هشدار؛

هر قارچی خوراکی نیست

معاونت جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نسبت به برداشت قارچ‌های سمی و خودرو در طبیعت استان هشدار داد.

جعفر وحدت با تاکید بر خطر استفاده خوراکی از قارچ‌های وحشی گفت: با توجه به فصل رویش قارچ‌های وحشی در طبیعت همزمان با آغاز بهار، مصرف این نوع قارچ‌ها احتمال مسمومیت‌های شدید را می‌تواند به همراه داشته باشد.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی می گوید: با وجود اینکه تعداد کمی از قارچ‌ها سمی هستند، ولی به دلیل شباهت‌های ظاهری، تشخیص قارچ‌های سمی از غیرسمی امکان پذیر نیست و به همین دلیل ممکن است قارچ‌های سمی به ویژه در فصل بهار و پاییز، مورد استفاده خوراکی قرار گرفته و منجر به مسمومیت افراد و عوارض جدی و حتی مرگ شود.

این مقام مسئول به افزایش نزولات آسمانی، رشد انواع قارچ‌ها در طبیعت و استفاده ناآگاهانه خانواده‌ها از قارچ‌های وحشی اشاره کرد و گفت: از طریق ویژگی‌های ظاهری، بو و رنگ قارچ نمی‌توان بطور قطعی سمی و غیر سمی بودن آن را تشخیص داد و کوچکترین اشتباهی در تشخیص ممکن است منجر به مرگ یا آسیب‌های جدی به اعضای بدن شود.

وحدت گفت: ۶۶ واحد تولیدی پرورش قارچ خوراکی با ظرفیت تولید ۳۷۰۰ تن در سال در سطح استان فعال است که در حدود ۳ هزار تن به روش صنعتی و مابقی به صورت نیمه صنعتی تولید می‌شود.

معاونت جهاد کشاورزی آذربایجان غربی می گوید: با توجه به ادامه فصل رویش اینگونه قارچ‌ها در عرصه‌های جنگلی و مرتعی تا اواخر خردادماه سال‌جاری و عدم امکان تشخیص قارچ‌های خودرو سمی و غیرسمی، توصیه می‌کنیم کلیه مصرف کنندگان، قارچ‌های خوراکی موردنیاز خود را به صورت بسته بندی شده برچسب دار و دارای پروانه بهره برداری از وزارت جهادکشاورزی که در مراکز و فرشگاه‌های معتبر کشور عرضه می‌شوند، تهیه کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.