وزیر امور خارجه آمریکا اعتراف کرد که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران اشتباه بسیار بزرگی بوده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با وال‌ استریت ژورنال که شامگاه سه‌شنبه پخش شد، گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران اشتباه بسیار بزرگی بود.

آنتونی بلینکن در ادامه افزود: «همچنان اعتقاد داریم که دیپلماسی بهترین راه برای حل چالش هسته‌ای ایران است».

وزیر خارجه آمریکا مدعی شد: «فرصت برای بازگشت ایران به تعهدات خود در توافق هسته‌ای بدون پایان باقی نخواهد ماند».

ابراز ندامت وزیر امور خارجه آمریکا از خروج از برجام در حالی ابراز می‌شود که دولت کنونی آمریکا همچنان سیاست فشار حداکثری دولت پیشین آمریکا علیه ایران را حفظ کرده و برای احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵، حاضر به برداشتن تمام تحریم‌های اعمال شده علیه ایران در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ و پس از خروج از برجام نیست.

بلینکن در ادامه مصاحبه خود به چالش اوکراین نیز اشاره کرد و گفت در صورتی که روسیه به سرزمین‌های اوکراین حمله کند، واشنگتن کمک‌های دفاعی بیشتری به کی‌یف خواهد کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد: «امیدواریم که روسیه اقدامات خصمانه بیشتری علیه اوکراین اتخاذ نکند».

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا نیز شامگاه سه‌شنبه در کنفرانسی خبری گفت که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه تلفنی با «ولودمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین گفت‌وگو خواهد کرد.

او افزود: «در جریان گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور آمریکا و روسیه، بایدن به پوتین گفت در صورت حمله روسیه به اوکراین، آمریکا آماده اتخاذ اقداماتی است که در سال ۲۰۱۴ آن‌ها را انجام نداده است».

سالیوان اضافه کرد که آمریکا همچنان به ارائه تسلیحات دفاعی به اوکراین ادامه خواهد داد.

آینده برجام پس از خروج یک جانبه آمریکا از این توافق در مه ۲۰۱۸ و تحریم‌های یک جانبه آمریکا بر صادرات نفت ایران مورد تردید قرار گرفت. پس از آن برخی دیگر از اعضای توافق و اول از همه اروپایی‌ها نیز تعهدات خود را در فضای اقتصادی نادیده گرفتند و در نتیجه باعث شد که توافق در شکل فعلی خود بی معنی باشد؛ بنابراین ایران شروع به کاهش تدریجی تعهدات خود در توافق کرد.

کمیسیون مشترک برجام از ماه آوریل برای یافتن راه‌های احیای توافق هسته‌ای در شکل اولیه خود شش نشست برگزار کرده است. طرف‌ها درباره چشم انداز بازگشت احتمالی آمریکا به توافق، گام‌های لازم برای تضمین تبعیت کامل ایران از مفاد برجام و مسائل مربوط به لغو تحریم‌های ضد ایران بحث می‌کنند.

طرف‌های مذاکره کننده اواخر ماه ژوئن برای یک دوره کوتاه گفت‌وگو‌ها را متوقف کردند، اما از سرگیری مذاکرات به خاطر انتخابات ریاست جمهوری ایران و تشکیل دولت جدید به تعویق افتاد. دور هفتم گفت‌وگو‌ها ۲۹ نوامبر در وین آغاز شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۰۹ دی ۱۴۰۰
پایان ابر قدرتی امریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۳ ۲۰ آذر ۱۴۰۰
خب به اشتباهتون ادامه ندین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۴۹ ۱۸ آذر ۱۴۰۰
دلمون به چی خوش می کنند ؟ اعتراف یه اشتباه پنج سال قبل یه بلوند ، چه فایده که با همین اشتباه به قول خودشان ، به اندازه 50 سال ( که همچنان هم ادامه دارد ) به اقتصاد و ملت و کشور ضربه زدند حال اعتراف چه فایده دارد؟ شاید می خواهند بگویند من نبودم دستم بود !؟ یا این که با بلد کردن این گفته خارجی ها مسکنی برای اوضاع داخلی فعلی بیان کرده باشیم !؟
آمریکا نابود است ولی تا نابودی آمریکا ما صد بار توسط خودی ها نابودیم.
اشتباه کردیم کافی نیست ، مجازات و جبران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۰ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
من می بینم که دلار هر روز گران تر و ریال هر روز بی ارزش تر میشه، پس امریکا به همین خاطر پشیمان شده و هی داره تحریمها را بیشتر می کنه!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۱ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
آمریکا قابل اعتماد نیست آمریکا قابل اعتماد نیست آمریکا قابل اعتماد نیست آمریکا قابل اعتماد نیست آمریکا قابل اعتماد نیست آمریکا قابل اعتماد نیست آمریکا قابل اعتماد نیست آمریکا قابل اعتماد نیست آمریکا قابل اعتماد نیست آمریکا قابل اعتماد نیست آمریکا قابل اعتماد نیست آمریکا قابل اعتماد نیست آمریکا قابل اعتماد نیست آمریکا قابل اعتماد نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۸ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
برو به جهنم یانکی
Germany
ناشناس
۲۰:۵۹ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
اقای وزیر اسرائیل محکوم به نابودی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۷ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
این حرفشان خیلی خطر ناک . راست میگه اگر ترامپ خارج نمیشدن اینها راحتر و سر سخترانه تر ما ر ا تحت فشار قرار می دادن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۶ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
اگر قیمت طلا به هرگرم ۲۵۰ هزار تومن.پژو ۲۰۶ به قیمت ۳۲ میلیون.دلار ۳۵۰۰.خونه متری ۳ تومن برگرده و به هر خونواده ایرانی ۱۰۰ میلیون تومن غرامت داده بشه همه چی برمیگرده به قبل از خروج آمریکا از برجام.وگرنه عذرخواهی چه دردی دوا میکنه؟اینهمه گرسنگی.فقر.شرمندگی.طلاق.عدم توانایی ازدواج عدم بچه داری از ترس پول.همه اینا تبعات خروج از برجام بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۴ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
سیاست های امریکا و اروپا در قبال ایران نادرست هستند امریکا قابل اعتماد نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۸ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
ترس برادر مزگ است در توافق با قدرت بهپیش بروید
که خدا باماست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۷ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
امریکا نابود است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۴ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
سلام.از دولت جناب آقای رئیس جمهور گرامی می‌خواهیم واردات خودرو بدون تعرفه گمرکی برای عموم مردم آزاد کنند تا انحصار داخلی شکسته و گرانی دههابرابری خودرو کاهش شدید یابد،اگر برای جان و مال مردم ارزش قائل هستند واردات خودرو را آزاد کنند،از نمایندگان مجلس می‌خواهیم نماینده مردم باشند نه نماینده جیب خود و قانون جدید واردات خودرو بدون تعرفه گمرکی برای عموم مردم را آزاد کنند،تا به احتکار و گران‌فروشی خودروسازان داخلی پایان داده شود،یقین داشته باشید قیمت‌ها کاهش شدید خواهد یافت.نصیروندگرمی.باتشکر
Canada
ناشناس
۱۸:۴۵ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
بلینگن جان
حالا کی باید هزینه اشتباه تون را بدهد
ملت ایران زمین
تنها اعتراف کردن
دردی را درمان نمیکند
باید با برداشتن تمام تحریم های عیر قانونی و اخلاقی و انسانی
جبران خسارت کنید
تا اعتماد ملت دینا را برگردانید
Germany
ناشناس
۲۱:۰۰ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
اسرائیل را با بمب اتم نابود می کنیم اقای وزیر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۲ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
کاش شما هم بلد بودید به اشتباهات تون اعتراف کنید.
Iran (Islamic Republic of)
مدافع حرم
۱۹:۵۰ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
امریکا هیچ زمانی قابل اعتماد نبوده هر جا پا گذاشته ان جا ویران شده است
۱۲۳۴
آخرین اخبار