تب کریمه کنگو در آستانه عید قربان

مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد،درباره تب کریمه کنگو در آستانه عید قربان هشدار داد.

تب کریمه کنگو در آستانه عید قربان

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج،عبداله بهمنش،مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به قرار گیری در آستانه عید سعید قربان، ضمن هشدار انتشار بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، افزود دام پس از قربانی و ذبح شدن تا ۲۴ ساعت باید در یخچال نگهداری شده و سپس تقسیم و توزیع شود و یکی از مهمترین اقداماتی که همه ساله در زمان عید قربان باید مدنظر مرد شریف قرارگیرد، خودداری و از ذبح خارج از کشتارگاه‌های مجاز است.

او همچنین نسبت به خطر شیوع بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد و بیان کرد: شهروندان معمولاً طبق سنت دینی در این ایام دام زنده تهیه و گاهاً در معابر عمومی قربانی می‌کنند و سپس بلافاصله گوشت آن را به عنوان نذری تقسیم یا مصرف می‌کنند که اگر دام را خارج از کشتارگاه و به دور از نظارت دامپزشکی ذبح کنند، خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو بسیار است.

مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد افزود: اداره کل دامپزشکی استان و ادارات تابعه در شهرستان‌ها طبق روال همه ساله با نزدیک شدن به ایام عید قربان با استقرار اکیپ‌های ثابت و سیار بهداشتی و روحانیون ناظر ذبح شرعی در محل کشتارگاه ها، اقدام به بازرسی‌های بهداشتی و شرعی قبل حین و بعد از کشتار می‌نمایند که هم استانی‌های عزیز می‌توانند با مراجعه به کشتارگاه‌ها دام خود را با نظارت کامل ذبح نموده و با خیالی راحت نذر خود را بجا آورند.

بهمنش توضیح داد: با توجه به وجود کنه‌ها به عنوان عامل اصلی بیماری تب کریمه کنگو در بدن برخی از دام‌ها و همچنین در تماس افراد عادی با خون تازه حیوان، خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو بسیار زیاد است و از این رو توصیه می‌شود هموطنان از اقدام خودسرانه برای ذبح دام در منازل یا گذرگاه‌های عمومی و همچنین ذبح دام دارای کنه جداً خودداری نمایند.

او در ادامه گفت: صبح روز عید سعید قربان کلیه کشتارگاه‌های دام استان از ساعت ۷ صبح آماده ارائه خدمات بهداشتی ذبح دام بوده و همه خدمات ارائه شده به نیکوکاران در بحث ذبح و بازرسی‌های بهداشتی دامپزشکی رایگان خواهد بود.

انتهای پیام/پ

خطر ابتلا به تب کریمه کنگو

برچسب ها: دامپزشکی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.