سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاریخ، خونخواه شهید ناصر پیروی است

جنگلبان شهید مهندس ناصر پیروی، ۲۱ سال پیش در چنین روزی، در راه دفاع از عرصه‌های ملی و طبیعی به دست غارتگران جنگل به شهادت رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان - مهندس شهید ناصر پیروی، جنگلبان و رئیس وقت اداره منابع طبیعی شهرستان ماسال ۷ اردیبهشت ۱۳۸۴ به دلیل امتناع از برآوردن خواسته‌های باندی سودجو، مظلومانه به شهادت رسید.

این شهید راه انفال الهی سال ۱۳۳۸ در روستای چشناسر منطقه دیلمان شهرستان سیاهکل چشم به جهان گشود، او سال ۱۳۵۹ وارد وزارت جهاد سازندگی شد و پس از طی مدارج تحصیلی دانشگاهی در مقطع کاردانی و پس از آن اخذ مدرک کارشناسی تا سال ۱۳۷۱ در سازمان جهاد سازندگی استان گیلان خدمت کرد و در ابتدای سال ۱۳۷۲ به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان منتقل شد.

در اوایل دهه ۸۰ و زمانی که ماسال هنوز به عنوان منطقه گردشگری شناخته نشده بود، به عنوان رئیس اداره حفاظت از منابع طبیعی این شهرستان انتخاب و در همان روز‌های اول حضورش در بین مردم زبانزد شد. خوشنام بود و با منش دهه ۶۰ زندگی می‌کرد؛ بی‌آلایش، به دور از تجملات و قربت الی الله.

آن روز‌ها خیابان‌ها و کوچه‌های ماسال را که قدم می‌زدی، شاید از بین رؤسا و افراد سیاسی شهرستان تنها اسمی که بین مردم مشهور بود ناصر پیروی بود، همان رئیس اداره‌ای که کسی را پشت در نگه نمی‌گذ‌اشت، همان رئیس اداره‌ای که به مردم این شهرستان ثابت کرده بود می‌توان مدیر بود، اما مغرور نشد، می‌توان مدیر بود، اما همراه مردم شد، می‌توان مدیر بود، اما نسبت به دغدغه مردم بی‌تفاوت نبود.

آن روز‌ها فضای مجازی به این شدت گسترده نبود، آن روز‌ها ماسال به اندازه امروز معروف نشده بود، ویلاسازی‌ها نبود، جنگل خواری‌ها نبود، ساخت‌وساز‌های غیرمجاز نبود و ییلاقات پررونق و شلوغ امروز ماسال بی‌سروصدا به حیات خود ادامه می‌دادند و در میان این کوه‌های استوار و جنگل‌های زیبا تنها صدای موتوری می‌آمد که ناصر پیروی عاشق بر آن سوار بود و در دل جنگل‌های ماسال گشت می‌زد و به دنبال غارتگران جنگل بود.

شهید پیروی ماه‌ها در ماسال با یک تیم قاچاق اراضی ملی مبارزه می‌کرد و جلوی غارت و تصرف جنگل را توسط عده‌ای قاچاقچی گرفته بود، قاچاقچیان که شناختی از شهید پیروی نداشتند و شجاعت و روح بزرگش را نمی‌شناختند ابتدا درصدد تطمیع او برآمدند و از راه‌های مختلف و به واسطه بسیار تلاش کردند تا او را مطیع خود ساخته و با پرداخت حق‌السکوت، او را در جنایت خود دخیل کنند که با مخالفت شدید شهید پیروی مواجه شدند.

۲۱ سال پیش صبحگاه چنین روزی شهید ناصر پیروی با خودروی اداره به سمت محل کار خود حرکت می‌کرد که توسط ۶ نفر ربوده شد، این باند تبهکار پس از ربایش حافظ صدیق طبیعت او را به جنگل بزرگ هفت دغنان شهرستان صومعه‌سرا بردند و پس از اعمال زور و تهدید برای رسیدن به اهداف شوم خود تصمیم گرفتند ناصرِ جنگل‌های ماسال را از سر راه بردارند.

شهید مظلوم ناصر پیروی همچون مراد خود حضرت اباعبدالله الحسین (ع) مظلومانه سرش از تن جدا می‌شود و به شهادت می‌رسد. شاید عده‌ای شمر صفت با قساوت تمام سر از تنش جدا کردند، اما روح این شهید همواره در دل جنگل‌های زیبای ماسال است. او نماد مبارزه با فساد و رانت است. از شهید مظلوم ناصر پیروی که به شهید مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز مشهور شده در تاریخ ایران به عنوان یکی از خوشنام‌ترین و شجاع‌ترین جنگلبانان ایران نام برده می‌شود.

منبع: روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.