امام‌جمعه زاهدان گفت: دهه کرامت و سالروز میلاد امام رضا (ع)، فرصتی برای شناخت عمیق‌تر جایگاه امامزادگان و ترویج معارف اهل‌بیت (ع) است؛ باید عقل را دوست و جهل را دشمن واقعی خود بشناسیم.

باشگاه خبرنگاران جوان  _ آیت‌الله مصطفی محامی در خطبه‌های این هفته نمازجمعه زاهدان با دعوت همگان به رعایت تقوای الهی بیان کرد: ایام دهه کرامت و میلاد حضرت رضا علیه‌السلام را به همه مردم و به محضر حضرت ولی‌عصر عجل‌الله تعالی فرجه الشریف تبریک عرض می‌کنم و از خداوند متعال خواستار تعجیل در فرج آن حضرت هستیم.

وی افزود: کشور ما به برکت وجود مرقد شریف امامزادگان به‌ویژه حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علی‌ها در قم، احمد بن موسی در شیراز و حرم نورانی امام رضا علیه‌السلام در مشهد، کانون فرهنگ اهل‌بیت علیهم‌السلام و اسلام ناب محمدی صلی‌الله علیه و آله است و این فرصت مغتنمی است تا با زندگی و معارف آن بزرگواران بیشتر آشنا شویم.

نماینده ولی‌فقیه در استان خاطرنشان کرد: درگذشته برخی بدون سند، اقدام به ساختن امامزاده می‌کردند که کار درستی نیست؛ اما امامزادگان معتبر و مستند باید شناخته شوند و هر ساله در ایام میلاد یا شهادت این بزرگواران، تلاش کنیم دانسته‌ای تازه از زندگی، معارف و جایگاه آنها بیاموزیم.

وی در ادامه با اشاره به دو حدیث از حضرت رضا علیه‌السلام گفت: یکی از ارکان مهم در منظومه معارف دینی عقل، تعقل و تفکر است. حضرت رضا علیه‌السلام می‌فرمایند: «دوست حقیقی هر انسان عقل اوست و دشمنش جهل او» در حدیثی دیگر نیز آمده است که «عبادت تنها به کثرت روزه و نماز نیست، بلکه عبادت واقعی، اندیشیدن در کار خداوند است».

وی افزود: اندیشه و تعقل در آیات آفرینش، تحولات جامعه و وقایع تاریخی باید جایگاه والاتری در زندگی دینی ما پیدا کند و از خدا می‌خواهیم همه ما را اهل عقل و تفکر و عبادت واقعی قرار دهد.

تقویت عقلانیت؛ راه برون‌رفت از بحران‌ها

وی با اشاره به سالروز تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران و خروج این کشور از توافق برجام، گفت: جالب اینجاست که همچنان همان کسانی که تحریم کرده‌اند، نه‌تنها تحریم‌ها را برنداشته‌اند؛ بلکه تحریم‌های جدید نیز وضع کرده‌اند، اما درعین‌حال پیشنهاد مذاکره نیز می‌دهند.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان افزود: این رفتار متناقض دشمن سابقه دارد، آنها توافقی را امضا کردند، اما بعد از مدتی از آن خارج شدند و زیر همه تعهدات زدند درعین‌حال، باز هم با پررویی پیشنهاد مذاکره می‌دهند.

وی تأکید کرد: در مواجهه با چنین دشمنی، مذاکره باید بااحتیاط، تدبیر و کسب تضمین‌های لازم صورت گیرد تا تکرار تجربه برجام پیش نیاید.

آیت‌الله محامی تصریح کرد: کار کشور نباید به مذاکره گره بخورد. اگر مذاکره به نتیجه رسید، نعم المطلوب؛ اما اگر نرسید هم نباید زمان را از دست داد. باید کشور را باتکیه‌بر توان داخلی پیش برد نه با امیدبستن به دشمن این امر میسر نمی‌شود.

امام‌جمعه زاهدان در ادامه، به حادثه تلخ آتش‌سوزی اخیر در بندر شهید رجایی اشاره کرد و ضمن تسلیت به خانواده‌های داغدار، اظهار کرد: باید علت حادثه به‌درستی بررسی شود، اگر قصوری بوده، برخورد جدی صورت گیرد و برای جلوگیری از تکرار چنین فجایعی، تدبیر لازم اندیشیده شود.. 

وی تأکید کرد: «ضعف عقلانیت» یکی از دلایل بروز چنین حوادثی است؛ چرا باید حتماً یک حادثه تلخ رخ دهد تا متوجه شویم نیاز به تدبیر و برنامه‌ریزی پیشگیرانه بوده است؟.

وی با قدردانی از مردم استان‌ها و شهر‌های مختلف که برای کمک به آسیب‌دیدگان بندرعباس داوطلبانه اقدام کردند، گفت: این همدلی و نوع‌دوستی جلوه‌ای از اخلاق اسلامی ملت ایران است و جای تقدیر دارد.

آیت‌الله محامی در بخش پایانی خطبه، با اشاره به ۱۸ اردیبهشت، روز بیماری‌های صعب‌العلاج و روز جهانی صلیب سرخ و هلال‌احمر، ضمن تبریک این روز به خادمان سلامت و امدادرسانی، از مسئولان خواست تدابیری برای تأمین دارو و هزینه‌های درمان بیماران صعب‌العلاج بیندیشند و گفت: نباید بیماران، علاوه بر درد بیماری، دغدغه دارو و هزینه درمان هم داشته باشند. 

وی همچنین از پزشکان متعهد و انسان‌دوستی که باگذشت از منافع شخصی به بیماران نیازمند خدمت می‌کنند، قدردانی کرد و گفت: این روحیه ایثارگرانه در جامعه پزشکی کشور قابل‌ستایش است.

منبع دفتر نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان 

برچسب ها: نمازجمعه ، امام جمعه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.