اداره ملی حفاظت محیط‌زیست طالبان از ترکیه درخواست همکاری‌های زیست‌محیطی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان- مولوی مطیع‌الحق خالص، رئیس اداره ملی حفاظت محیط‌زیست افغانستان، در دیدار با جنک اونال، سفیر ترکیه در کابل، خواستار ازسرگیری پروژه‌های زیست‌محیطی متوقف‌شده ترکیه، حمایت برای حضور افغانستان در نشست COP-30 و کمک‌های آموزشی و تجهیزاتی شد.  

 خالص در این ملاقات بر ضرورت مشارکت افغانستان در کنفرانس بین‌المللی تغییرات اقلیمی (COP-30) که سال آینده در برازیل برگزار می‌شود، تأکید کرد و از ترکیه خواست تا زمینه حضور هیأت افغانی را فراهم کند.  

وی همچنین به پروژه‌های زیست‌محیطی ترکیه در افغانستان اشاره کرد که به دلیل تحولات اخیر متوقف شده‌اند و خواستار احیای این برنامه‌ها شد. از دیگر درخواست‌های مطرح‌شده، همکاری آنکارا در تهیه تجهیزات، آموزش نیروها و انتقال تجارب فنی به نهادهای افغانستانی بود.  

سفیر ترکیه نیز در پاسخ، بر ادامه حمایت کشورش از افغانستان در حوزه محیط‌زیست تأکید و اطمینان داد که همکاری‌های دوجانبه در این زمینه تداوم خواهد یافت.  

پیش از این، ترکیه در قالب پروژه‌هایی مانند احیای جنگل‌ها، مدیریت منابع آب، آموزش محیط‌زیستی و نصب سیستم‌های تصفیه آب در مناطق آسیب‌پذیر فعالیت داشت. این کشور همچنین از اعضای فعال مجامع بین‌المللی محیط‌زیستی، از جمله نشست‌های تغییرات اقلیمی سازمان ملل است.  

کارشناسان هشدار می‌دهند که افغانستان با چالش‌های جدی مانند خشکسالی، آلودگی هوا، فرسایش خاک و کمبود آب مواجه است و ازسرگیری پروژه‌های بین‌المللی می‌تواند گام مهمی در کاهش این بحران‌ها باشد. همکاری با کشورهایی مانند ترکیه همچنین می‌تواند مسیر را برای بازگشت تدریجی افغانستان به تعاملات جهانی در حوزه محیط‌زیست هموار کند.  

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار