شالیزاری که در آن برنج‌های سیاه می‌روید

در شالیزار روستای آقا ملک بابل بجای برنج سفید، برنج‌های سیاه رشد می‌کند.

ارقام برنج‌های بومی شمال برنج‌هایی هستند با رنگ سفید که درصدی از رنگ کِرِم یا زرد نیز در آن موجود است، برنج‌های هاشمی، دم سیاه صدری، طارم و علی کاظمی و برنج‌های پرمحصول ندا و شیرودی که رنگ ظاهری همه این‌ها سفید است، اما در یکی از شالیزار‌های روستای آقا ملک بابل برنج‌های سیاه از شالیزار‌ها برداشت می‌شود.

برنج سیاه نوعی برنج بسیار نادر است با ظاهری زیبا و متفاوت که در چین باستان مخصوص اشراف پخت و مصرف می‌شد و به همین دلیل آن را برنج اشرافی نیز می‌گفتند.

علت سیاه برنج نیز وجود رنگدانه‌های آنتی اکسیدانی است که در برخی میوه‌ها و سبزیجات مانند بادمجان یا توت سیاه وجود دارد که رنگ سیاه عمیقی به این دسته از محصولات می بخشد.

برنج‌های سیاه حاصل تلاش‌های یک محقق

دکتر کربلایی محقق و پژوهشگر مازندرانی ایستگاه تحقیقات گلدشت بابل که زیر نظر موسسه تحقیقات برنج کشور فعالیت می‌کند پس از سال‌ها موفق شد برنج‌های سیاه و رنگی را کشت کند.

او که امسال برای ششمین سال متوالی موفق به تولید برنج‌های رنگی شده است، می‌گوید: برنج‌های شمال در قدیم، برنج‌هایی با ظاهری گرد و پوسته‌ای نرم و قهو‌های بودند، اما به مرور زمان ارقام فعلی برنج با دانه‌های بلند و سفید جایگزین آن‌ها شدند.

این محقق مازندرانی می‌گوید: ذائقه ایرانیان اکنون به سمتی رفته که برنج سفید دانه بلند را می‌پسندند به همین دلیل، برنج سیاه کمتر در سفره غذایی مردم حتی اهالی شمال جای گرفته است.

شالیزاری که در آن برنج‌های سیاه می‌روید
دکتر کربلایی افزود: برنج‌های سیاه به دلیل وجود فیبر و آنتی اکسیدان زیاد برای گوارش و جلوگیری از بروز سرطان مناسب است.

او که بیش از ۳۰ سال است در زمینه برنج فعالیت علمی می‌کند، گفت: در حال تحقیق بر روی اصلاح نباتی این گونه برنج هستیم تا در آینده برنج‌های محلی هاشمی و طارم نیز به شکل رنگی کشت شود

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج گفت: از برنج‌های سیاه می‌توان برای پخت غذا‌هایی مانند آش و سوپ یا تزیین پلو‌هایی که با برنج سفید درست شده اند استفاده کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۳ ۲۸ آذر ۱۴۰۱
شما که به قول خودتان با اصلاح ژنتیکی میخواهید برنج هاشمش را رنگی تولید کنید به محصول این عمل و دستکاری شما میگویند تراریخته که هم مضر است و هم سرطانزا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۰ ۳۰ آذر ۱۴۰۱
خیر برنج سیاه در خیلی از کشورها آفریقایی و استرالیا و شرق آسیا کشت می‌شود دستکاری ژنتیکی نشده خیالت راحت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۲ ۲۸ آذر ۱۴۰۱
برنج مشکی برای مراسم عزا میشود مصرف کرد و روی ان مرغ سرخ شده بنظر عالی می‌باشد با ماست سفید سرف شود
میشود یک آپشن در نظر گرفت برای میهمانی های لاکچری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۳ ۲۷ آذر ۱۴۰۱
خدا قوت
خیلی عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۸:۴۹ ۲۷ آذر ۱۴۰۱
اتفاقا برای ما مشکل گوارشی داریم مفیده
مثل گندم وارد که گلتون دارن برامون مضره
خواهشا گندمهای بدون گلتن کشت کنید تا برای ما گلوتن مضره یه ارد بدون گلوتن هم داشته باشیم
Iran (Islamic Republic of)
داریوش
۱۶:۲۵ ۲۷ آذر ۱۴۰۱
آقای دکتر کربلایی عزیز برنج سیاه را دهها سال است که در روستای بسیار سرسبز به نام گاو (گوو) از روستاهای شهرستان میانه می کارند و استفاده می کنند و فروش هم ندارند این سی سال را به زحمت افتادید دست جنابعالی و همه دانشمندان کشور درد نکنه الی الخصوص دانشمندان حوزه خودروکشور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۶ ۲۷ آذر ۱۴۰۱
سیاهی بادمجان ناشی از آنتی اکسیدانه؟؟کسی پوست بادمجان را نمی خوره یعنی آنتی اکسیدان را میریزیم دور؟؟؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
محسن عباسی
۱۳:۳۱ ۲۷ آذر ۱۴۰۱
بازگشت به اصل خویش - تلاش و پشت کار - محلی باغیرت
Iran (Islamic Republic of)
مردم
۱۳:۲۰ ۲۷ آذر ۱۴۰۱
ایرانی ها در ارزوی خوردن ایرانی هستند ولی صد حیف که فقط عده ای خاص بدلیل گرانی برنج داخلی فقط چشمها وگوشها نه زبانها لذت خوردن را میچشند ما محکوم به خوردن خرده برنج یا وارداتی های بی مزه هستیم این هم معنی عدالت است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۲۷ آذر ۱۴۰۱
به به
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۲۷ آذر ۱۴۰۱
تبارک الله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۲ ۲۷ آذر ۱۴۰۱
باز گشت به گذشته