سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دارابی:

ماسوله به زودی در فهرست جهانی یونسکو قرار می‌گیرد

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی کشور گفت: روند ثبت جهانی شهر تاریخی ماسوله در مراحل نهایی قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان - علی دارابی، قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی امروز (یکشنبه ۱۹ بهمن ماه) در آیین رونمایی از کتاب ثبت ملی ماسوله در رشت با بیان اینکه روند ثبت جهانی این شهرک تاریخی در مراحل نهایی خود قرار دارد، گفت: با ثبت ماسوله، ایران با ۲۹ اثر در فهرست جهانی یونسکو جزء ۱۰ کشور نخست دنیا در حوزه میراث ملموس و طبیعی است. 

 او با اشاره به نقش استان گیلان در این حوزه افزود: از ۵۴ کاروانسرا در ۲۴ استان کشور، یکی از آنها کاروانسرای تی تی در سیاهکل گیلان است.

به گفته قائم مقام وزیر میراث فرهنگی کشور، رونمایی امروز پرونده ماسوله فرصتی است تا سهم و ظرفیت گیلان در میراث جهانی و فرهنگ ایرانی به نمایش گذاشته شود. ثبت جهانی این آثار به معنای تعلق آنها به آحاد جامعه بشری و به اشتراک گذاشته شدن با همه مردم دنیا است.

 دارابی همچنین به میراث ناملموس ایران اشاره کرد و گفت: با ۲۷ اثر ثبت شده در فهرست جهانی، ایران جزء ۴ کشور نخست دنیا در حوزه میراث ناملموس قرار دارد. سهم استان گیلان در این حوزه بسیار قابل توجه است؛ از ابریشم‌بافی گرفته تا صنایع دستی سنتی مانند سوزن دوزی و فعالیت‌های فرهنگی محلی.

 او ادامه داد: استان گیلان ظرفیت‌های بسیار گسترده‌ای در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دارد و با برنامه‌های جامع استاندار، رونق گردشگری و توسعه کسب‌وکار‌ها در استان بیش از پیش تقویت خواهد شد.

 معاون وزارت میراث فرهنگی تأکید کرد: ثبت جهانی آثار ملموس و ناملموس، رونمایی پرونده ماسوله و توجه ویژه به گردشگری و صنایع دستی استان، نه تنها به معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی ایران کمک می‌کند بلکه سبب ایجاد امید، نشاط و توسعه اقتصادی در جامعه می‌شود.

منبع: روابط عمومی استانداری گیلان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.