رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام گفت: کشاورزان از سنت غلط آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی اجتناب کنند.

اجتناب از آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی

سید محمد تراب میری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ،گفت:  آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی موضوع سنتی و گسترده‌ای است که دلیل اصلی آن روی آوردن کشاورزان به آتش زدن کاه و کلش گندم و جو، کنترل آفات و علف‌های هرز، پاک شدن سریع زمین از بقایای گیاه قبلی و آسان شدن عملیات شخم برای محصول بعدی است، اما غافل از اینکه به کار بردن تناوب زراعی صحیح و استفاده مناسب از سموم نتیجه‌ای بسیار مطلوب‌تر دارد.

 وی بیان کرد: این کار ضمن اینکه از نظر قانونی جرم بوده وبا متخلف از طریق دستگاه قضا برخورد میشود بر چهره طبیعت خسارت وارد کرده، مشکلات زیست محیطی و خسارت به اکوسیستم را در پی داشته و در برخی موارد به زمین‌های اطراف خسارت وارد میکند.

تراب میری با اشاره به اینکه ۷۰ درصد مواد آلی خاک از بقایای گیاهی تشکیل شده است ادامه داد: سوزاندن بقایای گیاهی موجب کاهش جذب عناصر غذایی توسط ریشه‌ها، کاهش ظرفیت نگهداری آب در خاک، کاهش راندمان مصرف آب، کاهش نفوذ پذیری خاک و کاهش فعالیت میکروارگانیسم‌های خاک شود.

 وی اضافه کرد:  بهترین روش برگرداندن بقایا توسط شخم به زمین است که موجب غنی شدن خاک میشود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام یادآورشد:همچنین میتوان بدون خاک ورزی و با استفاده از ماشین آلات کاشت مستقیم محصول بعدی را کشت نمود که این شیوه یکی از مولفه‌های کشاورزی پایدار میباشد.

انتهای پیام/ د

سنت غلط آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.