سلیمانی گفت: طبق پیش‌بینی‌های انجام شده تا پایان سال بین ۱۵ الی ۲۰ میلیون دوز واکسن رازی تولید و به بازار عرضه می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود سلیمانی، مسئول انجام مطالعات بالینی واکسن رازی، در برنامه «سلام تهران» دربارۀ روند مطالعاتی واکسن رازی، اظهار کرد: در حال حاضر، این واکسن در مرحله تست فاز دوم است. بعد از عبور از مرحله فاز دوم و گزارش دقیق آن را تا هفته بعد به سازمان غذا و داروی کشور خواهیم داد.

او افزود: مقدمات انجام فاز سه صورت گرفته است و بلافاصله بعد از تایید، این مرحله را در اواخر مرداد شروع می‌کنیم. زمان پیش‌بینی شده برای انجام مرحله فاز سوم حدود سه الی شش ماه است، ولی خوشبختانه ما در مرحله اول و دوم، مطالعات مفصلی در زمینه واکسن رازی داشتیم.

 سلیمانی با اشاره به زمان تولید اولین واکسن رازی، گفت: با اطلاعاتی که از ژنوم ویروس کرونا در دی ۹۸ در اختیار ما قرار داده شد، شروع به تولید واکسن رازی کردیم. اولین واکسن در اسفند ۹۸ تولید شد و همان زمان مطالعات حیوانی آن آغاز شد. از اردیبهشت‌ ۹۹ نیز مطالعات روی ۲۰ میمون صورت گرفت و تقریبا تا شهریور ۹۹ نتایج مثبت حیوانی در دسترس بود. واکسن رازی یک واکسن نو ترکیب است.

مسئول انجام مطالعات بالینی واکسن رازی دربارۀ مقدمات مطالعاتی واکسن ادامه داد: تست‌های این واکسن در سه بخش انجام شد. مرحله اول شامل اندازه‌گیری پادتن‌های اختصاصی، مرحله بعد ارزیابی عملکردی پادتن‌ها در خون و اثرگذاری آن.

او ادامه داد: درصد ایمنی این واکسن‌ها زمانی مشخص می‌شود که در بالین امتحان شوند. به این معنا که در پایان بررسی کنیم از ۱۰۰ نفری که واکسن را دریافت کردند، چند نفر بیمار شده‌اند.

سلیمانی در رابطه با زمان ورود این واکسن به چرخه عمومی واکسیناسیون، گفت: با توجه به این مسئله که در فاز اول با تعداد ۱۳۳ نفر، مرحله دوم با ۵۰۰ نفر داوطلب انجام شد؛ در فاز سه با طراحی جدید و مقایسه با واکسن‌های دیگر، دسترسی تعداد زیادی از افراد به این واکسن در شهریور ماه مهیا می‌شود و در مرحله تزریق اضطراری قرار می‌گیرد.

او یادآوری کرد: برنامه‌ریزی شده که از شهریور ماهیانه حدود یک میلیون دوز و از آذر ماهانه حدود ۳ میلیون دوز واکسن آزاد شود. طبق پیش‌بینی‌های انجام شده تا پایان سال بین ۱۵ الی ۲۰ میلیون دوز از این واکسن تولید و به بازار عرضه می‌شود.

سلیمانی درپایان دربارۀ چرایی تعدد واکسن‌های ایرانی کرونا، گفت: در ابتدا باید گفت که ما امید زیادی برای تهیه واکسن از بازار‌های جهانی نداشتیم به همین دلیل نمی‌توانستیم جلوی کسانی که در داخل می‌خواستند به تولید واکسن ورود کنند را بگیریم. شرکت‌هایی مثل فایرز، خط تولید واکسن‌ها را داشته و فقط نیاز به فرمول یابی آن داشت؛ اما در ایران ممکن بود یک گروه مثل تولیدکنندگان واکسن رازی بتوانند فرمول را کشف کنند، اما در تولیدش مشکل داشتند؛ بنابراین ما باید به تولید داخلی اتکا کرده و به متخصصان اجازه ورود می‌دادیم.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
طرفدار باران کوثری از بهمن ۹۹ برای همیشه و تا ابد
۰۲:۲۲ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
الکی میگه...!
Canada
....
۲۳:۵۳ ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
دروغ 13 جدید چی دارید.این دیگه قدیمی شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۷ ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
واقعا؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۲ ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
خواهشمندایم هر زمان که تولید و آماده توزیع شد در مورد آن سخن بگویید به قدر کافی با واکسن کوو برکت و پاستور صابون به شکم زدیم دیگه کافی است لطفاً با این آمار با ذهن ما بازی نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۸ ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
کی میزنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۸ ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
شماها فقط تولید کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۷ ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
تاآنموقع ما مردیم .به ورد نسل‌های بعدی می خورد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۵ ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
کی میزنید پس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۱ ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
این واکسن های جور واجور چیه!؟! که امنیت پایین وتأیید نشده، هسته!؟! دوتا واکسن خوب خارجی رابرای مردم بیاورید تا مردم سردرگم ومشوش نباشند وبه دلخواه وآرامش، واکسن بزنند!!! چراهمه ی کارا رامشکل می کنید!؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۹ ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
تا پایان سال که همه میگیرن. یا میمیرن یا خوب میشن. دیگه احتیاج به واکسن نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۴ ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
این چه واکسنی هست که اطراف ما هرکسی میزنه حالش خیلی بد میشه تا پای مرگ میره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۳ ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
از اطرافیان ما نزدیک به ده نفر ( سالمند، بیمار خاص و کادر درمان) زدن و حتی یک مورد هم حالش بد نشده و تا پای مرگ نرفته!! سینوفارم، آسترازنکا و اسپوتینک زدن. بیشتر سینوفارم. لطفا مغرضانه نظر ندید.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۲:۳۵ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
واکسن آسترازنکا خیلی عوارض وخیم داشته توی دنیا. کلا واکنش های زیادی ایجاد میکنه تو بدن.
Iran (Islamic Republic of)
طرفدار باران کوثری از بهمن ۹۹ برای همیشه و تا ابد
۰۲:۲۵ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
من آمپول نخواهم زد
Iran (Islamic Republic of)
حسن نایبی
۲۰:۵۷ ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
پایان 1400 همه مردیم دیگه خخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۳ ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
احتمالا کرونا ریشه کن شه به حول و قوه الهی واکسنهای ایرانی به تولید انبوه میرسن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۲ ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
چه فایده، تا اخر ۱۴۰۰ هزاران نفر از هموطنان فوت کرده اند، شما هر چه سریعتر واکسن وارد کنید، از برکت هم که این قدر قول دادید خبری نشده، به فکر جون مردم باشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۸ ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
مثل اینکه وظیفه مرکزشما و پاستور تولید واکسن و سرم است!!! آن وقت باید بنیاد برکت بیاید و واکسن تولید کند!!!پس غیرت شما کجا رفته که در خواب بودید با آن همه دکتر و متخصص و آزمایشگاه....
۱۲
آخرین اخبار