آشپزخانه سلامت؛

مهار کم‌خونی با آشی خوشمزه/ چگونه پوکی استخوان را از پا درآوریم؟

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی آش محلی را به علت داشتن اسید فولیک و آهن در افزایش خون‌سازی موثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ بوغدا آشی (آش گندم) یکی از غذا‌های محلی استان زنجان بوده که حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، آهن، کلسیم، ید، فیبر، منیزیم، منگنز، اسید فولیک، پروتئین، روی (زینک)، اسید آمینه تریپتوفان، پلی‌فنول، زآگزانتین، لوتئین، کلروفیل، گوگرد و اسید چرب امگا ۳ است.

برای بررسی خواص بوغدا آشی و اینکه مصرف این آش برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهار کم‌خونی با آشی خوشمزه/ چگونه کم‌خونی را از پا درآوریم؟

مهم‌ترین خواص بوغدا آشی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص بوغدا آشی اظهار کرد: این آش به علت داشتن اسید فولیک و آهن نقشی موثر در افزایش تعداد گلبول‌های قرمز خون و خون‌سازی دارد بنابراین برای مبتلایان به آنِمی (کم‌خونی) و افراد لاغر و ضعیف بسیار مفید است.


بیشتر بخوانید: ۱۰ علامت شایع کم‌خونی چیست؟


وی درباره خواص دیگر بوغدا آشی بیان کرد: این آش به علت وجود پروتئین فراوان به عضلانی شدن، تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن کمک می‌کند؛ بوغدا آشی به علت داشتن کلروفیل تاثیری چشمگیر در اکسیژن‌رسانی بهتر در خون و بهبود عملکرد هموگلوبین دارد بنابراین تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: بوغدا آشی به علت وجود کلسیم، منیزیم و فسفر استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری می‌کند؛ این آش سرشار از فیبر است بنابراین نقشی موثر در بهبود عملکرد روده‌ها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد.


بیشتر بخوانید: چطور بفهمیم کم خونی داریم؟


عظمایی تاکید کرد: بوغدا آشی سیستم قلبی و عروقی را تقویت می‌کند؛ این آش به علت داشتن آهن، اسید فولیک و اسید چرب امگا ۳ برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.

وی تصریح کرد: بوغدا آشی به علت وجود اسید چرب امگا ۳، ویتامین B۳ (نیاسین) و سایر ویتامین‌ها و املاح معدنی به بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه کمک و از ابتلای افراد به آلزایمر پیشگیری می‌کند.


بیشتر بخوانید: درمان کم‌خونی با این دسر خونساز


این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: بوغدا آشی به علت داشتن ویتامین‌های A ، C ، E ، پلی‌فنول و زآگزانتین خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

عظمایی یادآوری کرد: بوغدا آشی تاثیری چشمگیر در پاکسازی کبد، شادابی و طراوت پوست و مو، تقویت بینایی، درمان بیماری‌های تنفسی و افرایش قدرت باروری در افراد دارد.

مهار کم‌خونی با آشی خوشمزه/ چگونه کم‌خونی را از پا درآوریم؟

مواد لازم برای تهیه بوغدا آشی (۶ تا هفت نفر)

اسفناج یا برگ چغندر                                                          یک و نیم کیلوگرم

گندم                                                                                     ۲۰۰ گرم

حبوبات (نخود، لوبیا و عدس)                                            مجموعاً ۴۰۰ گرم

پیاز                                                                                        سه عدد

آب                                                                                        به مقدار لازم

روغن کنجد                                                                         به مقدار لازم

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه                                               به مقدار لازم

پیاز، نعناع و سیر داغ برای تزئین                                     به مقدار لازم

آرد گندم                                                                             یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه بوغدا آشی

- حبوبات و گندم را جداگانه از قبل خیس کنید و بگذارید تا به خوبی بپزند.

- پیاز‌ها را خُرد کنید و با روغن تفت دهید.

 - زردچوبه را به پیاز‌های تفت داده شده اضافه کنید.

 - حبوبات و گندم پخته شده را به سایر مواد بیفزایید.

- مقداری آب به حبوبات و گندم پخته شده اضافه و صبر کنید تا مواد بجوشد.

- اسفناج یا برگ چغندر خُرد شده را به سایر مواد بیفزایید و بگذارید تا بپزد.

- نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید.

- آرد گندم را با روغن کمی تفت دهید سپس آن را به آش بیفزایید و مواد را به خوبی هم بزنید.

-  آش را داخل ظرف بکشید و روی آن را با پیاز، نعناع و سیر داغ تزئین کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ابوالفضل باقری
۱۱:۱۰ ۲۳ شهريور ۱۳۹۷
خوب بود
آخرین اخبار