تک محصولی بودن مهمترین مشکل صنعت زنبورداری

مدیر عامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران زمین گفت: زنبورداران فقط محصول عسل را تولید می‌کنند و همین موضوع باعث شده است تا فعالیت آنان از نظر اقتصادی با مشکل مواجه شود.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ؛ جمشیدی مدیر عامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران زمین در اولین همایش استحصال و تولید زهر زنبور عسل در قزوین افزود: در زمینه مدیریت چند محصولی کلنی‌های زنبور عسل، صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور از چند سال گذشته دوره‌های آموزشی برای تولید محصول ژل رویان را برگزار کرده است که هم اکنون شاهد تولید بیش از ۳ تن ژل رویال در کشور هستیم.

جمشیدی با اشاره به اجرای پروژه استحصال زهر زنبور افزود: با اطلاع رسانی از طریق تعاونی‌های زنبورداران سراسر کشور، زنبورداران متقاضی همکاری شناسایی شده اند و مقرر شده است تا در هر استان برای آموزش و آشنایی زنبورداران دوره‌های آموزشی برگزار شود.

جمشیدی افزود: با توجه به اعلام آمادگی حدود ۳۰ نفر از زنبور داران استان قزوین مبنی بر همکاری در پروژه استحصال زهر زنبور؛ اولین جلسه آموزش و هماهنگی استحصال زنبور عسل کشور در استان قزوین برگزار شد.

کارشناس مسئول پرورش زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین هم در این جلسه گفت: در بین گونه‌های زیادی از حشرات، تنها تعداد کمی توانایی دفاع از خود را با نیش زدن دارند که زنبور عسل نیز جز این دسته از حشرات است.

اسماعیل غفوری موارد استفاده از زهر در حشرات را دفاع فردی یا اجتماعی در حشرات ذکر کرد که برای دفاع از کلنی، برای کشتن طعمه، برای مصرف خود حشره و یا فرزندان است.

وی اظهار داشت: تولید زهر زنبور عسل توسط زنبور کارگر انجام می‌شود که گنجایش کیسه زهر ۳ دهم میلی گرم است و یک گرم زهر خشک از نیش ۱۰ هزار زنبور کارگر البته با توجه به فصل تولید می‌شود.

غفوری عوامل موثر بر تولید زهر زنبور عسل را؛ نژاد زنبور عسل، سن زنبور، قدرت کلنی، فصل جمع آوری، دسترسی به منابع غذایی، رفتار دفاعی زنبور، جمع آوری زهر و زمان مناسب از نظر روز و ماه ذکر کرد.

وی تصریح کرد: برای ذخیره و نگهداری زهر زنبور عسل، پس از دریافت زهر تازه که مایعی بی رنگ و شفاف است و به ماده خشک و پودری زرد رنگ تبدیل می‌شود که در ظروف شیشه‌ای تیره و کاملا بسته به دور از نور نگهداری خواهد شد.

غفوری اضافه کرد: بهترین نوع نگهداری و مصرف به شکل بلوری و جامد است که زهر خشک بهتر است در یخچال و فریزر نگهداری شود.

اولین همایش استحصال و تولید زهر زنبور عسل با حضور ۸۰ نفر از زنبورداران استان‌های اصفهان، قزوین، البرز و تهران در قزوین برگزار شد.

انتهای پیام/

برگزاری اولین همایش استحصال و تولید زهر زنبور عسل در قزوین

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.