رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی را به ریاست قوه‌ی قضائیه منصوب کردند.

حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی به ریاست قوه‌ی قضائیه منصوب شدبه گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی آیت الله سید ابراهیم رئیسی را به ریاست قوه‌ی قضائیه منصوب کردند.

رهبر انقلاب اسلامی در این حکم با تأکید بر لزوم تحول در قوه قضائیه و آغاز پرقدرت دوران جدیدی که زیبنده گام دوم انقلاب باشد، از فقاهت، دانش، تجربه، سلامت، امانت و کارآمدی حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در مقاطع گوناگون خدمت و سوابق طولانی ایشان در قوه قضائیه و آشنایی کامل با همه زوایای آن، به عنوان دلایل این انتخاب یاد، و در ادامه هشت توصیه مهم خطاب به رئیس جدید قوه قضائیه بیان کردند.

متن حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب مستطاب حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی دامت برکاته

آغاز دهه‌ی پنجم انقلاب و گذشت چهل سال از تشکیل دادگستریِ مبتنی بر فقه و حقوق اسلامی، ایجاب میکند که با تکیه بر تجربه‌ها و دستاورد‌ها و رهنمود‌های انباشته در این نصاب زمانی، تحوّلی متناسب با نیاز‌ها و پیشرفت‌ها و تنگنا‌ها در قوه‌ی قضائیه صورت گیرد و دستگاه عدالت با نَفَسی تازه و انگیزه‌ئی مضاعف و نظم و تدبیری حکمت‌آمیز، دوران جدیدی را که زیبنده‌ی گام دوم انقلاب است، با قدرت و جدیت آغاز کند.

اینجانب برای تحقق این مقصود حیاتی، جنابعالی را برگزیده‌ام که دارای سوابق طولانی در سطوح مختلف قوه‌ی قضائیه و آشنا با همه‌ی زوایای آن میباشید و از طرفی در کنار فقاهت از تحصیلات حقوقی و دانش و تجربه در این عرصه مهم برخوردارید، و سلامت و امانت و کارآمدی خود را در مقاطع گوناگون خدمت نشان داده‌اید.

سند تحول قضائی پیشنهادی جنابعالی را ملاحظه کردم. بر اساس مشورت‌ها و نظرات کارشناسی، آنرا مفید و کارساز میدانم. با این حال چند نکته را مؤکداً به جنابعالی سفارش میکنم.

نخست آنکه برای همه‌ی فصول این سند و بند‌های ذیل آنها، زمان تعیین کنید و خود و همکارانتان را بر پایبندی به سرآمد برنامه الزام نمائید. در زمانبندی‌ها نه عجله و نه مماطله نباید راه داده شود.

دوم آنکه در همه‌ی فصول تحول، مردمی بودن و انقلابی بودن و ضد فساد بودن را رعایت کنید.

سوم آنکه عنصر نیروی انسانی صالح را در رأس عوامل تحول و پیشرفت قوه بدانید. سلامت قضات و پاکیِ دامن آنان از هر گونه فساد، شرط لازم و اوّل برای همه توفیقات شما است. در ریشه‌کنی فساد از درون قوه که مایه‌ی مباهات شما و سرافرازی اکثریت قضات دادگاه‌ها و دادسرا‌ها است، هیچ تردید و درنگ نکنید.

چهارم آنکه گسترش عدل و احیاء حقوق عامه و آزادی‌های مشروع و نظارت بر اِعمال قانون را که در شمار هدف‌های قوه قضائیه در قانون اساسی است در رأس برنامه‌ها قرار دهید. این موجب اعتماد مردم و دلگرمی آنان به قوه قضائیه در حوادث و منازعات خواهد شد.

پنجم آنکه در برخورد قضائی ملاحظه‌ی این و آن را نکنید.

ششم آنکه از جوانان صالح و انقلابی و فاضل در مسؤولیت‌های قوه استفاده کنید.

هفتم آنکه قاضی و دادگاه را عزیز بدارید. احساس عزت و شرافت در قاضی، سدّ محکمی در برابر انگیزه‌ها و عوامل نفوذ و انحراف است.

هشتم آنکه همکاری با قوای مجریه و مقننه و هم‌افزایی با آنان را که سفارش همیشگی اینجانب است در نظر داشته باشید. آنان نیز موظف به همراهی و همکاری با شمایند.

در پایان لازم میدانم از آیت الله آملی بخاطر تلاش‌های ارزشمندشان تشکر و قدردانی کنم و برای توفیق کامل جنابعالی و همکارانتان دست دعا و توسل به درگاه ربوبی بلند کنم و توجهات و دعای حضرت بقیة الله ارواحنا فداه را مسألت نمایم.

والسلام علیکم و رحمة الله

سید علی خامنه‌ای

۱۶ اسفند ۱۳۹۷

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۴ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
درخواست برخورد قاطع با تمام مسئولین خاطی شاید در این زمان مرهمی بر روی زخمهای کهنه این مردم باشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۵ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
خیلی عالیه تبریک میگم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۷ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
چشم امید مردم فقط به قوه قضاییه هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۷ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
تبریک میگم آقای رییسی امیدوارم موفق باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۶ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
یکی از دلایل عدم برخورد با مجرمین نبود زندان به اندازه کافی هست این هم راه حل بسیار ساده ای داره ایران کشوری بسیار پهناور هست میتوان در بیابان ها و کویرهای دورافتاده زندان هایی بزرگ و چند طبقه درست کرد و زندانی ها رو داخل این زندانها قرار داد و نباید زندانی در زندان بهش خوش بگذره و یا انواع خلاف های جدید رو یاد بگیره... باید زندانی در سخت ترین شرایط زندگی بکنه و برای غذای هر روز به اندازه کف دست بهش نان سرد بدهند تا بخوره نه اینکه زندان های ما الان تبدیل به هتل شده !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۶ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
به جای این کار، تمرکز روی فرهنگ سازی بشه هزینه کمتری خواهد داشت. چرا همیشه دنبال درمان هستیم و کمتر به پیشگیری فکر می کنیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۴ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
برخی از روش های برخورد با زندانی و مجرم جواب نمی‌دهد مجرم باید در سخت‌ترین شرایط ، با حداقل غذا ، و زندانی باید بدون ملاقاتی و در معادن و بیابان ها کار بکنه هدف از زندان رفتن مجرم این هست که اینقدر در زندان بهش سخت بگذره که دیگه فکر خلاف کردن و انجام جرم رو هم نکنه و یاد سختی های زندان بیفته!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۴ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
در زندان ها شماره همراه برخیاز مسئولان قوه قضاییه قرار داده شده تا اگر کوچکترین مشکل و بدرفتاری زندانی ها دیدن با این شماره تماس بگیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۱ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
درود بر ریسی تبریک میگم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۰ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
با سلام اگر مشکلات قوه قضاییه به صورت کامل حل بشه تا حدود زیادی مشکلات کشور حل میشه مبارزه با فساد در درون قوه قضاییه ، رسیدگی سریع و به موقع به انواع جرم های ریز و درشت ، عدم تبعیض بین رسیدگی به جرم ها و جدیت و قاطعانه برخورد کردن در صدور و اجرای احکام ، و چرا رسیدگی ، صدور و اجرای حکم ها در دادگاه ها اینقدر زمان بر هست؟و دهها مورد دیگر که رییس جدید باید هر چه سریعتر مشکلات رو برطرف کنه مردم تنها امیدشون به قوه قضاییه هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۱ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
به امید بستن دست و پای اختلاس گران و مفسدان اقتصادی و بیت المال در هر رده ای
Iran (Islamic Republic of)
هاشمی
۰۴:۱۱ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
با حلول ماه مبارک و پر خیر و برکت رجب هدیه و مژده خوبی از طرف رهبر عزیز (جانم فدایش) به مردم عدالت جو و انقلابی ایران . بر همه مسلمین و ایرانیان غیور مبارک باد
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۰۲:۰۵ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
تبریک سید بزرگوار. درپناه ولی عصر موفق باشب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۸ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
اختلاس گران و گران فروشان اعدام باید گردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۲ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
خیای عالیه ایشان در این حوزه فعالیت میکنند خیلی از مشکلات رفع خواهد شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۲ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
تبریک میگم موفق باشید
۱۲۳۴
آخرین اخبار