مسافران نوروزی بخوانند؛

در رستوران های بین راهی چه نکاتی را مدنظر قرار دهیم؟

مصرف غذای ناسالم یکی از دلایل عمده بروز بیماری و مسمومیت در مسافران نوروزی است.

در رستوران های بین راهی چه نکاتی را مدنظر قرار دهیمبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دکتر محمدحسین عزیزی رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران در مورد مهم‌ترین مشکلات بهداشتی مراکز تهیه و عرضه غذا اظهار کرد:رعایت نکردن مسائل بهداشتی در محیط تهیه غذا، بی توجهی افراد تهیه کننده غذا به این نکته مهم و همچنین تازه نبودن غذا در برخی غذاخوری‌ها و رستوران‌ها از جمله دلایل مهمی است که موجب بروز مشکلاتی برای مسافران نوروزی می‌شود.

وی افزود:به دلیل افزایش حجم مسافرت‌ها در ایام نوروز، برخی غذاخوری‌ها ممکن است به دلیل عجله‌ای که برای رسیدگی به تمام مسافران دارند، میوه و سبزی و سالاد را بخوبی نشویند، مرغ را خوب پاک نکنند یا حتی بیش از حد لزوم غذا تهیه کنند، اما غذا اضافه بیاید و آن را برای مصرف روز‌های بعد نگهداری کنند که مجموع این مسائل، سلامت مسافران نوروزی را به مخاطره می‌اندازد.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به نظارت وزارت بهداشت بر مراکز تهیه غذا گفت: هر چند وزارت بهداشت همواره تلاش می‌کند تا نظارت‌های دقیق و مستمری بر رعایت بهداشت توسط غذاخوری‌ها و رستوران‌های بین راهی داشته باشد، اما برای جلوگیری از ابتلا به بیماری به افراد و بخصوص مسافران نوروزی توصیه می‌کنیم تا از غذای ساده و کنسروی استفاده کنند یا خود غذایی در خانه تهیه کرده و از صرف غذا در غذاخوری‌های ناشناس، مشکوک و بدون پروانه بهداشتی خودداری کنند. در مواردی اگر ناچار به صرف غذا در رستوران شدند، از صرف غذا‌های چرب مانند کباب خودداری کرده و برنج و مرغ که بخوبی پخته شده است، مصرف کنند.

عزیزی هشدار داد: یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در زمان سفر، ابتلا به بیماری‌های اسهالی است که در نتیجه رعایت نکردن بهداشت رخ می‌دهد و با اسهال و استفراغ همراه است. در مواردی نیز مسمومیت‌های خفیف که شامل روده درد، دل درد و سرگیجه است، گریبانگیر مسافران می‌شود که معمولا دو تا سه روز بطول می‌انجامد. از آن جا که اغلب مسمومیت‌های خفیف منشا ویروسی دارند، درمان خیلی مشخصی ندارد و بیمار در مدت بیماری تنها می‌تواند غذا‌های ساده نظیر سوپ و آش مصرف کند تا ویروس و سموم، خودبخود از بدن دفع شود.

منبع:مهر

انتهای پیام/


مهم‌ترین مشکلات بهداشتی مراکز عرضه غذا در ایام نوروز

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.