از خواص ریحان و عسل آن چه می‌دانید؟ + طریقه مصرف

ریحان خود به تنهایی دارای خواص فراوانی است و در صورتی که با زحمات زنبور‌های عسل از گل‌های این گیاه عسل تولید می‌شود خواص درمانی بی نظیری پیدا می‌کند.

به گزارش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تولید عسل از گل گیاهانی که در یک منطقه غالب هستند بر خواص درمانی آن عسل تولید شده می‌افزاید و به نوعی باعث افزایش کاربرد‌های آن می‌شود.

یکی از این گیاهان که در تولید عسل می‌تواند کاربرد داشته باشد، ریحان است.

ریحان خود به تنهایی دارای خواص فراوانی است و در صورتی که با زحمات زنبور‌های عسل از گل‌های این گیاه عسل تولید می‌شود خواص درمانی بی نظیری پیدا می‌کند.

در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا شما را با خواص درمانی ریحان و عسل این گیاه خوش بو آشنا نماید، پس پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را به هیچ عنوان از دست ندهید.

از خواص ریحان و عسل آن چه می‌دانید؟! + طریقه مصرف عسل ریحان و مضرات آن

مشخصات گیاه ریحان

ریحان، گیاهی یک ساله به بلندی ۶۰ سانتی‌متر است.

گل‌های آن کوچک مایل به سبز یا ارغوانی و یا سفید است و پشت برگ‌های آن سبز خاکستری و روی برگ‌های جوان آن، سبز روشن به شکل بیضی، نوک تیز با دندانه‌های ریز و معطر است. تخم آن سیاه، ریز و کمی زبر است.

ریحان بومی فلات ایران است.


بیشتر بخوانید: همه چیز درباره خواص عسل رازیانه / عسل مخصوص بانوان 


این گیاه دارای ترکیبی به نام BCP است که دارای خاصیت ضدالتهابی و ضد آرتروز است.

گیاه ریحان آنتی اکسیدان، ضدویروس و ضد میکروب است.

از این گیاه می‌توان در بهبود تومور‌های سرطانی استفاده کرد. ریحان که منبع خوبی از بتا کاروتن است به آسانی خودش را تبدیل به ویتامین A می‌کند.

همچنین ریحان سرشار از منیزیم است که موجب تقویت ماهیچه‌های بدن به ویژه قلب خواهد شد.

حفاظت از DNA و خواص ضد باکتریائی ریحان

ریحان از یک جزء اصلی فعال که فلائونوئید نامیده می‌شود تشکیل شده که حفاظت از بافت سلولی را بر عهده دارد.

اورینتین و ویسنین دو فلائونوئیدهائی هستند که ساختمان گلوبول‌های سفید و کروموزوم‌ها را، از آسیب‌های مربوط به تشعشعات و اکسیژن آزاد در امان می‌دارند.

ریحان همچنین بدن را در برابر انواع متفاوتی از باکتری‌های ناخواسته محافظت می‌کند.

منطقه رویش گیاه ریحان

در ایران به طور وحشی در اطراف تهران، همدان، خراسان، در ۲۳۰۰ متر ارتفاع از سطح دریا و در کرمانشاه، در ارتفاعات ۱۵۰۰ متری و در خرمشهر و بلوچستان و در آذربایجان در اطراف تبریز می‌روید.

شهر مبارکه اصفهان نیز از جمله مناطقی است که ریحان در آن به صورت خودرو می‌روید.

از خواص ریحان و عسل آن چه می‌دانید؟! + طریقه مصرف عسل ریحان و مضرات آن

خواص درمانی ریحان

ریحان آرامش دهنده‌ی اعصاب است و برای درمان سردرد‌های عصبی بسیار مؤثر است. اگر ۲۰ تا ۵۰ گرم ساقه‌ی ریحان که دارای برگ و گل است را در یک لیتر آب جوش بریزید و ۱۲ دقیقه دم کنید.

سپس آن را صاف و شیرین نمایید و پس از هر غذا ۱ فنجان بنوشید که غم و اندوه و افسردگی را برطرف می‌کند.

ریحان گیاهی نشاط آور است. دم کرده‌ی ۵۰ گرم ریحان که شیرین شده باشد پس از هر غذا برای معالجه‌ی سردرد‌های یک طرفه (میگرن) و سردرد‌های عصبی مفید است.

حتی استنشاق بوی ریحان له کرده سردرد‌های ناشی از سفر را برطرف می‌کند.


بیشتر بخوانید: خواص درمانی ریحان 


دم کرده‌ی ۵۰ گرم ریحان که با عسل شیرین شده باشد برای برطرف کردن گلودرد و آنژین مؤثر است.

برای درمان آسم نیز می‌توان جوشانده‌ی غلیظی از ریحان تهیه کرد و روزی چند مرتبه دهان را با آن شستشو داد.

جوشانده‌ی سرد آن نیز تب بر است. پس در بیماری‌های تورمی گلو و سرما خوردگی حتماً از ریحان استفاده کنید.

از خواص ریحان و عسل آن چه می‌دانید؟! + طریقه مصرف عسل ریحان و مضرات آن

دانه‌ی ریحان نیز به علت داشتن لعاب فراوان نرم کننده است و در رفع ورم کلیه و ترشحات زنانگی مفید است.

ریحان ضد دل پیچه است، پس چه خوب است افرادی که دستگاه گوارش حساس دارند و سریع نفخ می‌کنند با غذا ریحان مصرف کنند.

ریحان در درمان اسهال هم مؤثر است. خوردن تخم بو داده‌ی ریحان برای درمان اسهال اثر شفا بخش دارد.


بیشتر بخوانید: با رایحه ریحان به جنگ میگرن بروید 


جوشانده‌ی ریحان گرفتگی دستگاه گوارش را رفع می‌کند و ضد تهوع و استفراغ است.

ریحان سرشار از بتاکارون و کاروتنوئید است، و بعنوان آنتی هستامین است، که با کلسترول مبارزه می‌کند و منبع بسیار عالی از منیزیم است.

جریان خون را به قلب و سایر نقاط بدن بهبود می‌بخشد و در نتیجه سلامت قلب و عروق را تضمین می‌کند.

ریحان منبع خوبی از آهن است ۲ فنجان ریحان تازه یا یک قاشق غذا خوری ریحان خشک شده ۱۰ درصد آهن مورد نیاز بدن را تامین می کند.

اگر شما کمبود آهن دارید، باید ریحان را دررژیم غذایی خود بگنجانید.

دختران درسن بلوغ باید برای جبران آهن از دست رفته از ریحان استفاده کنند.

بعد از یک روز کاری سخت و یا یک غذای سنگین، جوشانده‌ی برگ‌های تازه‌ی ریحان می‌تواند خواب راحتی را برای شما به ارمغان بیاورد.

از خواص ریحان و عسل آن چه می‌دانید؟! + طریقه مصرف عسل ریحان و مضرات آن

عسل ریحان

عسل ریحان، یکی از انواع عسل‌های تک گل است که استفاده از آن به منظور درمان بیماری‌ها در طب سنتی رواج دارد.

عسل ریحان به رنگ عقیق روشن است و توسط زنبور‌های عسل از شهد گل‌های گیاه ریحان تولید می‌شود.

ترکیبات غنی موجود در گیاه ریحان، عسل آن را به یکی از بهترین و قوی‌ترین دارو‌های طبیعی و خوراکی تبدیل کرده است که می‌تواند تاثیر به سزایی در درمان بسیاری از بیماری‌ها و عارضه‌ها داشته باشد و مصرف آن به سلامت کلی بدن شما کمک می‌کند.

خواص عسل ریحان

طبیعت گیاه ریحان بر اساس طب سنتی، گرم و خشک است؛ بنابراین عسل تهیه شده از شهد گل‌های این گیاه نیز طبع گرمی خواهد داشت. بیشتر خواص عسل این گیاه، برگرفته از خواص ریحان است. این فواید عبارتند از:

مهم‌ترین خاصیت درمانی عسل ریحان، خاصیت ضد عفونی کننده و ضد باکتری این عسل است. ریحان از یک جزء اصلی فعال که فلائونوئید نامیده می‌شود، تشکیل شده که حفاظت از بافت‌های سلولی را بر عهده دارد، همچنین اورینتین و ویسنین دو نوع فلائونوئید هستند که ساختمان گلبول‌های سفید و کروموزوم‌ها را از آسیب‌های مربوط به تشعشعات و اکسیژن آزاد در امان می‌دارند و بنابراین عسل ریحان به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان کمک قابل توجهی خواهد کرد. عسل ریحان همچنین بدن را در برابر انواع متفاوتی از باکتری‌های ناخواسته محافظت می‌کند.


بیشتر بخوانید: معرفی ویژگی‌های درمانی عسل بهارنارنج + مضرات و نحوه مصرف 


از دیگر خواص عسل ریحان، کمک به درمان سرگیجه، سردرد‌های میگرنی و عصبی است، همچنین استفاده از عسل ریحان برای رفع مشکلات خواب و بهبود کم خوابی‌های مداوم مفید است و خاصیت آرامبخش و خواب‌آور دارد.

مصرف عسل ریحان، مقوی جسم و اعصاب است و به بهبود ضعف بدن کمک می‌کند. این عسل، سرشار از انواع ویتامین‌ها و عناصر غذایی مورد نیاز بدن انسان به ویژه ویتامین آ، ویتامین کا، آهن، کلسیم و دیگر مواد مغذی است.

از خواص ریحان و عسل آن چه می‌دانید؟! + طریقه مصرف عسل ریحان و مضرات آن

طریقه مصرف عسل ریحان

برای بهره‌گیری بیشتر از خواص عسل ریحان در درمان بیماری‌ها، استفاده از مخلوط آب ولرم، یک تا دو قاشق مرباخوری عسل ریحان به همراه چند قطره آبلیمو ترش تازه توصیه می‌شود.


ببینید: نشانه‌های شناخت عسل طبیعی/ خواص بی‌انتهای عسل


بهترین زمان مصرف این نوشیدنی سالم عموما اول صبح، قبل از میل کردن غذا یا قبل از رفتن به رختخواب است و باعث می‌شود، خواص درمانی آن در تمام طول روز جذب بدن شود.

مضرات عسل ریحان (موارد احتیاطی و منع مصرف)

همانند سایر انواع عسل، مصرف عسل ریحان برای کودکان زیر یک سال به دلیل احتمال دارا بودن باکتری بوتولیسم ممنوع است.

همچنین زیاده‌روی در همه انواع عسل، برای افراد دارای اضافه وزن و مبتلا به بیماری قند بایستی با احتیاط صورت گیرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار