مدیر امور دام سازمان جهادکشاورزی استان یزد گفت: ذائقه مردم یزد متمایل به مصرف گوشت با طبع گرم گوسفندی است، به طوریکه ۶۰ نا ۷۰ درصد گوشت قرمز مصرفی استان گوشت گوسفندی است.

 باشگاه خبرنگاران جوان؛ فلاحتی- مهدی عبدالحسینی زاده مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: سالانه در استان یزد حدود سیزده هزارو ۵۰۰ تن گوشت قرمز مصرف می‌شود که ۶۰ نا ۷۰ درصد گوشت قرمز مصرفی استان گوشت گوسفندی است.

وی با اشاره به تعداد دام سبک در استان گفت: جمعیت فعلی دام سبک شامل گوسفند و بز حدود ۶۶۰ هزار راس و گاو و گوساله حدود ۱۱۵ هزار راس است.

عبدالحسینی ادامه داد: تولید گوشت گاو و گوساله در استان حدود ۱۱ هزار تن است که ۴ هزار تن آن در استان مصرف می‌شود و مابقی در خارج از استان مصرف می شود. 

مدیر امور دام سازمان جهادکشاورزی استان یزد گفت: سرانه مصرف گوشت قرمز در استان یزد ۱۱ کیلوگرم در سال است.

راه اندازی واحد‌های راکد دام

وی گفت: در استان یزد حدود ۷۰۰ واحد پرورش دام سبک نیمه فعال و راکد اعم از صنعتی و روستایی داریم که مقرر است از طریق پرداخت تسهیلات از محل منابع اعتباری مختلف راه اندازی شود.

عبدالحسینی بیان کرد: در کوتاه مدت برای جبران کسری گوشت قرمز گوسفندی نیاز به واردات گوشت از سایر استان‌ها و خارج از کشور است.

وی افزود: هر پرورش دهنده قادر است از طریق سامانه بازارگاه، نهاده‌های مورد نیاز خود را خریداری نماید.

عبدالحسینی گفت: استان یزد با کسری سه هزارو ۵۰۰ تن گوشت قرمز گوسفندی در سال مواجه است. علت آن آزاد سازی نهاده‌ها در سال ۱۴۰۱ و عدم تناسب قیمت مصوب گوشت با قیمت گوشت استحصالی بود که منجر به حذف دام‌های مولد گردید.

به گفته وی: سه شهرستان با رتبه برتر در تولید گوشت گوسفندی به ترتیب عبارتند از: ابرکوه، یزد و اشکذر. از طریق پرداخت تسهیلات و رفع موانع تولید، حمایت شده‌اند.

وی ادامه داد: با توجه به صنعتی بودن استان، مهاجر پذیری و رشد سالیانه جمعیت استان و شرایط اقلیمی استان، خود اتکایی (یک رتبه قبل از خودکفایی) در تامین گوشت مور نیاز استان مدنظر تصمیم گیران است تا قسمت اعظم گوشت گوسفندی مورد نیاز، در داخل استان تامین گردد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.