مدت‌هاست که حذف صفر از پول ملی، برای مردم سوالات بسیار زیادی را ایجاد کرده و مسئولان هم در قبال این سوالات پاسخ‌های متفاوتی را ارائه می‌کنند.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، خبری که این روزها بازار مالی و همچنین مردم را متوجه خود کرده است، حذف چهار صفر از پول ملی است. موضوعی که به نظر می‌رسد با حساب های بانکی عموم سر و کار دارد و هر روز محاسبات مردم را نشانه می‌گیرد.

حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت امروز چهارشنبه (۱۷ اردیبهشت) از وزارت امور اقتصادی و دارایی و شورای عالی بورس درخواست کرد که با زبانی ساده و روان مسائل بورس را بیان کنند. رئیس جمهور همچنین حذف چهار صفر از پول ملی را کنترل نقدینگی و تسهیل در محاسبات عنوان کرد.

دولت باید تصدی گری‌های خود را کاهش دهد

روحانی با اشاره به اقدامات دولت در موضوع جهش تولید عنوان کرد: دولت به این نتیجه رسیده است که سهام شرکت‌های بسیار مهم و سودآور خود را در بورس عرضه کند، این کار در یک نوبت انجام شد و در نوبت‌های دیگر هم در ماه‌های آینده انجام خواهد شد. اگر بخواهیم جهش تولید داشته باشیم، دولت باید تصدی گری‌هایی که نیاز ندارد را کنار بگذارد. باید اقتصاد را به شرکت‌های خصوصی و مردم واگذار کنیم. نقدینگی در کشور ما زیاد است و یکی از راه‌های جلوگیری از مهار تورم وکاهش نقدینگی، حضور مردم در صحنه بورس است.

رئیس جمهور ادامه داد: اگر مردم در بورس حضور پیدا کنند صاحب سهام می‌شوند و از طرف دیگر بنگاه‌های تولیدی شفاف می‌شوند، برای ما مهم است که شستا شفاف باشد، سهام شرکت‌های دیگر دولتی به بورس بیایند، مبارزه با رانت و فساد در راستای شفافیت است و تا پایان سال اقدامات دیگری را در این زمینه انجام خواهد داد.

او بیان کرد: حدود ۵۰ میلیون نفر صاحب سهام عدالت هستند و این سهام عدالت مالکیت آن برای مردم است که شامل روستائیان، عشایر، بازنشستگان، کارگران، افراد تحت پوشش کمیته امداد، رانندگان و مددجویان می‌شوند، در سال‌های گذشته مالکیت سهام عدالت خیلی روشن نبود، اما دولت یازدهم تلاش کرد تا مردم مالک این سهام شوند.


بیشتر بخوانید: سود و زیان حذف چهار صفر از پول ملی/ هر ریال معادل ۸ میلیونوم دلار است


روحانی ضمن اشاره به پرداخت سه نوبت از سود سهام عدالت، تصریح کرد: در حال حاضر زمانی فرارسیده است که این سهام در اختیار خود مردم باشد. زیرا تا کنون این کار نیابتی انجام می‌شد و از حالا با اجازه رهبری مردم صاحب و مالک سهام عدالت می‌شوند.

رئیس جمهور افزود: مردم هم می‌توانند سهام خود را بفروشند و هم اینکه سهام را نگهداشته و سود آن را دریافت کنند از وزارت اقتصاد و بورس می‌خواهم به روشنی برای مردم این مسائل را توضیح دهند و ساز و کاری ساده، روشن و در زمان کوتاهی تهیه شود باید ساز و کار فروش سهام هم به سرعت تهیه شده و اگر کسی مایل به فروش بود پول آن به حسابش واریز شود. این سهام در شرایط تحریم کشور و شیوع بیماری کرونا می‌تواند کمکی به خانواده‌ها باشد.

تومان برای سهولت حسابگری است / تغییر واحد پول ملی وجهه بین المللی دارد

روحانی بیان کرد: واحد پول ملی ما در نوشتار ریال و در گفتار تومان بود. بسیاری از اشتباهات بانکی هم به خاطر همین مسئله ریال و تومان بود. هم مردم و کارمند بانک دچار اشتباه می‌شود، واحد رسمی پول ملی ما ریال است، اما اصلا در زندگی مردم حضور ندارد. برای اینکه ما ذهن مردم را از محاسبه بی اساس خلاص کنیم و مصر بودم واحد پول ملی تغییر کند تا مردم در زندگی راحت شوند. زیرا تمام معاملات با تومان انجام می‌شود. به طور واقعی ما خواستیم یک مشکل فرهنگی اجتماعی را حل کنیم و محاسبات مردم را تسهیل شود.

رئیس جمهور در پایان اضافه کرد: رقم را کوچک کردیم، تغییر واحد پول ملی هم به لحاظ وجهه بین المللی و در مقایسه پول ملی با مثلا یورو بهتر است. برخی کشور‌های آسیای مرکزی هم واحد پولی جدیدی را برای خود ایجاد کردند یا ترکیه چند صفر از پول خود را حذف کرد.

او ضمن بعید دانستن اثر حذف چهار صفر بر تورم و رشد اقتصادی گفت: این اقدام بیشتر کمکی برای تسهیل حسابگری است و مردم را از یک محاسبه اضافی دور می‌کند و گفتار و نوشتار مردم یکسان می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: حذف صفر ، ارزش ریالی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳۳
در انتظار بررسی: ۰
Germany
saman
۲۲:۵۲ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
ابنم مثل طرح تحول نظام آموزشیِ که فقط اسم پایه ها رو عوض کردن... راستی! سلطان سکه که عامل گرونی بود رفت... قیمت سکه الان چند؟؟؟؟ جمع کنین بابا...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۵ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
کار بیهوده ای است
Iran (Islamic Republic of)
نیما
۱۸:۱۷ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
اینکه تغییرات قیمت رو کمتر متوجه بشیم و ب ظاهر قیمتا پایین باشن هه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
فقط من اینو میدونم از روزی که چهار صفرو بردارند .گرونی صد برابر میشه .اونیکه ۲۰ملیون جنس خریده میشه ۲ملیون تومن .
United States of America
ناشناس
۱۲:۴۸ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
فقط صورت مساله پاک میشه.وقتی به جای نخبگان پخمگان روی کار باشن بیشتر از این انتظاری نیست.
عمه من بهتر از شما میتونه کشورو اداره کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۰ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
فقط وقت تلف کنید و هزینه بیجا از جیب مردم رو دستشون بگذلرید. چه مدت طول میکشه طرحتون اجرا بشه؟ چه میزان از بودجه مملکت باید صرف تولید و توزیع اسکناس و سکه و ... بشه؟ با این طرح مشکلی از ما کم نمیشه، تورم همانه و ارزش پول ملی همینطور کم ارزش تر میشه. مشاوران اقتصادی جز پیشنهاد ارز4200 و قیمت بنزین و حذف صفر از پول ملی راهکار دیگری ندارند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۸ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
اینکه سهولت حسابگری ایجاد بشه خوبه از اول انقلاب هم اگر تومان ایجاد نمیشد و صفر اضافه نمی‌کردیم سالانه چند صد میلیون صرف امحا پول نمیشد و در طی 40 سال این هزینه هنگفت به کشور تحمیل نمیشد حالا گذشته بگذریم اما خدا وکیلی جناب رئیس جمهور این شکل آزادسازی سهام عدالت صحیح است فکر نمی‌کنید چند وقت دیگه چه اتفاقات وحشتناکی در بازار سرمایه خواهد افتاد و اندک سهام عدالت و صدور بی رویه کد بورسی و حضور کورکورانه در بورس نه تنها بورس بلکه اقتصاد کشور را نابود خواهد کرد. خسته نباشید برنامه ریزی میکنید برای هم حزبیهای دوره بعدی ریاست جمهوری به چه قیمتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۰ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
به جای این کار ها باید جلوی فساد مالی گرفته بشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
خخخخخخخخ واقعا که
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
به نظر من هیچ دردی دوا نمیشه واوضاع از اینکه هست بدتر میشه.چون اینا میخان اجناس که گران شده توجیه کنند که ازو واحد پور کمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۲ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام ممنون
Iran (Islamic Republic of)
بهروز
۱۵:۳۲ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام سهام رو کاری کنید که مردم بتونند یکجا بفروشند یا یکجا واگذار کنند نه قطره قطره ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
چی بگم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
بلاهایی که نبایدسرمون میومداومد
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۳:۲۱ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
دولت ما هر کاری میکنه واسه خدمت به مردم هست.ما اطمینان به سیاستاش داریم.تو این ۴۰ سال مگه غیر از این بوده.مرگ بر آمریکا مرگ بر اسرائیل
Iran (Islamic Republic of)
فرید اقدمی
۱۵:۴۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
خدمت به مردم؟
آخرین اخبار