لزوم افزایش ۲۵ درصدی تولید برنج در منطقه آسیای مرکزی و غربی تا سال ۲۰۳۵

رئیس مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی گفت: به منظور رویارویی با افزایش تقاضا، برقراری امنیت غذایی و کاهش فقر به افزایش 25 درصدی تولید برنج در این منطقه تا سال 2035 نیازمندیم.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، عباس شهدی کومله گفت: ایران با برخورداری از 54 درصد وسعت کل منطقه برنج خیز آسیای مرکزی و غربی، نزدیک به 61 درصد کل تولید این منطقه را انجام می‌دهد.
وی با بیان این که تقاضا برای برنج در منطقه آسیای مرکزی و غربی رو به افزایش است، اظهار داشت: به منظور رویارویی با افزایش تقاضا، برقراری امنیت غذایی و کاهش فقر به افزایش 25 درصدی تولید برنج در این منطقه تا سال 2035 نیازمندیم.

شهدی کومله با اشاره به این که مصرف برنج در آسیای مرکزی و غربی از سال 1980 تاکنون 3 برابر شده است، گفت: بنا به پیش بینی موسسه تحقیقات بین المللی برنج (IRRI) مصرف برنج در این ناحیه از حدود 9 میلیون تن فعلی به 16.5میلیون تن در سال 2035 افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: این رشد تقاضا در بعضی از کشورهای خاورمیانه نیز رخ می‌دهد.

رییس مرکز بین‌المللی برنج آسیای مرکزی و غربی گفت: پیش بینی می شود کشور ایران و عراق به تنهایی نزدیک به 50 درصد تقاضای برنج را در این منطقه تا سال 2035 به خود اختصاص دهند.

شهدی کومله اذعان داشت: مشارکت، همکاری و هماهنگی بین کشورهای عضو مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی اساس فعالیت و تاسیس آن است،ضمن آن که تلاش می شود این کشورها برای دستیابی به پیشرفت های جدید علمی و افزایش عملکرد تولید،همکاری های تحقیقاتی و علمی با جامعه علمی جهانی برنج نیز داشته باشند.

وی گفت: هم اکنون 10 کشور ایران، آذربایجان، ترکیه، عراق، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان، افغانستان، ازبکستان و ترکمنستان زیر پوشش مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی هستند.

رییس مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی تاثیر تغییرات جهانی آب و هوا بر تولید برنج از طریق افزایش گازهای گلخانه ای، افزایش جمعیت و کاهش سطح زیر کشت اراضی به علت تغییر کاربری و عرضه درصد کمی از میزان تولید جهانی برنج در بازار داد و ستد را از مهمترین چالش‌های تولید محصول برنج در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی برشمرد.

وی گفت: با توجه به چالش‌های موجود این مرکز اهداف 15 گانه از جمله ارتقای سطح همکاری کشورهای منطقه با یکدیگر و سایر موسسه‌های بین المللی ،توسعه روابط علمی، تحقیقاتی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشورهای این ناحیه با محوریت ایران به دلیل برخورداری از امتیاز میزبانی دائمی ،توسعه کشت‌های فراسرزمینی و افزایش عملکرد کمی، کیفی و پایداری تولید برنج ،کمک به خودکفایی در کشورهای عضو این مرکز، سازماندهی و ارتقای سطح دانش و تخصص بهره برداران، کشاورزان و کارشناسان از طریق آموزش، پژوهش و مشاوره، همکاری و مشارکت و سازماندهی انجمن‌ها و اتحادیه‌های دولتی و غیر دولتی از جمله این اهداف هستند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار