اصفهان؛

آغاز برداشت روناس از مزارع خور و بیابانک

مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک از آغاز برداشت روناس (طلای سرخ کویر) در سطح 40 هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،حسین غلامرضایی گفت: گیاه صنعتی روناس این روزها توسط کشاورزان در حال برداشت است.
وی افزود: روناس در اواخر زمستان کشت و پس از 4 الی 5 سال در اواخر مرداد برداشت آن آغاز می شود که تا اوایل مهر ادامه می یابد.
وی متوسط برداشت رناس در هر هکتار را بیش از هفت و نیم تُن بیان کرد و گفت: پیش بینی می شود امسال بیش از یکصد تن رناس از زمین های کشاورزی این شهرستان برداشت شود.
غلامرضایی ادامه داد: با توجه به بازدهی مطلوب اقتصادی و مقاوم بودن روناس به کم آبی و خاک شور، کشت این گیاه از قدیم الایام مورد توجه کشاورزان این شهرستان بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک گفت: گیاه صنعتی روناس بدلیل رنگ طبیعی ریشه آن در صنعت رنگرزی الیاف و نساجی مورد اقبال صنعتگران این رشته قرار دارد.
غلامرضایی افزود: ریشه روناس پس از برداشت و خشک شدن برای ساییدن روانه کارخانه شده و بعد از ساییدن و جداسازی پوسته از مغز، به درجات یک، دو و سه تقسیم می شود.
روناس(نام علمی: Rubia tinctorum) نام یک گونه از سرده روناس است، گیاهی که به حالت خودرو در مناطق مدیترانه، در شمال آفریقا و بعضی از مناطق آسیا می روید. ساقه این گیاه پوشیده از خارهای ریز است و ارتفاع آن تا حدود دو متر می رسد.
روناس با استفاده از خارهای ریزی که دارد به دیوار و درختان می چسبد و بالا می رود.
برگهای آن بیضی، نوک تیز و دراز بوده که بصورت گروهی و به شکل چتر از کنار ساقه بیرون می آید.
گل های روناس کوچک و به رنگ زرد مایل به سبز و میوه آن گوشتی و به رنگ تیره است.
ریشه آن به نام روناس معروف بوده به رنگ قرمز تیره و بصورت دراز، باریک و استوانه ای شکل است.
ریشه روناس دارای طعم تلخ و گَس بوده و از نظر طبی قسمت مهم این گیاه بشمار می رود.
شهرستان کویری خور و بیابانک در 420 کیلومتری شرق اصفهان قرار دارد.


انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.