مجتبی دهقان پور وضعیت جادههای دسترسی را یکی از مصادیق دخیل در هدر روی محصولات کشاورزی دانست و گفت: بعضا جادههای دسترسی، چون مناسب نیست لذا حمل و نقل در آن به راحتی انجام نمیشود یا محصولی که به اصطلاح از درخت چیده میشود یا از زمین برداشت میشود در زمان لازم به بازار هدف نمیرسد؛ این میتواند در بالا رفتن ضایعات این بخش دخیل باشد.
این مقام مسئول به نحوی درجه بندی و بسته بندی محصولات کشاورزی به عنوان دیگر عوامل موثر در میزان از بین رفتن این تولیدات اشاره کرد و افزود: محصولات کشاورزی باید متناسب با ذائقه مصرف کننده و با کیفیت مطلوب درجه بندی و بسته بندی شوند تا خریدار از خرید خود اطمینان خاطر یابد.
او در ادامه به تشریح یک ایراد دیگر پرداخت و اضافه کرد: در عرضه محصول از مزرعه تا میادین میوه و تربار استانداردهای لازم رعایت نمیشود؛ بعضا یک کامیون میآید از مزرعه بارگیری میکند، چندین ساعت در آفتاب میماند که این میتواند عاملی باشد برای پوسیدگی میوه و ضایعات را بالا ببرد.
وی از لزوم ترویج تولید محصولاتی که بازار پسندی بهتری دارند و از ماندگاری بالاتری برخوردار هستند به منظور کاهش ضایعات نیز سخن گفت و بیان کرد: قطعا استفاده از فناوریهای نوین نیز در کاهش ضایعات تولیدات بخش کشاورزی موثر است.
دهقان پور با اشاره به اینکه همکاران او در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بر روی استفاده از فناوریهای نانو برای افزایش طول مدت نگهداری محصولات کشاورزی و باغی در حال تحقیق هستند، گفت: اگر این طرح نتیجهی ملموسی داشته باشد میتواند یک تحول بزرگ در ماندگاری محصولات کشاورزی که غالبا فسادپذیر هستند ایجاد بکند.
به عقیده او؛ استفاده توامان از فناوریهای نوین، سیستمهای حمل و نقل بهتر و توجه به یک سری استانداردهای ضروری برای نگهداشت محصول در واحدهای عرضه مستقیم از جمله میادین تربار میتواند در کاهش ضایعات کمک کند.