مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به اجرای طرح دریابست از ۲۲ تا ۳۱ اردیبهشت در آب‌های این استان، گفت: هیچ شناور صیادی مجاز و غیرمجازی با اجرای این طرح اجازه فعالیت صید آبزیان در آب‌های استان را ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان ، مسعود بارانی روز یکشنبه در نشست کمیته مدیریت صید استان با اشاره به اینکه طرح دریابست هماهنگ در استان‌های هرمزگان، بوشهر و خوزستان از سوی سازمان شیلات ایران ابلاغ و مورد موافقت استانداری هرمزگان قرار گرفت، افزود: این طرح به مدت ۹ روز در تمامی آب‌های استان اجرا خواهد شد و هرگونه فعالیت شناور‌های صیادی در این مدت به‌عنوان متخلف شناخته شده و طبق قانون با آنان برخورد می‌شود.

وی با اشاره به اجرای موفقیت آمیز طرح دریابست درسال‌های گذشته که یک تصمیم حاکمیتی و مدیریتی برای حفظ ذخایر آبزیان و جلوگیری از صید شناور‌های غیرمجاز در آب‌های ساحلی استان هرمزگان بوده است، بیان کرد: این طرح به‌طور همزمان در استان‌های جنوبی کشور از جمله هرمزگان، بوشهر و خوزستان اجرا می‌شود.

مدیرکل شیلات هرمزگان با بیان اینکه دریابست به معنای عام به حالت تعلیق درآوردن فعالیت ماهیگیری و صیادی در زمان و مکان خاص برای حفظ و پایداری ذخیره و کاهش فشار صید بی‌رویه بر ذخیره آبزیان است، گفت: دریابست در آب‌های هرمزگان می‌تواند فرصتی مغتنم برای مدیریت صید مسئولانه و کاهش فشار بر ذخایر آبزیان باشد.

بارانی همچینن ضمن قدردانی از همراهی مسئولان، نیروی انتظامی، نیروی دریایی سپاه، دریابانی، مرزبانی و سایر دستگاه‌ها در این استان ابراز کرد: تداوم این همکاری‌ها و مشارکت مسئولانه صیادان، مسئولان و شهروندان لازمه اجرای کامل دریابست در حوزه آبی استان هرمزگان است.

سرپرست معاونت صید و بنادر ماهیگیری شیلات هرمزگان نیز گفت: با جرای این طرح «دریابست» همه آبزیان اکوسیستم دریایی فرصت بازسازی خود را پیدا می‌کنند.

محمد صالح طاهری نسب، دریابست را ضرورتی لازم برای احیای همه ذخایر آبزیان خلیج فارس دانست و اظهار کرد: کاهش منابع آبزیان خلیج فارس در دهه‌های اخیر به دلیل افزایش آلودگی‌های دریا، تخریب زیستگاه‌ها بر اثر فعالیت‌های صنعتی و به‌ویژه برداشت و صید بی‌رویه باعث شد تا برای احیای این منابع طرح "دریابست" در استان هرمزگان و سایر استان‌ها و پیرو ابلاغ رسمی سازمان شیلات ایران و مصوبات استانداری انجام خواهد شد و در این خصوص همه همکاری خواهند کرد.

مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های صیادی هرمزگان نیز با تاکید بر اهمیت اجرای موفق و اصولی دریابست، تصریح کرد: جامعه صیادی به‌عنوان خط مقدم این موضوع در سراسر استان همکاری و هماهنگی لازم را خواهد داشت.

علی اسلامی رمچاهی با تایید اینکه پژوهش‌ها و تحقیق مراکز تحقیقاتی و پژوهشی فایده‌مندی این طرح را تایید کرده است، گفت: امید داریم با اجرای موفق این طرح در استان هرمزگان شاهد بهره‌مندی دریا و صیادان از مزایای اجرای این طرح باشیم.

اصطلاح دریابست در واقع به حالت تعلیق درآوردن فعالیت ماهیگیری و صیادی در زمان و مکان خاص برای حفظ و پایداری ذخیره و کاهش فشار صید بی‌رویه بر ذخیره آبزیان است که هر ساله از ۳۰ شهریور تا هشتم مهرماه و تنها در یک مرحله در آب‌های خلیج‌فارس اجرا می‌شد، اما باتوجه به اینکه فصل بهار نیز زمان اوج تخم‌ریزی آبزیان در آب‌های جنوب کشور است، این موضوع (۲ مرحله‌ای دریابست) از تاریخ ۲۲ تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه در کمیته صید استان هرمزگان مطرح شد.

منبع: ایرنا

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.