معرفی غذاهای اصیل و سنتی استان کرمانشاه+ تصاویر

تنوع بی نظیر غذاهای سنتی کرمانشاه مسافران را مقابل یک دنیای رنگین قرار می‌دهد و برندهای آن از انواع کباب گرفته تا آش‌های لذیذ مناسب هر ذائقه ای است.

دنیای رنگین غذاهای سنتی کرمانشاه+ تصاویربه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محال است مسافر باشی، کرمانشاه آمده باشی، اما بتوانی از غذاهای معروف و لذیذ آن که نام و آوازه و محبوبیت خاصی در سراسر ایران دارد به راحتی بگذری. غذاهایی که رنگ و لعاب دلفریب و طعم و مزه دلچسبشان آدم را در این عصر فست فودهای بی خاصیت با دنیای رنگین و خوشمزه آشپزی سنتی آشتی می دهد.

غذاهای خوشرنگ و لعاب و صد البته خوشمزه کرمانشاه که تنوع بی نظیر آن زبانزد میهمانان استان بوده و است و معمولا مسافران در رستوران ها بعد از تناول و نوش جان کردن غذاهای محلی به دنبال دستور پخت آنها هستند تا بتوانند در شهر و دیار خودشان هم گه گاهی از این غذاهای بی نظیر تهیه کنند.

از برندهای معروف و دوست داشتنی غذاهای محلی استان کرمانشاه می توان به دنده کباب و خورشت خلال اشاره کرد که محبوبیت فراوانی را بین مسافران دارند، همچنین کوفته‌ ریزه، سیب‌پلو، آش سورانه، آش عباسعلی، ترخینه، دست پیچ، چلو گوشت، خورشت کنگر، کوکوی پاغازه از معروفترین و رایج ترین غذاهای سنتی استان کرمانشاه که همواره مورد استقبال مسافران و گردشگران قرار می گیرد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم.

خوش خوراک ها «دنده کباب» را از دست نمی دهند
«دنده کباب» اصیل کرمانشاهی که برخی ها آنرا با شیشلیک اشتباه می گیرند! از کباب های خوش خوراک و پرطرفدار است که معمولا مسافران ترجیح می دهند که در رستوران های اطراف مجموعه زیبا و تاریخی طاقبستان آنرا صرف کنند. هرچند همواره به ویژه در ایام تعطیلات نوروز و تابستان این غذای لذیذ پای ثابت منوهای اغلب رستوران های سطح شهر می شود.

دنیای رنگین غذاهای سنتی کرمانشاه+ تصاویر

این کباب مطبوع که با دنده گوسفند تهیه می شود به دلیل داشتن حجم بالای گوشت منبع مناسبی برای پروتئین حیوانی و آهن جانوری به شمار می رود و طرز تهیه آن به این صورت است که دنده ها را با سه تا چهار سیخ کبابی به سیخ کشیده و بعد از افزودن چاشنی ها و سس مخصوص آنرا کباب می کنند.

«خورشت خلال» از بی نظیرترین خورشت های ایرانی
خورشت خلال بادام یکی از پرطرفدارترین غذاهای محلی استان کرمانشاه است که با «دنده کباب» رقابت می کند و معمولا باب میل اکثر مسافران و گردشگران داخلی و خارجی است که به کرمانشاه سفر می کنند و با هر ذائقه ای سازگار و دلچسب است.

دنیای رنگین غذاهای سنتی کرمانشاه+ تصاویر

یکی از غذاهای سنتی کرمانشاه است که با گوشت گوساله، خلال بادام، زرشک سیاه، زعفران، روغن، پیاز، نمک و لیموی عمانی پخته و با پلو سرو می‌شود که در تمام ایران هم این خورشت را با نام کرمانشاه می‌شناسند و از نظر ارزش غذایی هم منبع مفیدی برای تامین آهن و پروتئین است.

کوکوی پاغازه، محبوب ترین غذای گیاهی بهاری
با آغاز فصل بهار بازار فروش گیاهان محلی هم رونق می گیرد، گیاهانی با خواص دارویی فراوان که برخی از آنها به صورت خام و برخی دیگر به روش پخته در تهیه و طبخ انواع غذاهای خوشمزه مصرف می شوند.

دنیای رنگین غذاهای سنتی کرمانشاه+ تصاویر

یکی از این گیاهان «پاغازه» است که مردم استان به روش های مختلف آنزا سرو می کنند، گیاهی با خواص دارویی فراوان که پای ثابت غذای سنتی «کوکوی پاغازه» است. غذایی شبیه به کوکو سبزی که برای مشکلات گوارشی و التهابات روده بسیار مفید و ارزشمند است.

البته این غذا کمتر در رستوران ها یافت می شود و معمولا در نمایشگاه هایی که در ایام نوروز برای مسافران جهت آشنایی با فرهنگ این خطه برپا می کنند، توسط بانوان هنرمند این دیار پخته شده و به گردشگران عرضه می شود.

«کلانه»، قدیمی ترین فست فود جهان
یکی دیگر از محبوبترین خوراکی های بهارانه در کرمانشاه «کلانه» یا «پیچک» نام دارد که از آن به عنوان پیتزای کردی یا قدیمی ترین فست فود جهان هم یاد می کنند که از گیاهی به نام پیچک با خواص بی نظیر دارویی سرشار از فیبر و مواد معدنی و مغذی تهیه می شود.

دنیای رنگین غذاهای سنتی کرمانشاه+ تصاویر

روش پخت این نان بسیار راحت و ساده است به این صورت که ابتدا سبزی مخصوص آن به نام پیچک را پس از شستشو و ریز کردن در خمیر نان گذاشته و بر روی ساج پخت می کنند، سپس به روغن محلی کرمانشاهی آغشته کرده و میل می کنند.

آش عباسعلی را حتما امتحان کنید
یکی دیگر از برندهای غذایی کرمانشاه البته از نوع آش ها، آش عباسعلی است، آشی که از محبوبترین غذاهای سنتی و اصیل کرمانشاه و مقوی ترین، لذیذترین و البته گران ترین آش استان بوده و همواره به ویژه در ماه رمضان مشتری های خاص خودش را دارد.

دنیای رنگین غذاهای سنتی کرمانشاه+ تصاویر

البته این آش در تمام ما های سال پخته و در نمایشگاه های نوروزی هم به مسافران عرضه می شود، آشی مرکب از حبوبات، غلات و گوشت است و لعاب جا افتاده آن مانند پنیر پیتزا کش آمده است و با با ﭘﯿﺎﺯ ﺩﺍﻍ، ﺳﯿﺮ ﺩﺍﻍ ﻭ ﻧﻌﻨﺎﻉ داغ سرو می شود.

سوپ «ترخینه»، یک آنتی بیوتیک طبیعی
سوپ «ترخینه» با طعم لذیذ و عطر خوشایندش یک پیشنهاد عالی برای میل کردن یک پیش غذای خوشمزه است، سوپی که سرشار از آنتی بیوتیک های طبیعی است و معمولا برای بهبود سرماخوردگی هم از آن استفاده می کنند.

دنیای رنگین غذاهای سنتی کرمانشاه+ تصاویر

ترخینه که یکی از سوپ های محلی و معروف کرمانشاه محسوب می شود و در تهیه آن از گندم و دوغ استفاده می شود به صورت گلوله های خشک شده و آماده عرضه می شود که حتی مسافران می توانند آنها را با خود به همراه ببرند.

«سورانه»، بورانی پرخاصیت
آش سورانه یکی ازغذای محلی و بومی استان کرمانشاه و از انواع بورانی ها بوده که در فصل بهار به وفور طبخ و مصرف می‌شود، این غذا که از گیاهی شبیه به تره و سیر که انتهای ساقه آن به رنگ ارغوانی است، تهیه می‌شود و در گویش محلی مردم کرمانشاه، سوران یا سورون نامیده و تلفظ می شود.

دنیای رنگین غذاهای سنتی کرمانشاه+ تصاویر

آشپزان چیره دست این دیار با استفاده از گیاه سورانه، گوشت چرخ‌کرده، پیاز، روغن زیتون، رب انار، شکر، نمک و فلفل سیاه، به طبخ و تهیه‌ این غذای محلی می‌پردازند، غذایی که از خاصیت دارویی بسیاری برخوردار بوده و کارشناسان و پزشکان تغذیه، مصرف آن را توصیه می‌کنند، مضاف بر اینکه این آش لقب یکی از خوشمزه‌ترین آش‌های سنتی را به خود اختصاص داده است.

«سیب پلو» کرمانشاه یک نهار متفاوت و لذیذ
از پلوهای خوشمزه و اختصاصی کرمانشاه می توان به «ونوشک پلو» و «سیب پلو» اشاره کرد که در تهیه سیب پلو کرمانشاهی از برنج، سیب زمینی، شوید خشک و تازه، کشمش، پیازداغ، خرما و گوشت مرغ یا ماهیچه استفاده می شود.

دنیای رنگین غذاهای سنتی کرمانشاه+ تصاویر

در تهیه «ونوشک پلو» هم برنج، گوشت چرخ کرده، ونوشک تازه، پیاز سرخ شده، رب گوجه فرنگی و زعفران استفاده می شود که یکی از غذاهای خوشمزه و متفاوت کرمانشاهیان است و مسافران برای تنوع هم که شده می توانند آنرا میل کنند.

اینها تنها گوشه ای از دنیای خوش طعم و لذیذ آشپزی سنتی کرمانشاه است که خوشبختانه در گذر زمان غبار فراموشی نگرفته اند و همواره مورد استقبال مسافران و میهمانان استان بوده اند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

دنیای رنگین غذاهای سنتی کرمانشاه

برچسب ها: آشپزی ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۰:۲۴ ۲۳ خرداد ۱۴۰۰
بعضی دیگه از غذاهاشو نگفتی :

خورشت قیصی
آبگوشت سفید
ماسوا
حلیم کرمانشاهی
و در پایان بستنی حبیب و کباب برگ اسمعلی سنقر
Iran (Islamic Republic of)
نرگس سوری
۱۲:۲۱ ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
من که از این معرفی غذاهای اصلی کرمانشا ه خوشحال شدم و چیزهای جدید یاد گرفتم آخه کن اهل کرمانشاه هستم راستی ما کرماشاهیا خورشت سیب زمینی و خورشت چغندر هم می خوریم امتحانش ضرری نداره
Iran (Islamic Republic of)
نرگس سوری
۱۲:۱۹ ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
من که از این معرفی غذاهای اصلی کرمانشا ه خوشحال شدم و چیزهای جدید یاد گرفتم آخه کن اهل کرمانشاه هستم راستی ما کرماشاهیا خورشت سیب زمینی و خورشت چغندر هم می خوریم امتحانش ضرری نداره
Iran (Islamic Republic of)
ااا
۱۸:۳۶ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
د
طرز تهیه ی طبق را نیز اضافه کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۷ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
این غذاهای خوشمزه و فوق العاده خاص خاص کرمانشاه زیباست
Iran (Islamic Republic of)
Z
۱۵:۳۸ ۱۵ اسفند ۱۳۹۷
این غذاها مخصوص استان کرمانشاهه خصوصا خورش خلال و دنده کبابمون ک همه جا معروفه خورش خلال ک فقط مختص کرمانشاهه و دنده کباب ک ن تنها توی ایران بلکه برخی از کشورهای خارجیم یافت میشه-ن صرفا غرب کشور- اما هیچ دنده کبابی ، دنده کباب کرمانشاه نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۱ ۰۸ فروردين ۱۳۹۷
این غذا ها مال تمام مناطق غرب ایران هستن نه فقط کرمانشاه
Germany
کرماشانی
۱۹:۱۴ ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
کرمانشاه یک حوزۀ فرهنگی بزرگ هست (مشابه خراسان) که از بیجار در استان سنندج شروع میشه و تا جنوب ایلام ادامه داره و از شرق به تویسرکان و از غرب تا خانقین عراق ادامه داره. 90 درصد فرهنگ مردم در این منطقه شباهت داره و زبانها هم هرچقدر متفاوت باشند، همه با هم ارتباط کامل برقرار میکنند. در قدیم به این منطقه «ماد» یا «ماه» با «مای» گفته میشد. از دوران صفویه به بعد به کل منطقه «کرمانشاهان» گفته شد. وقتی میگوییم چیزی مربوط به کرمانشاه است، منظور این است که مربوط به کل اون منطقه است، چون فرهنگ همۀ مردم اون مناطق مشابه و یا بسیار بسیار به هم نزدیک است.