تبریز؛

تولید محصولات کشاورزی سالم در سایه سالم شدن خاک

دانشیار گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: تولید گیاه سالم و محصولات کشاورزی سالم پس از سالم شدن خاک دور از انتظار نیست.

به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، نصرت اله نجفی افزود: مدیریت تلفیقی تغذیه گیاهان، تغذیه به طور خودکار انسان ها، حیوانات و محیط زیست را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی تصریح کرد: باید برای محصولات کشاورزی مختلف فرمول کودی تعریف نمود و در اختیار کشاورز قرار داد تا بدین ترتیب محصول کشاورزی سالمی تولید شود و درنهایت به جای غنی شدن خاک  باید مدیریت تلفیقی تغذیه گیاهان یا مدیریت تلفیقی حاصلخیزی خاک اجرا شود.

 نجفی ادامه داد: رعایت مدیریت تلفیقی خاک از راهکارهای تاثیرگذار در حاصل شدن خاک سالم است.

 دانشیار گروه  علوم خاک، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: با کاهش مصرف کودهای شیمیایی، می توان از کودهای آلی، دامی، وِرمی کمپوست و کمپوست زباله شهری برای تقویت خاک بهره گرفت.

نجفی تاکید کرد: باید با مطالعه و بررسی نتیجه گیری حاصل شود که چه مقدار از این کودها و چه مقدار از کودهای شیمیایی لازم است تا محصولات کشاورزی از لحاظ غلظت عناصر غذایی غنی تر شده و محصول بهتری تولید شود و درنهایت در زنجیره غذایی انسان، عناصر غذایی تامین شود.
 
انتهای پیام/گ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.