صحبت‌های سخنگوی دولت بعد از خبر روز گذشته وزیر کار ابهاماتی را ایجاد کرد که علت تناقض این دو حرف را بررسی می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، دغدغه این روز‌های بازنشستگان تامین اجتماعی، افزایش حقوق سال ۹۹ بود و سرانجام وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی میزان حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را برای سال جاری اعلام کرد.

براساس حداقل دستمزدی که در شورای عالی کار برای کارگران در سال ۹۹  بعد چونه‌های زیاد، جلسات مختلف و ورود قوه قضاییه در این زمینه مشخص شد که افزایش ۲۶ درصدی دستمزد کارگران نتیجه نهایی شد و همین رقم براساس ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی برای حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نیز در نظر گرفته شد.

در این چند روز صحبت‌های دیگری نیز به گوش می‌رسد به عنوان نمونه صحبت‌های ربیعی سخنگوی دولت که خبر‌های خوشی برای بازنشستگان داشت و اعلام کرد: پیش بینی می‌کنم حداقل دریافتی بازنشستگان تامین اجتماعی، ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان تعیین خواهد شد.

این صحبت‌های سخنگوی دولت بود که بعد از خبر روز گذشته شریعتمداری مبنی بر افزایش ۲۶ درصدی حقوق بازنشستگان ابهاماتی را ایجاد کرد، اما علت تناقض این دو حرف چیست؟ چرا حرف‌های سخنگوی دولت با حرف‌های وزیر کار متفاوت است؟

سازمان تامین اجتماعی از دولت طلبکار است و زمانی که از ابتدای سال جاری دولت حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری افزایش و بودجه‌ای مشخص برای اجرای طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری تخصیص داد صدای بازنشستگان تامین اجتماعی درآمد، اما نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که به دلیل اینکه تامین اجتماعی دولتی نیست خود باید فکری برای افزایش حقوق بازنشستگانش کند و این صحبت‌ها واکنش‌های مسئولان تامین اجتماعی را به همراه داشت و اعلام کردند زمانی که مدیرعامل سازمان را دولت منصوب می‌کند چرا رئیس سازمان برنامه و بودجه چنین ادعایی دارد؟ بعد از همه این ماجرا‌ها سرانجام دولت پذیرفت که حداقل با پرداخت بخشی از بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی در همسان سازی حقوق بازنشستگان این سازمان کمک کند.

۵۰ هزار میلیارد تومان بودجه‌ای بود که مشخص شد در قالب اموال از طرف دولت به تامین اجتماعی واگذار شود و این سازمان با عرضه این شرکت‌ها در بورس، درآمدی کسب کرده و در نهایت این درآمد را صرف همسان سازی حقوق بازنشستگان خود کند. اما هنوز خبری از این واگذاری‌ها نشده است.

اگر دولت این شرکت‌ها را به تامین اجتماعی واگذار کند تامین اجتماعی می‌تواند حقوق بازنشستگان خود را افزایش دهد که برابر با حداقل بگیران کشوری و لشکری، بازنشستگان تامین اجتماعی نیز حقوق دریافت کنند.

پس تناقضی میان صحبت‌های شریعتمداری و ربیعی نیست چراکه افزایش ۲۶ درصدی که وزیر کار اعلام کرد منظور همان افزایش حقوق هرساله است و حقوق بازنشستگان بعد از آن یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان می‌شود، اما صحبت‌های سخنگوی دولت مبنی بر حقوق ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی بازنشستگان تامین اجتماعی، بعد از اجرای همسان سازی صورت می‌گیرد و دو موضوع کاملا جداست.

هرچند که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ادعا کرده است که تفاهم‌های خوبی با دولت داشته و ممکن است ظرف یک الی ۲ ماه آینده خبر‌های خوبی به بازنشستگان تامین اجتماعی بدهد و حقوق این بازنشستگان زحمتکش جامعه به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برسد، اما همه این‌ها بعد از تصویب هیئت وزیران مبنی بر واگذاری شرکت‌های مشخص شده به تامین اجتماعی است تا همسان سازی حقوق را برای بازنشستگانش اجرا کند.

بیشتر بخوانید

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۲۲ ۱۴ تير ۱۳۹۹
اگر برای ساخت بمب اتمی بود یک روزه تصویب میشود وبوجه انهم یک ساعته تهیه میشود ولی برای بازنشستگان باید ازهفت خان رستم بگذردورستم وسهراب هم زیران امضا کنند ننگ برشما
Iran (Islamic Republic of)
مستمری بگیر
۰۱:۴۹ ۱۲ تير ۱۳۹۹
مستمری بگیران بدبخت شدن رفت دیگه..
Iran (Islamic Republic of)
عرب زاده
۲۱:۵۴ ۰۲ تير ۱۳۹۹
کجا حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری همسان سازی و همتراز با شاغلان شده ؟
اتفاقا هیچ افزایشی نداشته مگر همان 15 درصد سالانه و الان تفاوت حقوق با شاغلان تقریبا یک سوم شده است
Iran (Islamic Republic of)
پرویز رخبری
۲۰:۵۶ ۳۰ خرداد ۱۳۹۹
نظر به اینکه دولت محترم در بودجه تامین اجتماعی دخل و تصرف.نموده واین قشر ضعیف را در این وضعیت اسفبار قرار داده باید هر چه سریع تر بدهی خود را به تامین اجتماعی پرداخت کند تا باز نشسته محروم بتوانند نیاز های اولیه زندگی خود را تامین کنند
Iran (Islamic Republic of)
میلا
۰۹:۵۰ ۳۰ خرداد ۱۳۹۹
صدای ما بازنشستگان لشگری ک مظلوم واقع شدیم رو ب گوش مسئولین برسونید این همه زحمت کشیدیم برای این کشور جواب زحمتمون اینه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۸ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹
عجبا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۳ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹
اخە خودتون میتونین با این حقوق زندگی تون بچرخونین خرج خانوادتون رو بدین فقط یک ماە بااین حقوق بایین زندگی کنین بعد حرف بزنین خدا ازسرتون نگذرە تاکی مارو شرمندە خانوادە میکنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۰۰ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹
مجبوریم بریم سر کاری که بعدا تامین اشتباهی بهمون حقوق بده اصلا یک میلیون وپانصد پولی نیست که بخوایم بخاطرش سی سال بیمه بدهیم فقط شغل ازاد با یک معامله اندازه یک سال حقوق تامین اشتباهی درامد داریم
United States of America
ناشناس
۰۲:۳۱ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹
قانون بازنشستگی پیش ازموعدبا بیست وپنج سال خدمت کارکنان دولت راکه هم مجلس وهم شورای نگهبان تاییدکرده چرااجرانمی کنیدتادرعوض این همه جوان فارغ التحصیل بیکارجذب بازارکارشوند آیاپرداخت بیمه بمدت 25سال مدت کمیه لطف کنیدبخشنامه بازنشستگی پیش ازموعداجرایی نمایند.
Iran (Islamic Republic of)
ش
۰۰:۴۴ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹
چطور حقوق لشگری و کشوری قبل سال مشخص شد؟ولی تامین اجتماعی بازنشستگانش آدم نیستن؟حق حیات ندارن؟ گناه ما چیه.؟
-
م م
۲۳:۴۶ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
فقط دورغ دروغ دروغ چرا تو این مملکت یکی مثل مرد حرف نمی زند
-
مهرداد مختاری
۲۳:۳۳ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
من نمی دانم کی بداد این بازنشستها باید برسدحقوقه 1670چی میشد بازنشستی که عروس و داماد دارد چی میشد این حقوق باید بگی گفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۰ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
سه ماه ازسال گذشته اینها که میگفتن امسال هیچ چیزی گران نمیشه نظارت داریم همش حرف حرف.تازه با این همه جلسه و پیگیری بازنشسته هاوکارگران تازه در این حد اضافه شد.واقعاکه.کسری بودجه فقط برای بازنشسته هاست.برای بقیه بودجه دارند که زیاد بشه حقوقشون.بااین گرانی وتورم که هرسال وضع داره بدتر میشه بااین حقوق کم نمیشه زندگی کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۴ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
دروغ دولت مردان همسان سازی نیز دروغ است
Iran (Islamic Republic of)
E
۲۲:۴۳ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
من شخصاً هرلحظه به چهره پدرم نگاه میکنم که چطور توفشار بار زندگی هست.. ازخدا میخام اونایی که نمی‌ذارن بازنشسته‌های تامین اجتماعی رنگ آرامش ببینم.. رنگ آرامش نبینن
آخرین اخبار