مهسان فراست، منتقد سینما در نقدی از کاستی‌های زیاد فیلم «صیاد» در پرداخت به شخصیت سرلشکر شهید علی صیاد شیرازی و انتخاب بازیگر این نقش سخن گفت.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور - فیلم سینمایی «صیاد» به کارگردانی جواد افشار و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی در جشنواره چهل و سوم فیلم فجر پیش روی علاقه‌مندان به نمایش درآمد که اکنون روی پرده سینماهای سراسر کشور است.

«صیاد» بخشی از زندگی شهید علی صیاد شیرازی، فرمانده نیروی زمینی ارتش در دوران جنگ ایران و عراق را به تصویر می‌کشد. در خلاصه داستان فیلم آمده است: «مدتی است این سؤال رهایم نمی‌کند، چرا گلوله‌ها از کنارم می‌گذرند و نادیده‌ام می‌گیرند؟»

علی سرابی در نقش علی صیاد شیرازی، مارال بنی‌آدم در نقش عفت شجاع، هومن برق‌نورد در نقش ابوالحسن بنی‌صدر، نادر سلیمانی در نقش سرهنگ اسفندیار مسعودی، محمدرضا هدایتی، رز رضوی،حامد شیخی در نقش محسن رضایی گروه بازیگران این فیلم سینمایی را تشکیل می‌دهند.

درباره این فیلم سینمایی به گفت‌وگو با مهسان فراست منتقد سینما پرداختیم تا بررسی کوتاهی بر روی این اثر سینمایی داشته باشیم.

فراست در این باره گفت: «فیلم «صیاد» در پرداخت به شخصیت سرلشکر علی صیاد شیرازی دچار کمبودهایی است که نتوانسته به درستی به ابعاد شخصیتی این فرمانده جنگی بپردازد. انتخاب بازیگر نقش صیاد، علی سرابی، یکی از اصلی‌ترین نقاط ضعف فیلم است. سرابی نتواست روح یک فرمانده جنگی را به تصویر بکشد و این انتخاب، لطمه زیادی به پیکره فیلم وارد کرد.»

وی ادامه داد: «به تصویر کشیدن یکی از قهرمانان اصلی جنگ، ادای دینی شایسته بود و همبستگی میان ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران در دوران جنگ تحمیلی به‌خوبی در فیلم دیده می‌شود. با این حال یکی از کاستی‌های فیلم، انتخاب نادرست بازیگر نقش صیاد بود. اما در مقابل، نادر سلیمانی یکی از بهترین نقش‌آفرینی‌های خود را به نمایش گذاشت و بازی بسیار درخشانی ارائه کرد.»

وی در ادامه افزود: «بازی سرابی به عنوان فرمانده نیروی زمینی فاقد احساسات و ویژگی‌های لازم برای ایفای چنین نقشی بود. او نه تنها حس فرماندهی را به درستی به مخاطب منتقل نکرد، بلکه در خلق چهره‌ای قوی و هوشمند از صیاد شیرازی شکست خورد.»

مهسان فراست گفت: « به طور کلی جواد افشار، کارگردان موفق تلویزیون، با فیلمنامه‌ای نسبتاً خوب درباره سرلشکر صیاد شیرازی، کارنامه قابل قبولی ارائه داده و نشان داده است که در هر دو حوزه کارگردانی و فیلمنامه‌نویسی توانایی دارد.»

این منتقد در پایان ابراز امیدواری کرد که جواد افشار با نگاهی عمیق‌تر به مفاهیم جنگ و قهرمان‌پردازی، در جشنواره‌های آینده اثری در تراز بالای سینمای دفاع مقدس تولید کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار