تولید انبوه بذر هسته سیب‌زمینی با تکنولوژی کشت بافت گیاهی در اردبیل

رئیس مرکز نوآوری و رشد واحد‌های فناوری دانشگاه محقق اردبیلی از تولید انبوه بذر هسته سیب‌زمینی (مینی‌تیوبر) با استفاده از تکنولوژی کشت بافت گیاهی در اردبیل خبر داد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، برومند صلاحی، رئیس مرکز نوآوری و رشد واحد‌های فناوری دانشگاه محقق اردبیلی گفت: شرکت آرتا زرینه کشت آریا مستقر در مرکز نوآوری و رشد واحد‌های فناوری دانشگاه محقق اردبیلی، با استفاده از تکنولوژی کشت بافت گیاهی موفق به تکثیر انبوه گیاهچه‌های ارقام مختلف سیب‌زمینی و تولید بذر هسته سیب‌زمینی (مینی تیوبر) شده است.

او افزود: آزمایشگاه کشت بافت گیاهی این شرکت در ساختمان مرکز رشد واحد‌های فناوری دانشگاه محقق اردبیلی قرار دارد و به صورت روزانه به تکثیر گیاهچه ارقام مختلف سیب‌زمینی می‌پردازد.

رئیس مرکز نوآوری و رشد واحد‌های فناوری دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه گیاهچه‌های تکثیر شده در این آزمایشگاه، به منظور تولید مینی‌تیوبر به گلخانه‌های اصفهان و اردبیل ارسال می‌شود، اظهارکرد: علاوه بر تولید مینی تیوبر سایر کلاس‌های بذری سیب‌زمینی نیز در مزارع مختلف توسط این شرکت تولید می‌شود و غده بذری تولید شده توسط این شرکت در اختیار کشاورزان سیب‌زمینی‌کار استان‌های مختلف کشور قرار گرفته که بازدهی بسیار مناسبی داشته است.

صلاحی ادامه داد: با توجه به اینکه استان اردبیل یکی از قطب‌های اصلی تولید سیب‌زمینی در کشور بوده و از لحاظ اقلیمی برای تولید سیب‌زمینی با کیفیت مناسب است، ارائه بذر سیب‌زمینیِ با کیفیت و بازدهی بالا، گامی موثر در رونق صنعت کشت سیب‌زمینی در این استان و نیز در کشور خواهد بود.

مدیر آزمایشگاه شرکت آرتا زرینه کشت آریا هم گفت: گیاهچه‌های سیب‌زمینی موجود در آزمایشگاه این شرکت، در شرایط استریل و عاری از هرگونه عوامل پاتوژن از جمله ویروس، قارچ و باکتری تکثیر می‌شوند و از بازدهی کشت بسیار خوبی برخوردار هستند.

محسن گلناری ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت تولید غده بذری مینی‌تیوبر این شرکت سالانه در حدود ۲۸۰ هزار غده می‌باشد و این مقدار تا آخر سال ۱۴۰۰ به ۴۰۰ هزار غده و در سال ۱۴۰۱ به ۶۰۰ هزار غده خواهد رسید.

او افزود: با حمایت های مسئولان دانشگاهی و استانی زمینه توسعه آزمایشگاه و گلخانه این شرکت و افزایش ظرفیت تولید و اشتغال افراد بیشتری در استان فراهم خواهد شد.

سالانه ۷۷۰ تا ۸۰۰ هزار تن محصول سیب‌زمینی در استان اردبیل تولید می‌شود که معادل ۲۰ درصد مجموع محصول تولید شده در کشور است.

نیاز استان اردبیل به سیب زمینی حدود ۱۸۴ هزار تن است و مازاد نیاز استان به استان‌های دیگر و نیز به کشور‌های جمهوری آذربایجان و روسیه صادر می‌شود.

سیب‌زمینی تولید شده در این استان از لحاظ کیفیت، درصد ماده خشک، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در جایگاه برتر کشور قرار دارد، این محصول تولیدی اردبیل جزو محصول پاک به شمار می‌رود و از نظر کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیب زمینی تولیدی کشور‌های اروپایی است.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.