سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افتتاح ۲۵۰ مگابایت پروژه خورشیدی در این هفته/ کشور بزودی از مرز ۱۰۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی عبور خواهد کرد

وزیر نیرو گفت: در روز‌های قبل، پروژه‌هایی افتتاح شد و در همین هفته نیز من به شما نوید افتتاح ۲۵۰ مگابایت پروژه خورشیدی دیگر را خواهم داد که ان‌شاءالله در ماه آینده هم تکرار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور - عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، در برنامه آغاز بهره‌برداری و عملیات اجرایی پروژه‌های صنعت برق در استان اصفهان گفت: هزاران پروژه در حال اجرا است که همه اینها برای آبادی ایران عزیز ضروری و لازم است. در روز‌های قبل، پروژه‌هایی افتتاح شد و در همین هفته نیز من به شما نوید افتتاح ۲۵۰ مگابایت پروژه خورشیدی دیگر را خواهم داد که ان‌شاءالله در ماه آینده هم تکرار خواهد شد و همچنین در سال آینده از همان ابتدای سال ادامه خواهد داشت. پروژه‌ها در حوزه نظارت در دو بخش آب و برق ادامه خواهند داشت.

۸ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور افزوده شد

او افزود: ما امسال حدود ۸۰۰۰ مگاوات مجموعه نیروگاه حرارتی و خورشیدی را به شبکه اضافه کردیم که این خود آمار بسیار بزرگی است و با برق بعضی از کشور‌های همسایه ما برابری می‌کند و شاید حتی بیشتر باشد. در حوزه انتقال و توزیع، ما ماندگارترین پروژه‌ها را اجرا می‌کنیم و اگر نیروگاه داشته باشیم، اما خطوط انتقال و شبکه مناسب نداشته باشیم، باز هم مشکل داریم. این موضوع را به مردم عزیز عرض کردم تا بدانند که ما به دقت همه مسائل را مرور می‌کنیم.

وزیر نیرو اظهار کرد: با این اقدامات، امروز مقدار زیادی خطوط انتقال و ۲۳ پست در سطوح مختلف افتتاح خواهد شد و تجهیزات مدیریت و هوشمندسازی هم در منازل و هم در سطح خطوط شبکه نصب می‌شوند که بسیار مهم است. از همه مهم‌تر، الگوریتم‌های هوشمندسازی که ان‌شاءالله بعداً اضافه خواهند شد، امکان تصمیم‌گیری و تصویرسازی هوشمند شبکه را فراهم می‌کنند. این اتفاق مبارکی است که ان‌شاءالله برای سال آینده ادامه خواهد داشت. امروز در شرایطی هستیم که خود را برای پذیرش این ظرفیت مهم شبکه آماده می‌کنیم.

 وزیر نیرو، در ادامه در جمع خبرنگاران بیان کرد که کشور بزودی از مرز ۱۰۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی عبور خواهد کرد و این دستاورد بزرگ در شبکه برق، کشور را به یکی از قدرتمندترین شبکه‌ها در غرب آسیا تبدیل خواهد کرد. 

وزیر نیرو با اشاره به عملکرد گذشته گفت: پاییز گذشته تقریباً بدون خاموشی گذشت و زمستان نیز به مراتب بهتر از سال‌های قبل بود فکر میکنم بهار هم شرایط خود باشد. مردم در مصرف برق و آب همکاری بسیار خوبی داشتند و توانستیم مصرف برق را نسبت به سال گذشته ۳ درصد کاهش دهیم و مصرف آب را نیز به ازای هر نفر ۲۵ لیتر کمتر کنیم.

او افزود: برای تابستان برنامه‌ریزی شده تا شش تا هفت هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شود و اقدامات هوشمندسازی شبکه و بهبود توزیع ادامه دارد.

علی‌آبادی تاکید کرد: با ادامه همکاری مردم، شبکه برق کشور قادر خواهد بود در برخی ساعات شبانه‌روز حتی به صادر کردن برق به منطقه بپردازد.

۵۷ شهر در وضعیت تنش آبی

وزیر نیرو همچنین به پروژه‌های متعدد حوزه آب اشاره کرد و گفت: سد‌های متعددی افتتاح شده و خطوط انتقال آب برای مصارف کشاورزی، صنعتی و شرب در حال توسعه است. با این اقدامات، کشور در حوزه آبرسانی به روستا‌ها در بالاترین سطح جهانی قرار دارد.

او با اشاره به خشکسالی پنج ساله گفت: با وجود بارش‌های بهتر نسبت به سال گذشته، تنش آبی همچنان در برخی مناطق وجود دارد و بیش از  ۵۷ شهر در وضعیت اضطراری قرار دارند. اما با اجرای پروژه‌های مهندسی و همراهی مردم، وضعیت نسبت به سال گذشته بیش از ۲۶ درصد بهبود یافته است.

او در پایان با تأکید بر اهمیت توسعه نیروگاه های تولید پراکنده گفت: میزان واردات برق کشور کمتر از ۵۰۰ مگاوات است و باید با توسعه نیروگاه های تولید پراکنده که هم از منظر زیست‌محیطی و هم از منظر پدافند غیرعامل، شبکه‌ای پایدارتر و مقاوم‌تر ایجاد می کنند شرایط را برای حفظ پایداری شبکه برق بیش از پیش فراهم کنیم.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.