کودک شما در معرض مخاطرات مواد سربی است

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) هفته گذشته از تولیدکنندگان مواد غذایی خواست تا میزان سرب در غذای فرآوری شده کودک را کاهش دهند.

سرب برای هر فردی سمی است، اما کودکان در برابر اثرات مواد سربی  آسیب پذیرترند؛ زیرا هنوز در حال رشد هستند.

افزایش سطح سرب در خون می‌تواند به مغز و سیستم عصبی آسیب برساند، رشد فیزیکی و عاطفی را کاهش دهد و باعث مشکلات یادگیری، رفتاری، شنوایی و گفتاری شود.

بسیاری از خانواده‌های فیلادلفیا از خطرات بالقوه مسمومیت با سرب ناشی از لوله‌ها و رنگ‌های قدیمی آب سربی در انبار قبل از دهه ۱۹۷۰ منطقه آگاه هستند؛ اما متأسفانه حتی در غذای کودکان هم سرب وجود دارد.

کیم کرامر، متخصص تغذیه بالینی در Nemours Children's Health در دلاور گفت: دستورالعمل‌های جدید FDA در پاسخ به افزایش آلودگی نیست؛ بلکه بخشی از تلاش مداوم برای کاهش میزان فلزات سنگین است که مدت‌ها در غذا‌های ما وجود داشته اند.

چرا در غذای کودکان سرب وجود دارد؟

میوه‌ها، سبزی ها و غلات سرب را از طریق خاکی که در آن رشد می‌کنند، جذب می‌کنند. خاک به طور طبیعی حاوی مقداری سرب است؛ اگرچه آلودگی ناشی از بنزین سربی، رنگ‌های بر پایه سرب و توسعه صنعتی باعث افزایش سطح سرب در خاک شده است.

حذف تمام مواد سربی از غذا غیرممکن است؛ اما دستورالعمل‌های جدید FDA از تولیدکنندگان مواد غذایی می‌خواهد تا حد امکان آن را حذف کنند و اطمینان حاصل کنند که فرآیند‌های تولید آن‌ها به افزایش و پایداری مواد سربی کمک نمی‌کند.

FDA اکنون محدود کردن سرب را در محصولات بسته بندی شده میوه ، سبزی ،گوشت و همچنین غلات توصیه می‌کند.

با این محدودیت‌ها FDA تخمین می‌زند که قرار گرفتن در معرض سرب برای نوزادان بین ۲۴ تا ۲۷ درصد کاهش خواهد داشت.

کرامر گفت: اگرچه مقدار مطمئنی از سرب وجود ندارد، اما مقادیری که در غذای کودک بر اساس دستورالعمل‌های جدید FDA یافت می‌شود بسیار ناچیز است.

این طور تصور کنید از هر میلیارد مولکول یک سیب، ۱۰ مولکول ممکن است به سرب آلوده باشد.

یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ توسط Health Babies Bright Futures که یک سازمان ایمنی مواد غذایی است نشان داد، احتمال وجود فلزات سنگین مانند سرب، غذا‌های کودک خانگی به اندازه غذا‌های کودک خریداری شده در فروشگاه است.

کیت برزناک، متخصص تغذیه بالینی در بیمارستان کودکان سنت کریستوفر در فیلادلفیا گفت: حتی اگر غذای ارگانیک را از خواربارفروشی بخرید، با مشکلات مشابهی مواجه خواهید شد.

به این دلیل که سرب موجود در غذا عمدتاً از خاک و آب مورد استفاده برای رشد محصولات به دست می‌آید.

برای محدود کردن مواجهه کودک با سرب از طریق غذا، تا جایی که ممکن است غذا‌های مختلف به او دهید.

سطوح فلزات و سموم متفاوت است، به همین دلیل برزناک و کرامر توصیه می‌کنند غذا‌هایی را که کودکان می‌خورند، متنوع قرار دهید.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC) سطح سرب خون را ۳.۵ میکروگرم در هر دسی لیتر خون (μg/dL) در نظر می‌گیرند.

در صورتی که نگران میزان سرب در بدن کودکتان هستید، با پزشک اطفال مشورت کنید و با آزمایش خون میزان سرب را بسنجید.

منبع: سایت مدیکال اکسپرس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار