نظارت ۲۷ گروه دامپزشک بر ذبح دام استان یزد

مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: تمهیدات لازم در خصوص نظارت‌های بهداشتی در روز عید قربان اندیشه شده است تا اجرای سنت حسنه قربانی به بهترین نحو انجام شود.

فاتحی نیا گفت: امسال به دلیل نبود زیرساخت مناسب و اهمیت سلامت مصرف کنندگان، قربانگاه موقت در مرکز و تمامی شهرستان‌های استان یزد نخواهیم داشت و ۱۲ اکیپ ثابت و ۱۵ اکیپ سیار شامل ۱۹پزشک دامپزشک و ۲۶ بازرس بهداشتی از ساعت ۷ صبح لغایت ۱۳ در روز عید قربان برای انجام نظارت بر ذبح بهداشتی دام در کشتارگاه‌های سنتی و صنعتی حاضر می‌شوند.

او می گوید: در کنار ناظرین و بازرسان بهداشتی این اداره کل، ۱۵ ناظر شرعی هم در محل کشتارگاه‌ها حضور دارند تا شهروندان از روند انجام ذبح شرعی دام اطمینان خاطر داشته باشند.

به گفته او قربانی کردن دام در معابر عمومی موجب انتشار انواع ویروس‌ها و بیماری‌ها به ویژه در شرایط گرمای هوا و احتمال وجود بیماری تب کریمه کنگو می‌شود؛ لذا ضروری است مردم از کشتار دام در حاشیه خیابان ها، معابر شهری و روستایی اجتناب کنند و با سهل انگاری سلامت جامعه را به خطر نیندازند.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: به منظور حفظ سلامت مردم، ارتقا‌ء بهداشت عمومی و پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام به ویژه بیماری‌های خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت برنامه ریزی لازم با دستگاه‌های مرتبط صورت گرفته است، امیدواریم با اقدامات انجام شده به بهترین شکل، نظارت بر ذبح دام‌های نذری اجرا شود.

به گفته فاتحی نیا گوشت قربانی قبل از مصرف باید ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود، نگهداری گوشت تازه در یخچال انتقال عوامل بیماری زا را به حداقل می‌رساند که به این منظور از مردم درخواست می‌شود با مراجعه به کشتارگاه‌های دام در روز عید قربان و یا مراکز کشتار اضطراری در سطح استان، نسبت به کشتار دام نذری خود با نظارت کارشناسان دامپزشکی اقدام کنند.

او می گوید: سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی برای پاسخگویی به مردم در زمینه دام فعال است و از مردم درخواست می‌شود تا در صورت مشاهد هرگونه موارد غیر بهداشتی و تخلف با این شماره تماس بگیرند تا در اسرع وقت پیگیری لازم صورت پذیرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.