مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتن گندم از کشاورزان خریداری شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتن گندم با ارزش ۴۵ همت از کشاورزان خریداری شده است.

به گفته وی، براساس آمار کشاورزانی که تا ۲۰ اردیبهشت گندم تولیدی را تحویل دادند، ۷.۵ همت از مطالباتشان را دریافت کردند، همچنین کشاورزانی که از ۲۰ تا ۳۱ اردیبهشت گندم تحویل دادند، ۴.۶ همت از مطالبات آنها پرداخت شد که براین اساس ۲۵ درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شده است.

ایمانی ادامه داد: علی رغم آنکه کشاورزی معیشتی و خرده مالکی است و تمام زندگی آنها برای تولید و خرید نهاده های کشاورزی به وام گره خورده است، از این رو طبق وعده دولت ظرف ۷۲ ساعت پس از تحویل باید مطالبات پرداخت شود که متاسفانه دولت خلف وعده کرده است، ضمن آنکه دولت عنوان بهای گندم کشاورزان را یارانه گندم گذاشته است که برداشت اشتباهی از این موضوع می شود چراکه یارانه بدان معناست که دولت مضاف بر قیمت خرید تضمینی گندم رقمی را به کشاورزان پرداخت کند، درحالیکه یارانه ای در کار نیست و اگر یارانه ای به مصرف کننده در حوزه آرد و نان داده می شود، ارتباطی به کشاورز ندارد.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه نحوه پرداخت مطالبات با سیاست خودکفایی گندم مغایرت دارد، افزود:با توجه به تاکید رهبری مبنی بر حمایت از تولید داخل و ارتقای ضریب امنیت غذایی و همچنین سیاست خودکفایی ۹۰ درصدی گندم در برنامه هفتم باید کشاورز به امر تولید و افزایش بهره وری و عملکرد تولید ترغیب شود.

به گفته وی، با گذشت ۲ ماه از فصل برداشت، کشاورزان بهای گندم را دریافت نکردند که همین امر منجر به ورود دلالان به حوزه خرید تضمینی گندم با نرخ ۱۹ هزارتومان در بازار شده است. همچنین مقداری گندم از چرخه خرید خارج و وارد واحدهای دامداری و مرغداری شده است.

ایمانی گفت: برآوردها حاکی از آن است که اگر تولید گندم در مناطق سردسیر دچار چالش نشود، تولید گندم به ۱۱ میلیون تن و میزان خرید تضمینی گندم به ۸.۵ تا ۹ میلیون تن برسد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار