر معیشت فلسطینی‌ها، پیگیری برای بازگشایی گذرگاه‌ها و ورود کمک‌های بشردوستانه و همچنین توزیع منظم آن میان فلسطینی‌ها به عنوان مهمترین اولویت اجرای مرحله دوم توافق تأکید شد.

این دیدار پس از آن صورت گرفت که روز جمعه منابع مصری از تشکیل دولت تکنوکرات غزه به عنوان مقدمه اجرای مرحله دوم طرح «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای آتش‌بس در غزه خبر دادند.

همزمان رئیس‌جمهور آمریکا نیز از تشکیل «شورای صلح» خبر داد و گفت: من به عنوان رئیس هیات صلح، از یک دولت تکنوکرات فلسطینی تازه منصوب شده، کمیته ملی اداره غزه، با حمایت نماینده عالی هیأت، برای اداره غزه در طول دوره گذار حمایت می‌کنم. این رهبران فلسطینی قاطعانه به آینده‌ای صلح‌آمیز متعهد هستند.

وی مدعی شد که با حمایت مصر، ترکیه و قطر، یک توافق جامع خلع سلاح با حماس امضا خواهد کرد.

ترامپ همچنین روز شنبه اعضای شورای موسوم به «صلح غزه» را منصوب کرد که بر اساس آن خود، ریاست این شورا را برعهده می‌گیرد و تصمیم برای پیوستن به این هیأت نیز برعهده او خواهد بود.

«جرد کوشنر»، داماد وی و «تونی بلر»، نخست‌وزیر پیشین انگلیس، از اعضای این هیأت هستند.

افزون بر این، الجزیره به نقل از کاخ سفید اعلام کرد که بلر و کوشنر در کنار «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا، «استیو ویتکاف»، فرستاده ویژه ترامپ در خاورمیانه، از اعضای اجرایی بنیانگذار این هیأت به اصطلاح صلح خواهند بود.

«هاکان فیدان»، وزیر امور خارجه ترکیه، «علی الذوادی»، دیپلمات قطری، «مارک روآن»، مدیرعامل شرکت مدیریت جهانی آپولو، «آجی بانگا»، رئیس گروه بانک جهانی و «رابرت گابریل»، معاون مشاور امنیت ملی ایالات متحده، سایر اعضای این هیأت هستند.

کاخ سفید اعلام کرد اعضای این هیأت «بر مجموعه‌ای مشخص از مأموریت‌های حیاتی برای ثبات غزه و موفقیت بلندمدت آن» از جمله «ظرفیت‌سازی حکمرانی، روابط منطقه‌ای، بازسازی، جذب سرمایه‌گذاری، تأمین مالی گسترده و بسیج سرمایه» نظارت خواهند کرد.

بر اساس این بیانیه، «نیکولای ملادینوف»، مقام ارشد سابق سازمان ملل، به عنوان نماینده عالی غزه خدمت خواهد کرد.

این شورا بر کمیته ملی اداره غزه به ریاست علی شعث نظارت خواهد کرد و ادعا می‌شود که کمیته قرار است به جای حماس، اداره امور روزمره غزه را بر عهده بگیرد.

منبع: ایرنا 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.