شیراز؛

پ مثل پالوده شیرازی + تصاویر

کلمه پالوده از پالایش است چون نشاسته را از صافی هایی به نام آبکش عبور می دهند به همین دلیل به آن پالوده می گویند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ رشته هایی دارد شبیه به ماکارونی، سپید است چون برف، شیرین همچون عسل، خنک مانند یخ و تردی خاصی دارد.

پالوده از خوردنی‌های ایرانی است و با قرار دادن رشته‌های باریک نشاسته در محلول آب و شکر تهیه می‌شود.

رشته‌های نشاسته‌ای یخ زده و مخلفات در قدیم به شیوه سنتی تولید می‌شد، اما امروز با دستگاه‌های ویژه و ماشین‌هایی با سرعت بسیار زیادتر و راحت تر تهیه می‌شود. 
 
پ مثل پالوده شیرازی + تصاویر
 
 
 مردم ایران، شیراز را با نمادهای مختلف می شناسند، نمادهایی چون دروازه قرآن، شاهچراغ، حافظیه و سعدیه اما خوارکی هایی هم وجود دارند که ریشه در سنت های شیراز دارند از جمله کلوچه مسقطی، عرقیات و البته پالوده شیرازی.

 

پالوده شیرازی نسبت به پالوده‌های دیگر تردتر و خشک تر است، و معمولاً با یک نوع چاشنی از جمله آب لیمو، عرقیات و یا شربت آلبالو مخلوط کرده و مصرف می‌کنند.

 

به سراغ پالوده فروشی رفته ایم که اکنون 50 سال است در این حرفه فعالیت می کند.
پ مثل پالوده شیرازی + تصاویر 
 
 
 

سین: خودتان را برای مخاطبان ما معرفی کنید؟

جیم: صمد جوانمردی، سال 1314 در شیراز متولد شده ام.
 
 

سین: چند سال است به این کار مشغول هستید؟  

جیم: 50 سال.
پ مثل پالوده شیرازی + تصاویر 
 


سین: پدرتان هم همین شغل را داشته اند؟

جیم: پدرم لبنیاتی داشت.من درست کردن پالوده را از برادرم یاد گرفتم.
پ مثل پالوده شیرازی + تصاویر 
 


سین: چند فرزند دارید؟  فرزندان شما هم علاقه مند به این کار هستند؟

جیم: 3 فرزند، یکی از آن ها دبیر مدرسه است، یک نفر دیگر در شهرداری و دیگری مهندس برق است، فرزندانم درست کردن پالوده را بلد هستند و به من در این خصوص کمک می دهند.
پ مثل پالوده شیرازی + تصاویر 
 


سین: وضعیت کسب و کار چگونه است؟
جیم: در حال حاضر خوب است، این شغل سالی 6 ماه دارد از بهار تا تابستان.

سین: کلمه پالوده به چه معنی است؟

جیم: کلمه پالوده از پالایش است و ریشه اصلی آن پالیدن است چون نشاسته را از صافی هایی به نام آبکش عبور می دهند به همین دلیل به آن پالوده می گویند.
پ مثل پالوده شیرازی + تصاویر 
 


سین: پالوده از چه موادی تشکیل شده است؟
جیم: نشاسته و آب شکر.

سین: چرا پالوده شیراز مشهور است؟ فوت کوزه گری شیرازی ها در درست کردن پالوده چیست؟
جیم: پالوده شیرازی به دلیل تردی و خشکی که دارد از دیگر پالوده ها متفاوت است و نه تنها در کشور که در جهان نیز شهرت دارد.

سین: آیا شهرت را دوست دارید؟  

جیم: شهرت و محبوبیت را با هم دوست دارم.
 
پ مثل پالوده شیرازی + تصاویر 
 

انتهای پیام/ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۶:۰۸ ۱۱ فروردين ۱۳۹۶
سلام سال نو مبارک. پالوده هاشون حرف نداره خدا حفظشون کنه...
آخرین اخبار