مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: راه‌اندازی و تأسیس شرکت تعاونی زعفران کاران در استان یک اولویت است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، طهمورث فتاحی مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: راه‌اندازی و تاسیس شرکت تعاونی زعفران‌کاران در استان یک اولویت است که کشاورزان زعفران‌کار باید با جمع کردن سرمایه‌های خُرد خود این شرکت را فعال کنند تا زمینه برای راه‌اندازی و تاسیس کارخانه فراوری فراهم شود.

او افزود: برای تولید زعفران در استان نقشه راه و برنامه مدیریت صحیح وجود ندارد و باید راهبرد و سیاستگذاری تولید و بسته‌بندی زعفران در استان تدوین شود.


بیشتر بخوانید


فتاحی اضافه کرد: هم اکنون شش مجوز برای راه‌اندازی کارگاه‌های کوچک بسته‌بندی محصول زعفران در استان صادر شده است، اما هنوز کارگاه یا واحد فراوری محصول زعفران در استان فعال نشده است.

او با تاکید بر اینکه برای راه‌اندازی یک کارخانه فراوری و بسته بندی کوچک، اما مجهز، به بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال سرمایه نیاز است ادامه داد: با توجه به اینکه مجموعه تولید زعفران و کلاله زعفران در استان کمتر از یکهزار کیلوگرم است، راه‌اندازی و فعال کردن این کارخانه کوچک صرفه اقتصادی ندارد.

فتاحی گفت: نبود یک برند معتبر نیز از مشکلات زعفران‌کاران استان است که در صورتی که کشاورزان زعفران‌کار استان برند این محصول را نیز دریافت کنند، قابل رقابت با برند‌های مطرح نیست و این امر نیاز به فرهنگ‌سازی و سرمایه‌گذاری دارد.

او با تاکید بر اینکه ایران به عنوان بزرگترین تولیدکننده زعفران جهان است افزود: زعفران کشور با برند معروف اسپانیا و زعفران دبی در کشور‌های خارجی به فروش می‌رسد و مشکل برند در کشور ما یک مشکل سراسری است.

فتاحی به سرمایه‌گذاری دولتی یا موسسات غیردولتی، نیمه دولتی و خصوصی و نهاد‌های مختلف برای سرمایه‌گذاری احداث این کارخانه تاکید کرد و گفت: توسعه سطح زیرکشت زعفران و سرمایه‌گذاری در این حوزه نیازمند مدیریت صحیح و احداث یک واحد فراوری یا کارخانه است.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.