پژوهشگران هشدار می دهند از دست دادن حس بویایی و یا کم شدن این حس در افراد می تواند نشان دهنده بروز انواع بیماری ها و حتی وجود خطر مرگ برای این دسته از افراد باشد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، کارشناسان عدم توانایی استشمام بوهایی مانند بوی نعناع، ماهی، گل سرخ و یا چرم را توسط افراد نشان دهنده وجود مشکلات سلامتی در افراد می دانند.

گفتنی است، کارشناسان این نتایج را با انجام آزمایش بر روی  بیش از 3000 مرد و زن بین سنین 57 و 85 و تست کردن حس بویایی آنها نسبت به مواد مختلف و بررسی وضعیت سلامت آنها در طول  سالهای بعد بدست اورده اند.

بررسی ها نشان می  دهند، از دست دادن حس بویایی بویژه نشان دهنده خطر ابتلا به انواع سرطان ها در افراد ظرف 5 سال بعد از کم شدن قدرت حس بویایی است.

کارشناسان امیدوار هستند از این کشف برای پیشگیری و درمان زودرس انواع بیماری ها بویژه سرطان در افراد سالمند استفاده کنند.

کارشناسان علت این امر را رابطه قوی عصب انتقال دهنده حس بویایی به مغز که نشانگر سلامت بدن است می دانند. تحقیقات نشان می دهند کم شدن حس بویایی می تواند به دلیل وجود مواد شیمیایی مضر در بدن باشد که سبب آسیب های سلولی به بدن می شود.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار