رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: ۹۰ درصد علائم بیماری سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا مشترک است و باید در این خصوص مراقبت‌های لازم را به کار گرفت.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، سید راشد جزایری رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: از آنجا که هر سه ویروس سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا از یک خانواده هستند علائم این سه بیماری تا ۹۰ درصد مشترک است و باید در این خصوص مراقبت‌های لازم را به کار گرفت.

او افزود: با این وجود برخی علائم متفاوت می‌تواند در تشخیص ویروس کرونا نسبت به دو ویروس آنفلوآنزا و سرماخوردگی موثر باشد و از مراجعات غیرضروری مبتلایان به مراکز بهداشتی و درمانی جلوگیری کند.


بیشتر بخوانید


جزایری اضافه کرد: سرماخوردگی و آنفلوآنزا با تب مقطعی، سرفه‌های همراه با خلط، آبریزش بینی و سردرد خفیف همراه است، اما علائم ویروس کرونا شامل سردرد‌های دائمی شدید، سرفه‌های خشک و بدن درد شدید است.

او با بیان اینکه فصل سرما در چهارمحال و بختیاری زودرس و طولانی است ادامه داد: هرگونه علائم مبنی بر سرماخوردگی به ویژه در فصل پاییز و زمستان برای ما به منزله احتمال ابتلا به ویروس کرونا است از همین‌رو به مردم توصیه می‌شود تا چنانچه با هرگونه علائمی در این خصوص مواجه شدند با مراجعه با سامانه salamat.gov.ir و پرکردن فرم‌های خوداظهاری، کارشناسان را در تشخیص ویروس کرونا و جلوگیری از شیوع آن در سطح جامعه یاری دهند.

جزایری گفت: چنانچه علائم ثبت شده نگران‌کننده باشد بهورزان و مراقبین سلامت ظرف ۲۴ ساعت با شماره ۴۰۳۰ با فرد موردنظر تماس می‌گیرند و برای تعیین زمان و مکان مراجعه به مرکز درمانی مشخص با وی هماهنگی می‌کنند.

او با تاکید بر تهویه مناسب ادارات، نهاد‌های عمومی و منزل‌های مسکونی در فصل پاییز و زمستان افزود: تهویه نامناسب بیشترین تهدید برای شیوع هر سه ویروس در فصل سرما است.

جزایری با بیان اینکه خودمراقبتی از جمله شست‌وشوی دست‌ها و استفاده از ماسک بهترین روش جلوگیری از ابتلا به ویروس‌های کرونا و آنفلوآنزا است، اضافه کرد: هرگونه اقدام عالمانه و آگاهانه در جهت سلامتی به عنوان خودمراقبتی تعبیر می‌شود.

او، تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیه مناسب را گام دیگری برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی دانست و گفت: اگرچه نمی‌توان تغذیه خاصی را برای پیشگیری از کرونا، آنفلوآنزا و سرماخوردگی تجویز کرد، اما با استفاده از مواد خوراکی ویتامین‌دار، میوه‌ها و سبزی‌ها می‌توان تا حدی سیستم ایمنی بدن را در برابر ویروس‌ها تقویت کرد.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.