سرنوشت انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا سرانجام پس از وقفه‌ای غیرقابل‌فهم در شمارش آراء روشن‌ و نامزد دموکرات‌ها رسما پیروز این انتخابات شد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، از آنجایی‌که هنوز دونالد ترامپ، شکست در انتخابات را نپذیرفته و همچنان او و هوادارانش بر وقوع «تقلب گسترده» در انتخابات اصرار دارند، شاید جمع‌بندی درباره دلایل پیروزی بایدن و شکست ترامپ و پیامد‌های نتیجه اعلامی در سیاست داخلی و خارجی این کشور کمی عجولانه باشد، اما با نگاهی گذرا به شعار‌ها و رفتار‌های جو بایدن در دوران تبلیغات انتخاباتی، تا حدی بتوان دورنمای دولت آینده آمریکا را ترسیم کرد.

اگر فرض پروژه‌ای بودن و "انتخاب سیستمی" بایدن برای «خلاص‌شدن نظام آمریکا از جرثومه‌ای مثل ترامپ" را کنار بگذاریم، شاید بحران همه‌گیری کرونا و مرگ هزاران آمریکایی برگ برنده و اصلی نامزد دموکرات‌ها در جلب اکثریت آرای مردم این کشور باشد.

بایدن در تبلیغات انتخاباتی، عمده تمرکز و حملات خود را بر ناتوانی دولت ترامپ در مدیریت بحران کرونا قرار داده بود و بامداد امروز هم در اولین سخنرانی‌اش پس از اعلام پیروزی تأکید کرد که نخستین و فوری‌ترین برنامه دولت انتقالی او تشکیل ستادی ویژه برای مدیریت این ویروس مرگبار است.

آمریکا هم‌اکنون با ۱۰ میلیون و ۱۸۲ هزار نفر مبتلا و نزدیک به ۲۴۴ هزار مرگ کرونایی، همچنان قرمزترین کشور جهان در زمینه بحران کروناست.

در عرصه سیاست خارجی، انتقاد اصلی دموکرات‌ها و جو بایدن به «انزواطلبی» دولت ترامپ و «ایجاد شکاف بین متحدان آمریکا» بود. اگر تاریخچه دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان و همچنین جدل‌های لفظی ترامپ و بایدن در چند ماه گذشته را مد نظر قرار دهیم، احتمالا ورود بایدن به کاخ سفید، از پیروزی‌های بزرگ چینی‌ها در عرصه بین‌المللی است و باید منتظرِ کاهش سطح درگیر‌ها بین واشنگتن و پکن در ماه‌های آینده باشیم. اما به احتمال زیاد آمریکایِ بایدن همانند دوران اوباما به جای درگیری با چین، به افزایش تنش‌ها با روسیه دامن خواهد زد. برخلاف دوران ترامپ، همگرایی بیشتر بین اروپا و آمریکا هم قابل تصور است.

در اعلام وفاداری هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات به «تأمین امنیت» رژیم صهیونیستی و حکومت سعودی، صرف‌نظر از هر تغییر و تحول داخلی آمریکا نباید شک کرد، بنابراین در زمینه «مسئله فلسطین» نباید منتظر تغییر و تحول چشمگیری باشیم و احتمالا روند کنونی و نادیده‌گرفتن حق فلسطینی‌ها و پافشاری آمریکا بر طرح ظالمانه «معامله قرن»، با عناوینی دیگر ادامه خواهد داشت.

اما اگر موضع‌گیری بایدن و دموکرات‌ها در زمینه پرونده «جمال خاشقجی» و معرفی «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان به عنوان آمر پرونده خاشقجی «صادقانه» باشند، احتمالا روز‌های ناروشنی در انتظار ولیعهد جاه‌طلب سعودی باشد و دموکرات‌ها در ادامه سیاست‌های مخرب آمریکا در منطقه، کارکردن با مخالفان بن سلمان در عربستان را بیشتر ترجیح خواهند داد.

بنا بر طبیعتِ درهم‌تنیدگی روابط قدرت در عرصه بین‌المللی، قطعا کشور‌های دیگر نیز به فراخور نزدیکی و دوری به جریان‌های سیاسی در واشنگتن، متأثر از جابه‌جایی قدرت در کاخ سفید خواهند بود.

نمی‌توان به پیامد‌های نتیجه انتخابات آمریکا اشاره کرد و این سوال را نپرسید که «پیروزی بایدن و شکست ترامپ چه معنایی برای ایران خواهد داشت؟».

جمهوری اسلامی ایران بر اساس تجربه تاریخی و ماهیت انقلاب بزرگ اسلامی ۱۳۵۷، راهبرد مواجهه با آمریکا را بر این اصلِ اصولی و استوار قرار داده که کلیت نظام سیاسی آمریکا، فارغ از هرگونه جابه‌جایی قدرت در کاخ سفید، ماهیتی ظالمانه و استعماری دارد و حداقل با تجربه ۴ سال گذشته درستی این فهم و برداشت از نظام آمریکا در عمل ثابت شده است.

دولت ترامپ در ۴ سال گذشته با خروج یک‌جانبه از توافق بین‌المللی برجام، با توهم به‌زانو درآوردن ایران، ذیل عنوان سیاست «فشار حداکثری» بیشترین و ظالمانه‌ترین تحریم‌های تاریخ را علیه مردم ایران اعمال کرد، اما به گواه بسیاری از تحلیلگران و ناظران سیاسی، کارزار همه‌جانبه تحریمی علیه ایران رسماً شکست خورده و آمریکا باید مردم تاریخ‌ساز ایران را نه با زبان زور و قلدریِ ترامپی که باید با زبان احترام و کرامت مخاطب قرار دهد.

از این منظر خروج ترامپ از کاخ سفید را می‌توان تلاش نظام آمریکا برای خروج از این بن‌بست خودساخته و برگشت به میز مذاکره تفسیر کرد. ایران، اما بار‌ها رسماً و علناً تأکید کرده پیش‌شرط آغاز هرگونه مذاکره‌ای برای حل‌وفصل مسائل فی‌مابین، برگشت بی‌چون‌وچرای آمریکا به توافق برجام و جبران خسارت‌های تحمیل‌شده به مردم ایران در سال‌های گذشته است و قطعاً با ورود بایدن تغییری در این سیاست ایجاد نمی‌شود و اصطلاحاً توپ الان در زمین آمریکاست که چگونه تصمیم‌گیری کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۴ ۲۰ آبان ۱۳۹۹
سالهاست دقیقا همین حرفهای تکراری را شنیدم . خدا از سر تقصیرتان نگذرد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۱ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
شماهم بهش تبریک بگید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۴ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
معنای آن برای کشور طی مسیر دیپلماسی و بیهوده دوباره برای انجام نشستهای بی ارزش برای کشور و با ارزش برای آمریکا و غرب به منظور تضعیف ایران عزت ایران فقط و فقط با اتکا به توان داخلی است و هر سیاست مداری غیر از این فکر کند یا مغرض است و یا ناتوان و بی سواد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۳ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
این کشور مسئول دل سوز میخاد که کسانی هستن که دارن به ملت ظلم میکنن ولی حکومت برای یک سیاه موست درامریکا دلسوزی فقط میکنه ومردم مظلومه خودشو ول کرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۹ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
ترامپ هنوز حدود 3 ماه دیگر رییس جمهور هست می تواند تحریم ها بیشتری علیه ایران انجام دهد مخصوصا حالا که رای هم نیاورده چطور شد دولت ما یک دفعه دلار وطلاا و... امد پایین پس دولت می تواند قیمت ها را پایین بیاره خودیش نمی خواهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۶ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
خر همان خره پالانش عوض شده.ولی همین که ترامپ گورشو گم کرد خیلی خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۲ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
سلام به زحمتکشان این باشگاه خبرنگارآی مسئولی که پشت میزریاست نشستی رهبری بایدچقدربگن علاج مشکل داخل کشوراست بایدوابستکی اقتصادکشور. به دلاریاقطع کنیم یاحداقل کم کنیم سگ زردبرادرشغاله ترامپ نباشه هرکس دیگه ای .....اینهاسیاستشون. به زانودراوردن ایران کشاندن ایران به مذاکره باخفت وواری خواهشاجهادی عمل کنین آی اونی که جاهای حساس تصمیم گیری کشورنشستی چشم امیدبه امریکاندوزدربرجام همه چی مشخص شداینهابااصل نظام مشکل. دارن .حتی معیشت مردم گرونگهداشتن میخوان سامانه موشکی تقدیمشون کنی .....به خداوندی خدامن نه سپاهی ام نه بسیجی حاضرم ازگرسنگی بمیرم اماتن به ذلت دوستی باامریکاندهم باتوکل به خدواندبزرگ به به کارگرفتن ادمای نخبه سیاسی .افتصادی ازهمه مهم ترجهادی ازاین مشکل هم به حول وقوه الهی عبورخواهیم کرد......نظرمن وپخش کنین همه بخونن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
نفت نشه فروخت صادرات نشود کرد از جیپ تو مالیات میگیرن بنزین 3000 تومنی ازتو میگیرن هر کاری کنی باید بهاشو بدی دولت چون منابع و خرجشون مردمی میشه ن از فروش نفت و معادن و ......... اقتصاد داخلی یا اقتصاد خارجی یا هر دوی انها وقتی فشار باشه و کلی نبینیم مشکل خواهیم داشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۸ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
کاملاً درسته هیچ خیری از آمریکا به ما نرسیده و نخواهد رسید نه الان ( بعد از انقلاب ) بلکه در طول تاریخ که آمریکا کشف و یک سری اراذل و اوباش اروپا با قتل عام بومیان آنجا آمریکای جدید را بوجود آورده اند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۰ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
از سایت سیاست روز کپی کردید منبع هم نزدید. خیلی رو دارید واقعا
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۰۷:۴۰ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
سلام.دوست عزیز بهتر بود قبل از اتهام‌زنی کمی دقت می‌کردید. سیاست روز مطلب ما را کار کرده و اتفاقا با منبع باشگاه خبرنگاران جوان و نه اینکه ما مطلب سیاست روز رو کپی کردیم. به لینک زیر مراجعه کنید.


http://www.siasatrooz.ir/visbhfnbqhu1r.ush0p5brf.iur.html
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۶ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
اگر به امید این نامردهای تاریخ بنشنیم وباز به دولارهای نفتی فکر کنیم حس تولید در داخل که با فشار تحریمها ایجاد شده از بین می رود .واین تحدید است .تحربم فشار اگرچه تلخ است ولی نگاه به داخل را تروبج میداد.
Canada
ناشناس
۰۶:۳۴ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
70 میلیون نفر به ترامپ رای دادند و
73 میلیون به بایدن رای دادند
مشکل اینجاست که در امریکا
نژادپرستان نصف جمعیت هستند
چند دستیگی بوجود امده که
خطرناک است و اتحادشون را به خطر میاندازد
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۶:۲۹ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
بنام خداوند جان و خرد :
چه ترامپ ملعون تروریست چه جوبایدن موذی خبیث هردوتاشون از اهالی جهنم هستند و از پایه گذاران ظلم و ستمگری و بی عدالتی و تبعیضگری و تروریست و تروریست پروری و دستان خبیثشان به خون هزاران هزار مظلوم و بی گناه در سر تا سر جهان آلوده است ، جوبایدن موذی دروغگوی آب زیر کاه بزن درروی تروریست پرور پایه گذار تحریمهای ظالمانه جهانی تبعیضگر بی عدالت هم نمی تواند کشور آمریکا را از جنگهای داخلی پی در پی نجات دهد کشور آمریکا رو به فروپاشی و تجزیه و انحطاط است و به سه کشور مستقل تقسیم خواهد شد کشور آمریکای نژادپرستان جمهوری خواهان فاشیستها کشور آمریکای دمکراتها و کشور آمریکای قانون مند حقوق بشرانه عدل و عدالت بدون تبعیضگری مومنین مستضعفین رنگین پوستان از هر نژادی که در آن فقر تهی دستی و محرومیت و فساد فحشا و بی بندباری دزدی و اراذلین اوباش اشرار و حق خوران و حق کشان مظلوم کشی و شکنجه گری بی عدالتی و تبعیضگری و باند بازی و حزب و جناه بازی درآن وجود نخواهند داشت و ثروت ملیشان به صورت صحیح مابینشان تقسیم خواهد شد .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۶ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
تو چرا فکر میکنی خودت خیلی متفکری و دیگران بی فکر بهتره این تفکر رو از خودت شروع کنی که مطمئنا در توانت نیست واسه همینم مثل اکثر آدما از دیگران توقع چیزی رو داری که خودت در انجامش ناتوانی
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۶:۱۳ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
بنام خداوند جان و خرد :
جوبایدن موذی دروغگوی آب زیر کاه بزن درروی تروریست پرور پایه گذار تحریمهای ظالمانه جهانی تبعیضگر بی عدالت هم نمی تواند کشور آمریکا را از جنگهای داخلی پی در پی نجات دهد کشور آمریکا رو به فروپاشی و تجزیه و انحطاط است و به سه کشور مستقل تقسیم خواهد شد کشور آمریکای نژادپرستان جمهوری خواهان فاشیستها کشور آمریکای دمکراتها و کشور آمریکای قانون مند حقوق بشرانه عدل و عدالت بدون تبعیضگری مومنین مستضعفین رنگین پوستان از هر نژادی که در آن فقر تهی دستی و محرومیت و فساد فحشا و بی بندباری دزدی و اراذلین اوباش اشرار و حق خوران و حق کشان مظلوم کشی و شکنجه گری بی عدالتی و تبعیضگری و باند بازی و حزب و جناه بازی درآن وجود نخواهند داشت و ثروت ملیشان به صورت صحیح مابینشان تقسیم خواهد شد .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۶:۰۶ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
بنام خداوند جان و خرد :
جوبایدن موذی دروغگوی آب زیر کاه بزن در رو تروریست پرور پایه گذار تحریمهای ظالمانه جهانی تبعیضگر بی عدالت هم نمی تواند کشور آمریکا را از جنگهای داخلی پی در پی نجات دهد کشور آمریکا رو به فروپاشی و تجزیه و انحطاط است و به سه کشور مستقل تقسیم خواهد شد کشور آمریکای نژادپرستان جمهوری خواهان فاشیستها کشور آمریکای دمکراتها و کشور آمریکای قانون مند حقوق بشرانه عدل و عدالت بدون تبعیضگری مومنین مستضعفین رنگین پوستان از هر نژادی که در آن فقر تهی دستی و محرومیت و فساد فحشا و بی بندباری دزدی و اراذلین اوباش اشرار و حق خوران و حق کشان مظلوم کشی و شکنجه گری بی عدالتی و تبعیضگری و باند بازی و حزب و جناه بازی درآن وجود نخواهند داشت و ثروت ملیشان به صورت صحیح مابینشان تقسیم خواهد شد .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۹ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
ما یک ملت آزاد و مستقل و عزتمندی هستیم و هیچ اعتنایی به حوادث آمریکا نباید بکنیم .
۱۲۳۴
آخرین اخبار