مدیرکل دامپزشکی ایلام مطرح کرد؛

لزوم توجه به مسائل بهداشتی هنگام خرید جوجه رنگی و ماهی قرمز

مدیرکل دامپزشکی ایلام گفت: عدم رعایت نکات بهداشتی در مورد خرید و نگهداری از ماهی‌های قرمز سفره هفت سین و جوجه‌های رنگی سلامت افراد را به مخاطره می‌اندازد.

به گفته آقای رامین پورنجف، همه ساله اسفند ماه و در آستانه عید نوروز بازار خرید و فروش جوجه‌های رنگی و ماهی‌های قرمز در نقاط مختلف استان برپا می‌شود، بنابراین هرگونه سهل انگاری در خرید و نگهداری این حیوانات سلامت افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

شهروندان ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی و شهرداری خریداری و از خرید ماهیان مریض و بی حال و دارای لکه‌های سفید روی پوست بدن خودداری کنند.

 در صورت مریض و یا تلف شدن ماهی باید بلافاصله آن را از بقیه ماهی‌ها جدا کنند و دمای مناسب آب جهت نگهداری ماهیان زینتی ۲۶ - ۲۲ درجه سانتیگراد باشد.

در صورت استفاده از آب شرب شهری برای ماهی ها، آب باید از چند ساعت قبل در هوای آزاد قرار داده شود تا کلر موجود در آب از بین رود و سپس به تنگ آب ماهیان اضافه و هر بار فقط مقدار ۲۵ درصد کل آب ماهی تعویض شود.

 افراد دارای سابقه بیماری پوستی (آلرژی) برای دست زدن به ماهی و ظروف نگهداری آن از دستکش استفاده کنند.

 شهروندان از خریداری هرگونه خزندگان، دوزیستان، لاکپشت و حلزون که به طور معمول همراه با ماهی و جوجه‌های رنگی به فروش می‌رسند، اجتناب ورزند.

 لاک پشت‌های مینیاتوری مخازن بیماری باکتریایی سالمونلوز هستند که باعث بیماری‌های گوارشی، چون اسهال در افراد می‌شوند.

 شهروندان از خرید جوجه‌های رنگی که توسط افراد دستفروش و دوره گرد عرضه می‌شود، خودداری کنند.

جوجه‌های رنگی به دلیل نامشخص بودن مراکز تولید و نداشتن گواهی سلامت دامپزشکی و همچنین احتمال آلودگی به سالمونلا و سایر باکتری‌های خطرناک، می‌توانند باعث به خطر افتادن سلامت شهروندان شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.